ds mosx
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 14
YANİ :clap:Bende bişey sandım zamanında az dayak yemedik.![]()
YANİ :clap:Bende bişey sandım zamanında az dayak yemedik.![]()
Gözlerime inanamıyorum Bir evladın anne babasını hakkında yazdıklarına bakın. Acaba sen nasıl bir evlatsın!!!!Onlar ister miydi senin gibi tahammülsüz saygısız bir evladı onlara da sormak lazım. Şimdi büyüdün kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsun da böyle kafa tutuyorsun. Sen böyle mi doğdun???
Öncelikle unutmamalısın ki anne babanın çocukları üzerinde hakkı büyüktür. Hele ki annenin Ben anne derken içim titrer onun mukaddesliğinden. Sen yalan söylemekle itham ediyorsun onunla kavga ediyorsun. İnsan yavrusu, diğer canlıların yavrularından farklı olarak çok çaresiz ve aciz bir şekilde dünyaya gelir. Ancak anne babanın yardımı sayesinde hayatını devam ettirebilecek olgunluğa erişir. Annenin çektiği güçlükler daha doğum öncesinden başlar. Doğumun ne büyük bir mucize olduğunu biliyor musun? annelerin nasıl sancılar çektiğini, hatta ölüm tehlikesi atlattığını. Doğumdan sonra da çocuğun eziyeti bitmez. Gece gündüz anne çocuğuyla meşgul olur. Bunu ise hiç şikayet etmeden eşsiz bir sefkat ve merhametle yapar. Bütün hayatı çocuğunun ihtiyaçları üzerine kurulur. Ve bu durum çocuğu büyüse de değişmez. Baba ise geçim için türlü zorluklar çeker. Ama annenin zahmeti babaya nazaran çok daha fazla olduğu için anne hakkı bilhassa önemlidir.
Cennete kavuşmak bile anne rızasına bağlıdır. "cennet annelerin ayakları altındadır" der peygamber efendimiz bir hadisinde.
Kuran-ı Kerim'de de "Rabbin ancak kendisine kulluk etmeni, anne babaya iyilikte bulunmanı emretmiştir. Onlardan biri ya da ikisi senin yanında yaşlanırsa onlara öf bile deme,onları sakın azarlama, onlara hep güzel, tatlı, içaçıcı şeyler söyle. Onlara olan merhametinden tevazu kanatlarını yerlere kadar indir ve "Ey Rabbim onlar beni küçüklüğümde nasıl büyüttülerse(esirgeyerek koruyarak), sen de onlara öyle merhamet et"de" ayeti ile anne babamıza nasıl davranmamız gerektiği anlatılıyor. Ama sen basit bir sebepten öff dediğini söylüyorsun. Kendinin ne kadar kırıldığını önemsiyorsun da davranışlarınla anne babanı ne kadar kırdığını düşünüyor musun?
Yine peygamber efendimiz bir hadisinde anne babasına karşı merhametli olan, iyilik ve ihsanda bulunan insanların, aynı karşılığı kendi çocuklarından da itaat ve hürmet göreceğini söylemiştir.Çünkü Allah, günahlardan dilediklerinin cezasını kıyamet gününe kadar bekletir ama sadece anne babaya yapılan isyanın cezasını ölmeden önce dünyada verir. Bu ise anne babaya isyanın Allah'ı ne kadar gazaplandırdığının bir delilidir.
Yanlış yapıyorsun Belki cehaletinden belki duygusallığından. Ne olurlarsa olsunlar onlara karşı yumuşak davranmalısın. Zaten sen hayırlı bir evlat olursan, anne babanın şikayet ettiğin o davranışlarını değiştirdiğini görürsün.
Hmmm... yorum yok, yaparsam muhtemelen dinsiz damgası yiyeceğim.
:yes:
Psikolojik Tedavi Merkezi
Sanal alanda her şeyimizi paylaşmaya başladık. Yakında donumuzun rengini paylaşmaya başlayacağız.
dedem yüzüme balgam attı falanAklima zamaninda donanimhaber de gordgum baslikla geldi.
maşallah herkes joker'i avatar yapar olmuş
her an "keşke annem (veya babam) olsa da bana herkezin içinde bağırsa" gibisinden bir tepkiyle karşılaşabilirsin. dert edilcek şeyler değil bunlar.