Elektrikli Go kart Nasıl Yapılır ?

Sizce yapabilirmiyim ?

• Bu yaşta zor.

Kullanılan: 1 33.3%
  • Sabredip para biriktirirsen yapabilirsin.

Kullanılan: 2 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    3

Behzat Ç.

Doçent
Reaksiyon puanı
107
Arkadaşlar sürekli aklımda bir elektrikli Go kart yapıp onunla gezmek var fakat kimse yardım etmediği için bütçem ve bir fikirim yok. Ve elektrik motorunun fiyatını ve nereden alabileceğimi bilmiyorum. Vitesli ve güzel bir hız yapan bir Go kart yapan bir fikri istiyorum. Bu arada 12 yaşındayım ve bu sene para biriktirim seneye yapmak istiyorum ama ailemin benim saçma sapan fikirler hakkında düşündüğümü düşündükleri için para biriktirip yapabileceğimi sanmıyorum.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Yaz boyu araştırma yap.
Okullar açılınca projeni Fen Bilgisi öğretmeninle paylaş. Belki okul projesi olarak bir ekiple bir şeyler yapabilirsiniz.

Behzat Ç.

Doçent
Reaksiyon puanı
107
Yaz boyu araştırma yap.
Okullar açılınca projeni Fen Bilgisi öğretmeninle paylaş. Belki okul projesi olarak bir ekiple bir şeyler yapabilirsiniz.
Zaten senelerdir araştırma yapıyorum fakat sponsor biri olmadıktan sonra pek birşey olmuyor.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Arkadaşlar sürekli aklımda bir elektrikli Go kart yapıp onunla gezmek var fakat kimse yardım etmediği için bütçem ve bir fikirim yok. Ve elektrik motorunun fiyatını ve nereden alabileceğimi bilmiyorum. Vitesli ve güzel bir hız yapan bir Go kart yapan bir fikri istiyorum. Bu arada 12 yaşındayım ve bu sene para biriktirim seneye yapmak istiyorum ama ailemin benim saçma sapan fikirler hakkında düşündüğümü düşündükleri için para biriktirip yapabileceğimi sanmıyorum.
Ve bu konu hakkında bilgim yok. Babam anlar fakat boş düşünce olduğunu düşündüğü için hiç desteklemiyor.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Ama acıtasyon falan yapmak istemiyorum.

Son düzenleme:

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Dişliler, rotiller, tamir takımları, motorlar, rulmanlar, tekerler, dingil, salıncaklar. Ciddi bir para biriktirmen gerekiyor ama pes etme. İlk adımı at ve şunu bilerek çık yola; 5 senen var bunu yapmak için. 1+1 yılda olmaz. Tek başınasın ve gençsin. Ama yaparsın, yapamazsın diyen hiç bir insana kulak asma. Kolay değil, zor ama yapılabilir.

Behzat Ç.

Doçent
Reaksiyon puanı
107
Dişliler, rotiller, tamir takımları, motorlar, rulmanlar, tekerler, dingil, salıncaklar. Ciddi bir para biriktirmen gerekiyor ama pes etme. İlk adımı at ve şunu bilerek çık yola; 5 senen var bunu yapmak için. 1+1 yılda olmaz. Tek başınasın ve gençsin. Ama yaparsın, yapamazsın diyen hiç bir insana kulak asma. Kolay değil, zor ama yapılabilir.
ciddi derken ne kadar yeterlidir ? Ve ilk adım olarak adlandırdığınız şey tam olarak nedir ?

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Elektirikliler fazla hızlı olamıyor ama 100cc lik benzinli motorla daha iyi performans alırsın

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
gokart.png

colite

Profesör
Reaksiyon puanı
1,272
Vitesli yapacaksa işin içine iş yapıyor o yüzden benim önerim bu kadar ama bisiklet vitesleri desem linç yermiyim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
elektrik motorunun torku daha stabil doğru motoru bulursan daha hızlı vites kutusunada gerek olmaz.

Behzat Ç.

Doçent
Reaksiyon puanı
107
Sizce ne kadar bütçe yeter ?

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Sizce ne kadar bütçe yeter ?
Arabanın boyutlarına bağlı kullanacağınız malzemelre bağlı o
Profilden şasi ve iskelet kaynattıracaksınız
Direksiyon sistemi lazım
Fites istiyorsanız şanzuman ve difransiyel lazım
Bisiklet fitesiylede olabilir ama attırıcı iyisi olmalı
Koltuk lazım akü lazım alternatör lazım (bu sayede 2 akü kullanarak dönüşümlü şarj olur aracınız evde şarj etmessiniz)
Fren sistemi lazım
Konfor isterseniz amortisör lazım
2. El birkaç malzeme kullanarak okulda 250cc lik motorlusunu yaptık