En Çok Hangi Antivirüse Güveniyorsunuz?

Hangisine güveniyorsunuz?

• Qihoo 360 Security

Kullanılan: 5 1.3%
  • Avast

Kullanılan: 29 7.4%
  • Avg

Kullanılan: 8 2.1%
  • Avira

Kullanılan: 12 3.1%
  • Bitdefender

Kullanılan: 16 4.1%
  • Comodo

Kullanılan: 10 2.6%
  • E-scan

Kullanılan: 0 0.0%
  • Eset

Kullanılan: 57 14.6%
  • F-Secure

Kullanılan: 3 0.8%
  • FortiClient

• G-Data

Kullanılan: 1 0.3%
  • Kaspersky

Kullanılan: 103 26.4%
  • Kingsoft

• McAfee

Kullanılan: 7 1.8%
  • Norton

Kullanılan: 24 6.2%
  • Outpost

• Panda

Kullanılan: 5 1.3%
  • Trend Micro

Kullanılan: 4 1.0%
  • Trustport

• Vipre

• Webroot

Kullanılan: 3 0.8%
  • Bullguard

• Emsisoft

Kullanılan: 4 1.0%
  • Ikarus

Kullanılan: 1 0.3%
  • Microsoft Security Essentials

Kullanılan: 9 2.3%
  • Adaware Antivirus

• Immunet Protect

• Dr Web

• Kendime Güveniyorum

Kullanılan: 68 17.4%
  • Hiçbirine Güvenmiyorum

Kullanılan: 37 9.5%

• Kullanılan toplam oy
    390

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
"DİKKAT BİLGİSAYARINIZ TEHDİT ALTINDA HEMEN BLABLABLA ANTİVİRÜSÜ BİLGİSAYARINIZA YÜKLEYİN!"
"949864 ADET ZARARLI YAZILIM TESPİT EDİLDİ. HEMEN ŞİMDİ BLABLABLA ANTİVİRÜSÜ BİLGİSAYARINIZA YÜKLEYEREK ZARARLI YAZILIMLARI SİLİN!"
vs. vs.
Bu antivirüs işini çok abartıyorlar ya. Eğer zibilyon tane siteye girmezsen, zibinyon tane korsan yazılım indirmezsen, zibilyon tane spam mailine girmezsen hiç bir şeycik olmaz. Bak adam 2-3 senedir antivirüssüz duruyor. Hiçbir şeycik olmamış. Çok da gerekli değil yani böyle şeyler.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
[MENTION=70777]Pupilla[/MENTION] hocam sağolsun sayesinde Panda Pro'nun keyfini çıkarıyorum.

Ama ücretsize dönersem iki tercihim Bitdefender free // Panda free.

Panda'dan çok memnunum sistem kaynaklarını çok iyi kullanıyor.

Bitdefender bir zamanlar free konusunda saçmalamıştı gerçek zamanlı koruma yoktu resmen scanner gibi bir şeydi ama şimdiki sürümünde gerçek zamanlı koruma var diye biliyorum.

Ayrıca ücretsizler arasında en iyisi.

N4GMpQ.png

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
"DİKKAT BİLGİSAYARINIZ TEHDİT ALTINDA HEMEN BLABLABLA ANTİVİRÜSÜ BİLGİSAYARINIZA YÜKLEYİN!"
"949864 ADET ZARARLI YAZILIM TESPİT EDİLDİ. HEMEN ŞİMDİ BLABLABLA ANTİVİRÜSÜ BİLGİSAYARINIZA YÜKLEYEREK ZARARLI YAZILIMLARI SİLİN!"
vs. vs.
Bu antivirüs işini çok abartıyorlar ya. Eğer zibilyon tane siteye girmezsen, zibinyon tane korsan yazılım indirmezsen, zibilyon tane spam mailine girmezsen hiç bir şeycik olmaz. Bak adam 2-3 senedir antivirüssüz duruyor. Hiçbir şeycik olmamış. Çok da gerekli değil yani böyle şeyler.
dedikleriniz bi yere kadar doğru ama usb bellek ile sık data transferi yapanlar için antivirüs kullanmak zorunluluk gibi bir şey

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
valla çok uzun zamandır eset kullanıyorum sanırım 7 8 yıldır ondan önce avast kullanıyordum hiçbir sıkıntı olmadı şuana kadar gayet memnunum soran herkesede eset ve avast öneriyorum bitdefender karspersky norton gibi saçmalıkları denedim pişman oldum o sürekli ödül alan bitdefender bilgisayarı daha da mahvetti esetle devam :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

vs. vs.
Gerekli değil diyorsun windows kullanıyorsan hiç ummadığın zaman bi virüs dadanır pişman olursun dostum antivirüs tedbir için var zaten.

Darth*Vader

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hiçbirine güvenmiyorum. Bu yüzden fedora kullanacağım macbook alana kadar.

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Gerekli değil diyorsun windows kullanıyorsan hiç ummadığın zaman bi virüs dadanır pişman olursun dostum antivirüs tedbir için var zaten.
dedikleriniz bi yere kadar doğru ama usb bellek ile sık data transferi yapanlar için antivirüs kullanmak zorunluluk gibi bir şey
Bende de IObit'in Advanced System Care'ı var. Tedbir olsun diye orada öyle hiçbir şey yapmadan duruyor. Yılda 1-2 kere açmıyorumdur belki de. Ama çok da gerekli değil, abartıyorlar dediğim gibi.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157

Hocam şunu dediniz ya.

