Elektronik Bateriyi Bilgisayarda Kullanma

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İnternette o kadar araştırdım ancak kaynak bulmada çok sorun yaşanıyor. Ben de yardımcı olmak adına burda elektronik baterileri bilgisayar üzerinden nasıl kullanabilceğimizi anlatacağım. Şimdi ilk önce elektronik davulunuzda USB çıkışı varsa uygun kablosunu kadıköyden falan temin ederek bilgisayara bağlıyor. Genelde hangi marka olduğuna bakmadan driverı yüklüyor bilgisayar ve e-drum bağlandı diye yazıyor. Bu oldukça kolay. Eğer davulunuzda MIDI çıkışı varsa midi-to-usb aparatları vardır. Genelde orgçular kullanır. Bundan ediniyoruz. Bilgisayara USB ile bağlıyoruz. Şimdi geldi bilgisayardaki işlere. Öncelikle yapmamız gereken Cubase 5 adlı programı indirmek. Başka programlar tabi var ama ben bunu kullanıyorum. Sonra Asio4All adlı driverı kuruyoruz bilgisayarımıza. Addictive Drums adlı plug-in i de indirip kuruyoruz. Bunlar yazılımlardı. Şimdi cubase den bir boş sayfa açıyoruz. Zaman çizelgesinin yanındaki boşluğa sağ tıklayıp add instrument track diyoruz. Orda enstrümanı seçmek için tıklayıp XLN -> Addrictive Drums diyoruz. Enstrüman ekleniyor. Sonra sol tarafta ALL MIDI Input yazısı mevcut ona tıklayıp e-drum ı seçiyoruz. Ardından Devices -> VST Instrument diyip ordan da yine Addictive drums diyoruz. Şimdi davul modülümüzün MIDI kanallarını ayarladığımız yere geliyoruz. 00-99 arası değerlerden hangisi uygunsa onu seçerek padlere uygun sesleri atıyoruz ve kaydedip çıkıyoruz modülde. Şimdi ise baterinin başına geçip çalma vakti ;)

cezi_05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selma bende yamaha dd65 bateri var birde roland hd1 usb midi arabirim kablom var cubase 5 kurulu bilgisayarımda aynı zamanda ezdrummer,addictive drummer 1.5 ve addictive drummer 2 kuruludur bilgisayarımda birde superrior drummer 2 fakat nasıl kuracağım kullanacağım bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler