Eminönü’de baklava izdihamı

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Fatih Eminönü'nde, Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), düzenlenen 'Baklava Festivali'nde vatandaşlara 3 ton baklava dağıttı. Dağıtım sırasında baklava almak için birbiriyle yarışan vatandaşlar arasında izdiham yaşandı. Birçok baklava yerlere saçıldı.

baklava.jpg

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Fatih Belediyesi'ninle iş birliğiyle düzenlenen 9. Tarihi Yarımada Baklava Festivali ,tarihi Eminönü Meydanında başladı. Festival öncesinde baklava ustaları birbirleriyle yarıştı. Baklavanın yufkasını en ince açmak için çaba gösteren ustalar, birinci olmak için uzun süre ter döktü. Birinci olan baklava ustasına 10 altın verilirken, ilk 4'e giren yarışmacılara toplamda 25 altın verildi.

Mehter takımının mini bir gösteri yaptığı festivalde, vatandaşlar baklava alabilmek için saatler öncesinden kuyruğa girdi. Baklavaların çok güzel göründüğünü dile getiren vatandaşlar, tatlıları yemek için sabırsızlandıklarını ifade etti. 60 çeşit tatlının sergilendiği festivalde, tepsi ile dağıtılan baklavalar dakikalar içerisinde tükendi. Zabıtalar izdihamı önlemek için uzun süre mücadele ederken, vatandaşlar demir bariyerleri zorlayarak baklava almaya çalıştı. Vatandaşlar tatlıları alabilmek için birbirleriyle yarıştı.

YERE DÜŞEN BAKLAVALARI TORBALARINA DOLDURDU
Dağıtım sırasında yaşanan izdihamdan dolayı çok sayıda baklava daha yenmeden yere döküldü. Bazı vatandaşlar ise yere düşen baklavaları alarak torbalarına koydu.
(CİHAN)

Kaynak

[video=youtube;-YnznEiF1iA]http://www.youtube.com/watch?v=-YnznEiF1iA[/video]

(Özellikle 3. dakikadan itibaren izlemeniz tavsiye edilir.)

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ekşi'de izlemiştim.
Baklavalar havada uçuyor,millet eliyle ağzına ağzına koyuyor. :D

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Görgüsüzlükten baska bir sey degil benim icin. Görende afrikadan geldiler 1 haftadir kursaklarina lokma girmemis sanir.

Ayiptir arkadas.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Düzgünce siraya girip almak bizim insanlarin bünyesine ters. Görgüsüzlügün dibi.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu kadar görgüsüz bir millet daha ben görmedim gerçekten içler acısı. Avuçla baklava yenir mi ya bizim halı sahadakiler bile böyle yemiyor yuh çüş oha yani utandım resmen ben şu koltukta izlerken utandım bu kadar yamyamlık çok fazla