Anlamayanlar var hala. Öğrenciyim, okuldaki akıllı tahtaların abartısız her biri virüslü. Taktığımız flaşlar direkt virüsü bulaştırıyor flaşlarımıza. Sonra öğretmenlerimiz recovery menüsü ile eski hale döndürüyorlar bilgisayarı ama nafile o kısayol virüsü çoktan flaşlarımıza girmiş oluyor. Sonra birisi o enfekte flaşı bilmeden tahtaya yine takıyor tahta yine virüsü kapıyor. En kötüsü virüs tarayıcı flaştaki o kısayol virüsü bütün dosyalara sızdığından tüm flaşı siliyor. Yani emekler boşa gidiyor.
@YiğitBey öyle diyen birkaç arkadaşım vardı bir Malwarebytes taraması ile ağızlarını açık bıraktım. Bazen virüsün nereden geldiği hiç belli bile olmuyor. Antivirüs şart. Ama sistemi yormayanı. Mesela benim Core 2 duolu dizüstüm gayet sevdi pandayı. Kasmıyor. Bir de pupilla hocam sağ olsun pro sürümünü kullanıyorum. Panda USB tarama konusunda diğerlerini katlıyor gözümde. Kendi USB Vaccine uygulaması + avast kullanmışlığım var avast flaştaki virüsler konusunda beni memnun edememişti. Panda sayesinde o kısayol virüslü flaşımı temizliyordum. Yine de deneme sürümü diye açtığı popupları yüzünden oyun moduyla kullanıyorum. Bence eğer hala süresi varsa Panda'nın 6 aylık trial pro versiyonunu kurmalısın.

Linux mint kurarak kurtarmıştım kendimi bu kısayoldan. Ama olmuyor yani Windows'un yeri ayrı hayatımızda.

Darth*Vader

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok live cd ile dene kurman gerekmez.

Şu an fedora ile yazıyorum. İlk deneyimlerim gerçekten olumlu.

Tek üzüldüğüm nokta lisanslı adobe programlarımı fedora üzerinde kullanamayacak olmam. :(

Neyse sadece onları kullanmak için paralel w10 kurarım.

Konuyu fazla dağıtmadan,

Linux kullanın aklınız kalmasın. Elbetteki Linuxda da tehditler vardır ama Windows kadar olmadığına eminim.

Saygılar.

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Hocam şunu dediniz ya.

Anlamayanlar var hala. Öğrenciyim, okuldaki akıllı tahtaların abartısız her biri virüslü. Taktığımız flaşlar direkt virüsü bulaştırıyor flaşlarımıza. Sonra öğretmenlerimiz recovery menüsü ile eski hale döndürüyorlar bilgisayarı ama nafile o kısayol virüsü çoktan flaşlarımıza girmiş oluyor. Sonra birisi o enfekte flaşı bilmeden tahtaya yine takıyor tahta yine virüsü kapıyor. En kötüsü virüs tarayıcı flaştaki o kısayol virüsü bütün dosyalara sızdığından tüm flaşı siliyor. Yani emekler boşa gidiyor.
@YiğitBey öyle diyen birkaç arkadaşım vardı bir Malwarebytes taraması ile ağızlarını açık bıraktım. Bazen virüsün nereden geldiği hiç belli bile olmuyor. Antivirüs şart. Ama sistemi yormayanı. Mesela benim Core 2 duolu dizüstüm gayet sevdi pandayı. Kasmıyor. Bir de pupilla hocam sağ olsun pro sürümünü kullanıyorum. Panda USB tarama konusunda diğerlerini katlıyor gözümde. Kendi USB Vaccine uygulaması + avast kullanmışlığım var avast flaştaki virüsler konusunda beni memnun edememişti. Panda sayesinde o kısayol virüslü flaşımı temizliyordum. Yine de deneme sürümü diye açtığı popupları yüzünden oyun moduyla kullanıyorum. Bence eğer hala süresi varsa Panda'nın 6 aylık trial pro versiyonunu kurmalısın.

Linux mint kurarak kurtarmıştım kendimi bu kısayoldan. Ama olmuyor yani Windows'un yeri ayrı hayatımızda.
Ben de IObit'in Advenced System Care'ı var. Yılda 1-2 kere falan açmıyorumdur belki de. Sırf tedbir amaçlı duruyor.
Ben antivirüs kurmayın demiyorum. Ama dakika başı bilgisayarı taratmanında anlamı yok.
Ha, eğer sık sık flash belleği tak çıkar tak çıkar yapıyorsan, mevzu değişir.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Hiçbirine güvenmiyorum. Kendim kendime yetiyorum. Sıkıntı olmuyor .

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,399
Kaspersky :dirol:

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Beyler en iyi antivirüs hangisidir yıllarca eset kullanıyorum ama esetten daha iyi program var mı sadece sözle demeyin ispat yapın :D

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
Eset hem pc'yi yormuyor hemde gayet işini iyi yapıyor bence hiç macera arama :)

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Beyler eset kullanıyorumda 9 çıkmış betada ona geçsem mi nasıl olmuş

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
avast free varken (c)eset'e bakmam...

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Hocam yanlış anlamada her konuda bir kötüleme var :D bir tane iyi yorum olmazmı :D

beta yazıyor ama şimdi 9 a geçmelimiyim ?

eset ceset işe yaramaz sevilmiyor bush da çok seviliyor...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Ben 5 senedir kullanıyorum çok memnunum hiçbir eksiği yok

Bilgisayarı normal tarama veya güvenli modda tarama arasında fark varmıdır ?

avast free kullanıyorum grek yok.

Kayasoft

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuyu Görünce Dikkatimi Çekti... Anti-Virüs Yazılımlarınızı Crack'lı veya Korsan Lisanslı Kullanıyorsanız ki %99.9 Öyledir (Windows'a O Kadar Parayı Nasıl Yetiştirsin Millet Her Adımı Para) Boşuna Güvenmeyin Derim. :D