Elimden gelse.. "Annemin" ve "babamın" böyle bir insan olmasını istemezdim.. BIKTIM..

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Gözlerime inanamıyorum Bir evladın anne babasını hakkında yazdıklarına bakın. Acaba sen nasıl bir evlatsın!!!!Onlar ister miydi senin gibi tahammülsüz saygısız bir evladı onlara da sormak lazım. Şimdi büyüdün kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsun da böyle kafa tutuyorsun. Sen böyle mi doğdun???

Öncelikle unutmamalısın ki anne babanın çocukları üzerinde hakkı büyüktür. Hele ki annenin Ben anne derken içim titrer onun mukaddesliğinden. Sen yalan söylemekle itham ediyorsun onunla kavga ediyorsun. İnsan yavrusu, diğer canlıların yavrularından farklı olarak çok çaresiz ve aciz bir şekilde dünyaya gelir. Ancak anne babanın yardımı sayesinde hayatını devam ettirebilecek olgunluğa erişir. Annenin çektiği güçlükler daha doğum öncesinden başlar. Doğumun ne büyük bir mucize olduğunu biliyor musun? annelerin nasıl sancılar çektiğini, hatta ölüm tehlikesi atlattığını. Doğumdan sonra da çocuğun eziyeti bitmez. Gece gündüz anne çocuğuyla meşgul olur. Bunu ise hiç şikayet etmeden eşsiz bir sefkat ve merhametle yapar. Bütün hayatı çocuğunun ihtiyaçları üzerine kurulur. Ve bu durum çocuğu büyüse de değişmez. Baba ise geçim için türlü zorluklar çeker. Ama annenin zahmeti babaya nazaran çok daha fazla olduğu için anne hakkı bilhassa önemlidir.

Cennete kavuşmak bile anne rızasına bağlıdır. "cennet annelerin ayakları altındadır" der peygamber efendimiz bir hadisinde.

Kuran-ı Kerim'de de "Rabbin ancak kendisine kulluk etmeni, anne babaya iyilikte bulunmanı emretmiştir. Onlardan biri ya da ikisi senin yanında yaşlanırsa onlara öf bile deme,onları sakın azarlama, onlara hep güzel, tatlı, içaçıcı şeyler söyle. Onlara olan merhametinden tevazu kanatlarını yerlere kadar indir ve "Ey Rabbim onlar beni küçüklüğümde nasıl büyüttülerse(esirgeyerek koruyarak), sen de onlara öyle merhamet et"de" ayeti ile anne babamıza nasıl davranmamız gerektiği anlatılıyor. Ama sen basit bir sebepten öff dediğini söylüyorsun. Kendinin ne kadar kırıldığını önemsiyorsun da davranışlarınla anne babanı ne kadar kırdığını düşünüyor musun?

Yine peygamber efendimiz bir hadisinde anne babasına karşı merhametli olan, iyilik ve ihsanda bulunan insanların, aynı karşılığı kendi çocuklarından da itaat ve hürmet göreceğini söylemiştir.Çünkü Allah, günahlardan dilediklerinin cezasını kıyamet gününe kadar bekletir ama sadece anne babaya yapılan isyanın cezasını ölmeden önce dünyada verir. Bu ise anne babaya isyanın Allah'ı ne kadar gazaplandırdığının bir delilidir.

Yanlış yapıyorsun Belki cehaletinden belki duygusallığından. Ne olurlarsa olsunlar onlara karşı yumuşak davranmalısın. Zaten sen hayırlı bir evlat olursan, anne babanın şikayet ettiğin o davranışlarını değiştirdiğini görürsün.

Hmmm... yorum yok, yaparsam muhtemelen dinsiz damgası yiyeceğim.

:yes:

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
azuhahabanner.gif

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sana bir şey olsa ilk koşacaklar ailendir. Şimdi ne desek sana boş gelir. Sana şunu diyorum;Hayat çatlak bardaktaki suya benzer, içsende tükenir içmesende. Bu yüzden hayattan tat almaya bak, çünkü o yaşasanda bitecek yaşamasanda.

suyat

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Psikolojik Tedavi Merkezi

Sanal alanda her şeyimizi paylaşmaya başladık. Yakında donumuzun rengini paylaşmaya başlayacağız.

Sanal ortam boyle beğenemedinizmi?

başından geçen bir olayı anlatmış belki birisiyle paylaşmak istedi belki paylaşamasa daha kötü birşeyler yapıcak insan piskolojisinden hiç anlamıyorsunuz anlaşılan yardımcı olmayacaksanı BENCE konusmayın.

telif69

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yaşadığına benzer nice olaylar geçti başımdan ve anne babamın çocuklara nasıl davranılması gerektiğini bilmediklerini düşündüm hep, tıpkı senin gibi. Onları acımasızlık ve anlayışsızlıkla suçladım. Bu durumda ben olsaydım şöyle yapardım, çocuğumu üzmezdim diye geçirdim içimden. En önemlisi de "ileride bir çocuğum olduğunda ona asla babamın bana davrandığı gibi davranmayacağım."derdim hep. Ne oldu biliyor musun? Benim de çocuklarım oldu ve büyüdüler. Geçen gün kızım bana " dünyanın en kötü babası sensin, neden benim de arkadaşlarımın babası gibi normal bir babam yok" dedi. Evet çocukluğumda kendime verdiğim sözleri tutmakta kimi zaman zorluk çekiyorum. Ama ne kadar kötü bir baba olursam olayım çocuklarım, uğurlarına hayatımı hiç düşünmeden verebileceğim iki varlık.Umarım ileride sen de benim gibi, eleştirdiğin ebeveynlerinden daha sabırsız ve anlayışsız olmazsın. Sana bu bağlamda Osman Çeviksoy' un hikayelerini okumanı tavsiye ederim. Sevgiyle...

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
boşweer bigün anneni babanı kaybettiğinde anlarsın değerlerini ve hatta sana atıkları tokatı bağırmalarını
keşke dersin burda yanımda olsalarda üç öğün sopa atsalar
annenin babanın kuru bi nefesi bile yetr annesiz babasız kalmak kötü bişy emin ol
bukadar yakınma efendimiz ne demiş anneye öf bile demeyin
lafını ettiğin okadar basit bişyki kızını pazarlayan oğlunu pisliklere bulaştıran anneler var
yada öyle çocuklar varki yetim öksüz onların üzerine elbise alıcak bi anne bababları yok onun bunun elinde ziyan oluyolar
tamamen çocukluğun veridği bi hezeyan seninki o yüzdenkızmıcam bide ben:D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Sabretmek gerek. Ebeveynler de hata yapar bunu unutma. İlerde bunları hatırlamazsın bile. Şimdilik sakin olmaya çalış gerisi gelir :)

iskoco

Profesör
Reaksiyon puanı
12
kaç yaşında bu arkadaşımız ya olabilir böyle şeyler büyüklerin dediği gibi hareket et...

Lucifer17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum 16 Yaşındaymışsın Sanırım Profile Bakarken Gördüm Ve..

Ben 17 Yaşımdayım, Yani Senden Sadece 1 Yaş Büyüğüm, Ama İnan Bu Yaşlarda İnsan Herşeyi Daha Hızlı Yaşıyor Ve Tecrübe Ediyor. Şimdi Sana Kendimden Örnek Vereyim. Tüm Olayları Hatırlamıyorum Ama Böyle Olumsuz Olaylarda Ben Evden Kaçıp Sokaklarda Yattım Kimse Bu Çocuk Napıyor Demedi. Sevgilimin Annesine Anlattım Onlarda Kaldım. Sevgilime Kısmende Olsa Rezil Oldum. Bende Keşke Böyle Olmasalarmış Dedim. Sonra 1 Gün Anladım Ki, Zaten Onların Çektikleri Kendilerine Yetiyor Ben Destek Olacağıma Köstek Oluyorum. Çektim Babamı Erkek Erkeğe Konuştuk O Günden Bugüne Babam Şeker Gibi Bana. Annem Hala Aynıda Orasını Karıştırma :).

Sonuç Olarak...

Herşeyi Ebeveynlerde Arama Biraz Kendinede Bak, Yatağına Uzan Tavanı Seyrederken Bu Söylediklerimi Bi Düşün. Sonrada Annenlede Babanlada Alttan Alarak Fakat Ezilmeyerek Konuş.. İnan Herşey Güzel Olur.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Kou esk bir konu..Konuyu açanın vehameti belli değil:)

Güzel mesajlar verilmiş..SDN psikoloji servisi maşallah:D

İnşallah şimdi iyidir..

king87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aklima zamaninda donanimhaber de gordgum baslikla geldi.
Babam cig et yiyor, Cinnet gecirecem, Annem manyaklasti gibi gibi.
Delikanli yasin 16, ergenlik cagindasin olur bolye seyler biz de gectik o devrelerden simdi anamizin babamizin yaninda olabilmek icin izin bekliyoz.
Gecer bugunler,dua et de bir gun ah annem ah babam dkiymetinizi bilemedim die dizine vuracagin gunler gelmesin

UFO-Repairman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu yaşlarda bazen küçükler büyükleri büyüklerde küçükler zor anlar.

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Yanlış anlama ama Yaşın çok küçük,sana ne kadar ters gelirse gelsin Ailenin sözünü dinle,pişman olmazsın.Mantıklı bir sebeb arama çünkü bulamazsın,ama dinle onları.

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Hay maşallah sdn deki her üye p.d.r. uzmanı olmuş :D