En Büyük Dolandirici : Avea!

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Avea mı? ne aveası...avea ne arar la telefonda...

böyle soyguncu firmalarla uğraşmayın, kullanmayın, para kazandırmayın. adi, uyduruk, beş para etmez bir firma...bize de öyle kazık atmayı düşündüler geçen sene ama kazığı biz soktuk onlara dava açarak :D fazlasıyla da aldık ohhh.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Avea ve TTNET 3G de işbirliğine gittiler diye bişey okumuştum ttnet aveanın olmayan altyapısıyla kullanıcılara interet veriyo (LANET OLSUN SANA TTNET)

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Ben memnunum Turkcellimden,Allah yardımcınız olsun.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Geçen aveadan mesaj gelmişti 11000 sms yapmak için kayıt yazıp yollayın diyordu. Bende kayıt yazıp yolladım daha sonra 10 tl yüklemedim telefona. TL'yi yükler yüklemez her yöne 500 hediye sms otomatik yüklendi. Aradım müşteri hizmetlerini dedim ki. ben 11000 sms yapacaktım fakat 500 hediye sms otomatik olarak yüklendi dedim. Telefondaki bayan bana dedi ki öncelikle iptal yazıp yollayacakmışım daha sonra kayıt yazıp yollayacakmışım. Zaten tl yüklememiştim ki otomatik olarak kayıt iptal olmuştu ama yine de iptal yazıp yollayacakmışım :) 6 yıldır avea kullanıyorum bazı sıkıntılar dışında bir sorunum yok :)

olympuskiller

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7
al birini vur ötekine buna benzer şeyleri çok duyuyoruz ama herkes senin gibi olayın üstüne gitmiş olsa bu ib.....ler böyle şeyler yapamazlar,bırakma peşini

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Uyduruk operatör Avea. Ofisim şehrin göbeğinde ve odamda çekmiyor. Bir de bilmem ne teknoloji ödülü almışlar. PEH

Phabio

Doçent
Reaksiyon puanı
6
al birini vur ötekine buna benzer şeyleri çok duyuyoruz ama herkes senin gibi olayın üstüne gitmiş olsa bu ib.....ler böyle şeyler yapamazlar,bırakma peşini

Kesinlikle öyle!
Herkes tepkisini sonuna kadar gösterse böyle şeylerle karşılaşmayız. Ben şu anda mahkeme için delil topluyorum, geçmiş dönem faturaları falan.. Eğer iş mahkemeye kadar giderse zaten tazminat talep edicem.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Bi ara aveaya geçmeyi düşünüyordum iyi ki geçmemişim :) 6-7 yıldır vodafone kullanıyorum. Bi sorunum olmadı bu zaman kadar.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Günaydın uyanmak bayağı vakit almış ama, neyyyyyse! :D

redoano

Asistan
Reaksiyon puanı
4
kardeş aynı sorunu ben acer ile yaşadım doğrudan tüketici haklarına başvurdum. ankarada isen her türlü yardımı yapıyorlar. ankarada değilsen seni telefonla bilgilendiriyorlar her konuda. burada iletişim bilgileri var, sen ara her türlü kolaylığı sağlarlar sana:
con_address.png
Gazi Mustafa Kemal ( GMK) Bulvarı No: 12 Onur İşhanı Kat: 7 Daire No: 161 Kızılay / ANKARA / TÜRKİYE
emailButton.png
thd@tuketicihaklari.org.tr Bu posta adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
con_tel.png
+90 (312) 417 93 34,

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
geçmiş olsun kardeş. umarım paranı kurtarabilirsin.

Mick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
geçmiş olsun.avea nereden para kaldırırım,nasıl milleti kazıklarım diye düşünen insanların toplandığı bir kurum resmen soymak için çabalıyorlar milleti.
ttnetin de farkı yok.

SonKraL

Doçent
Reaksiyon puanı
4
En iyisi vodafone ..tamam bazı yerlerde çekmiyor ama aynı yerde turkcell ve aveada çekmiyor ..:D En az turkcell kadar kapsama alanı var..:) turkcellden birazcık düşük.. en iyi tarifelerde onda..

Açıkcası bişey diyeyimmi? bu lira tarifesine geçtik geçeli uyuz oldum millete kazığın kralını atıyorlar avea olsun turkcell olsun vodafone olsun..Tl yüklüyorum mesaj : 40 krş arama dakkası 40 krş yurt içi ve yurtdışı sms:40 krş mms : 40 krş.. eskiye göre 40 krş 2 kontör ediyor..normalde bunlara 1 kontör alıyorlardı..misal cebimde 8 tl yüklü oluyor 20 mesajım atıyorum liram 0 a iniyor..Eskiden 8 tlye 50 kontör yükletirdik 1 mesaj 1 kontörden 50 tane mesaj atardım şimdi ise 20 mesaj atılıyorum ..arada 30 mesaj gidiyor attıkları kazığa bakarmısınız? 10 dksı 40 krş tarifeleride tl yükleyene tl yüklemeyince vermiyorlar..

asi_53

Asistan
Reaksiyon puanı
3
arkadaşın birine aynısı oldu fakat türkcell kullanıcısıydı faturasında bir hesap hatası yapılmıştı hemen müşteri hizmetlerini aradık ve biz size döncez dediler 2 gün sonra aradılar hatalarını düzelterek ve faturaya yansıyan fazla tutarı bedava konuşma süresi olarak geri verdi o bedavaları geçirmeden verdiler tarifeye göre bende uzun yıllardır türkcell kullanıcısıyım ve çok memnunum tarifelerinden ve çekim kalitesinden...

unmedico

Doçent
Reaksiyon puanı
6
adam haklı bir tanıdığımda buna benzer bir şey yaşamıştı

güzeltürkiyem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Avea kullanıyorum. hesaplı olduğu ve çok konuşturduğu için. ( bulunduğum yerde full tırnak çekiyor ) ancak üç kağıtçı olduklarını bildiğimden dikkatlide davranıyorum. örneğin; yeni hat aldım, mesaj geldi. " iki ay ücretsiz internet hakkınız var, bağlanabilirsiniz. " diye. kesinlikle internete bağlanmadım. şuan bu hakkım olmasına rağmen kullanmıyorum. kazık atmak için kılıf arıyorlar. bunu da bildiğimden bu fırsatı onlara vermedim. ne bileyim, bir şey indirdiniz, al sana bu kadar ücret diyebilirler. dedim ya kimseye güven kalmadı.

sadece konuşmak için kullanıyorum.

---------- Post added at 22:54 ---------- Previous post was at 22:31 ----------

şunu da eklemek gerekiyor. benim tarifem de hafta sonları avealarla sınırsız görüşebilirsiniz deniyor. tüm kampanya afişleri ve tv reklamları bu şekilde. ben durumdan şüphelendiğimden biraz araştırma yaptım. detaya inince sınırsız görüşme dedikleri şeyin aslında 3.000 dakika ile sınırlı olduğunu öğrendim. halbuki, reklamlar sınırsız deniyor. :D 3.000 dk geçsen, dk sı 40 kuruştan ücretlendirme yapılacak. :hammer:

kesinlikle sınırsız reklam cümlelerine kanmayın. muhakkak bunun bir sınırını belirlemişlerdir. bunu sorup, öğrenin. yoksa başınızı ve cebinizi yakarlar. :)

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
%87 Türk telekom %13 iş bankası ulunca öyle abi Türk telekom varsa korkacaksın

ussaygrees

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tutarsızlık bende kaynaklandı çin malı tv cebim vardı avea müşteri hizmetlerini aradım tv seyrederken para yazıyormu yok dediler ay takibi 120tl fatura geldi ave fatura iptal

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
yapabilceginiz tek sey var boyle bir durum benım basıma da denk geldi,aveayı arıcan musterı hızmetlerı mudurune baglayın dıceksınız baglandıktan sonra derdınızı anlatın faturam ıptal edılmesse kanunlar geregı tuketıcı mahkemesıne gıdecegımı bıldırıyorum deyın sonra bekleyın 1-2 gun gerı ararlar mutlaka aramazlarsa tuketıcı mahkemenıze gıdın verın dılekceyı korkucak bısey yok eger 100 milyonlarca faturayı odemekte sıkıntı cekmiyorsanız

kuunteer

Asistan
Reaksiyon puanı
9
turkcellden nefret ederdim hiç bir zaman geçmem diye düşünürken 1.5 ay önce avedan turkcelle geçtim

mutluyum,

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
En Büyük Dolandırıcı bence Turkcell Çok Fena Fatura Geçirmişlerdi bana ! Wap uyumlu Olmayan Telefonumdan Nasıl Wap 'a Bağlandıysam Artık !?

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
İŞİN İÇİNDE ''TÜRK TELEKOM'' VARSA BEN KAÇARIM...(avea ve türktelekomun anlaşmaları vardır)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
daha önce bir problemden dolayı vodafonu arayıp yarım saat dil döküp hak ettiğim 100 köntörü geri koparmıştım, geçenlerde benzer problem turkcell hattımda oldu, arkadaş aynı problemi telefonda 4 ayrı kişiye anlattım bir küsür saat görüştüm en tepedekine kadar yönlendirdiler, tehdit sayılabilecek sözler bile sarf ettim, bir kontör bile vermediler, bu kadar cimri bir kurum olamaz.

---------- Post added at 15:08 ---------- Previous post was at 15:07 ----------

İŞİN İÇİNDE ''TÜRK TELEKOM'' VARSA BEN KAÇARIM...(avea ve türktelekomun anlaşmaları vardır)

anlaşma değil %85 i telekomun, sen ona tamamı de.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Büyük şirketler küçük tüketicinin üzerinden para kırmayı ne kadar da çok seviyorlar ama artık eskisi gibi değil , kafasına vur ekmeğini al, dönemi geçti artık yemiyor millet bu numaraları , arayın tabi hakkınızı..

Lonesomecowboy

Doçent
Reaksiyon puanı
198
turkcellden nefret ederdim hiç bir zaman geçmem diye düşünürken 1.5 ay önce avedan turkcelle geçtim

mutluyum,
Ben turkcelli bırakamadım.Zira altyapısı çok iyi ve gps gibi sık kullandığım özellikler bu operatörde müthiş çalışıyor.Tecrübe ile sabit.
O yüzden hem vodafone hem turkcell hattım var.Vodafoneun sınırsız cepnet paketi ve konuşma ücretleri oldukça uygun.

SiLGEC

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Kesinlikle öyle!
Herkes tepkisini sonuna kadar gösterse böyle şeylerle karşılaşmayız. Ben şu anda mahkeme için delil topluyorum, geçmiş dönem faturaları falan.. Eğer iş mahkemeye kadar giderse zaten tazminat talep edicem.

Sizin sorunun ne olduğunu internette BIS'le ilgili araştırma yaparken çözdüm sanırım.
Bildiğiniz gibi Blackberry telefonlarda internet ve servisleri kullanmak için BIS açtırmak gerekiyor. Turkcell'de 4 gb'lık BIS paketine blackberry apn, wap ve internet apn bağlantıları dahilken, Avea ve Vodafone'da sadece Blackberry apn bağlantısı için sınırsız kullanım veriyor. Okuduğum bir yazıda Blackberry'nin interneti kendi serverı üzerinden kullandığı için herşeyi sıkıştırırak indirdiği yazıyor. Bu yüzden aylık kullanım ortalama 2 mb'mış. Yani Avea ve Vodafone için 2 mb leblebi diyebiliriz :) Turkcell'in 4 gb'lık paketinde ise telefonu pc ile modem ile kullanmak dahil herşeyde kullanabiliyoruz. Sanırım telefonu modem olarak kullanmadığınızı yazmıştınız. Fakat bazı uygulamalar wap ya da internet apn kullanarak bağlantı sağlarsa o zaman Avea ve Vodafone'da BIS kapsamı dışında ücretlendiriliyor. Bu konuyu göz önünde tutarak araştırma yapmanız lazım. Eğer bunla ilgili bir bilgilendirme yoksa hakkınızı arayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Blackberry ve BIS kullanmıyorum fakat Turkcell'i kullandığıma birkez daha sevindim. Tüm tarife ve servislerin şartlarını internetten rahatça öğrenebiliyorum. Bazı servisler pahalı olsa da kaliteli ve ne olduğunu bilerek kullanıyorum. Sonradan sürpriz yaşamıyorum. Diğerlerinde arayıp bulmak neredeyse ızdırap gibi...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben avea ya 19 liraya 1000dk 1gb internet faturalıya geçtim ilk ayda net 50 lira geldi gittim fatura niye yüksek geldiğini sordum adamlar bir sörü yalan söyleyerek beni ikna etmeye çalıştılar baktımki dolandırıcıdır hemen başka operatöre geçtim geçtim geçmesine daha ne kadar faturalar gelecek siz siz olun avea ya geçmeyin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşın belirttiği gibi bir hikaye de ben anlatayım;
Eşim ve ben 5 yıldan fazladır avea kullanıyorduk, tabii bu süre içerisinde ki kalitesiz hizmetlerden hiç bahsetmeyeceğim (aynı evin her odasında farklı çekim, görüntülü online görüşememe, bir video için dakikalarca bekleme vs.), eşim aylık 40 liralık 600 dk, sınırsız int, vs. ben aylık 29 liralık her yöne 1000 dk, 4 gb int, 1000 sms vs tarifelerinden yararlanıyorduk (!). Tabi faturaları hiç bu şekilde göremedik ya neyse, eşim aylık70 - 100 arası, bende ortalama 50 civarı ödüyordum. Ocak ayı için eşime gelen fatura bir anda 430 lira olunca küplere bindik tabii, eşim 600 dk aşmış tarifesini, sebebi buymuş. Hemen ikimiz de avea dan turkcell e (platinium ayda 70 lira) geçtik. Ben geçiş işlemlerimi yapıp 5 günlük geçiş süresini beklemeye başladım, tabii bu süre içerisinde benim fatura kesim tarihim de vardı ve bu günden üç gün sonra ben turkcell e geçtim. avea ise bana şubat ayında 61 liralık bir fatura kesti, bende cayma bedeli vs de dahildir diye düşünerek detaylarını sormadan ödedim, eşimin 430 liralık faturasınıda, zoruma gitsede, ödedim. Daha bitmedi tabii, avea illetinden öyle kurtulamıyorsunuz, mart ayında bir fatura daha 67 liralık. Hemen müşteri hizmetlerini aradım, kız yarım saat anlatmaya çalıştı bişeyler, yok benim aramam gerekiyormuş onları, geçiş yapacağım süreyi de onlara bildirmem gerekiyormuş, diğer fatura dönemi başlamış falan filan bir sürü şey saçmaladı, kız bitirdiğinde ben de kendi açımdan olayı anlattım yarım saat, kız hiçbir şey diyemedi tabii.

Kıyas açısından şunu söylemem gerekiyor, ben avea da doğru düzgün hizmet alamadan onca zaman gereksiz beklemişim zira söyledikleri hiçbir sözde durmadılar, bir de turkcell e geçtim adamlar ilk ay şu kadar faturanız gelir, ikinci aydan sonra şu kadar dediler, ilk fatura geldi ve söylediklerinden 1 kuruş fazla gelmedi fatura. Heryöne 1500 dk, 5 gb int, 1000 sms, vs. üstelik sayamadığım telefon hattı dışında hizmetler... Bir şirket var, bir de bakkal mantığı ile işleyen bir şey var ne olduğu belirsiz (bakkallardan özür dileyerek).

"Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" demek haksızlığa ortak olmak gibidir, gün gelir başı ezilmeyen yılan size de zarar verebilir. Biz insanız ve insanca parasını ödediğimiz hizmeti almak hakkımız. Eğer sessiz kalırsak, herkes koyun misali sağar geçer....

Ben hakkımı yasal olarak arıyorum, burada yeri gelmişken paylaşayım dedim. Günümüzde şirketler, bir alışveriş yaptığınızda memnuniyet anketleri ile hizmetlerini nasıl daha kaliteli hale getirirler onun derdindeler, avea gibiler ise "insanlardan ne kadar daha fazla sömürürüz"ünpeşindeler. Lakin o insanlar ekmek kapıları farkında değiller, gün gelir verdiğimiz ekmeği almasını da biliriz, vesselam...