Elektriğe Çarpıldım !!

ortitorti

Asistan
Reaksiyon puanı
0
allahtan elin agzına gitmiş ya başka yere .gitseydi. mazallah. kullana maya bilirdin.
allah korumus

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ortitorti dedi ki:
allahtan elin agzına gitmiş ya başka yere .gitseydi. mazallah. kullana maya bilirdin.
allah korumus

başka yere gelse bişey olmazdı zaten :D kabloya dilimi deydirdim kabloya tükürük kaçınca akımı bana çok güzel bi şekilde iletti. :D

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Arkadaşlar, ilginçtir öncesinde belirtilmemiş. Halbuki burada çok ciddi bir noktayı atlıyorsunuz. Elektrik çarpması, kolunu kapıya çarpma gibi bir kazaya benzemez. Yani "aha oldu geçti şükür" demeyin sakın. Çarpma sonrasındaki 15 dakika çok önemli. Elektrik çarpmasından sonra gayet koçlar gibiyken 15 dakika içinde vücudunuzun elektrokimyasal düzeni ve dolayısıyla kalp atış düzeniniz bozulabilir ve birden kalp krizi geçirebilirsiniz. Bu söylediğim kesinlikle şaka değil. Buna bir çözüm var mı bilmiyorum ama, elektrik çarpmasından hasarsız kurtulduysanız, sonraki 15 dakikayı kesinlikle tek başınıza geçirmeyin. Bir sorun olması durumunda gerekli müdahaleyi yapıp hastaneyi arayacak birileri olsun etrafınızda. Hiç olmadı insan içine çıkın.

Bu söylediğim kesinlikle gerçek. Bunu biliyorum çünkü teyzem Microsoft'tan yüklü bir çek aldı. 15 kişiye forwardla hayatın değişsin.

Ayrıca bana hiç elektrik çarpmadı, ama çok iyi elektrik dansı yaparım.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
DaY_WalkeR dedi ki:
ortitorti dedi ki:
allah korumus

başka yere gelse bişey olmazdı zaten :D kabloya dilimi deydirdim kabloya tükürük kaçınca akımı bana çok güzel bi şekilde iletti. :D

tadı nasıld8ı güzelmiydi :D şekerli mi ballı mıydı :D

mozasur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
heyecean verici bir olay bende çok başıma gelmiş hatta kendi kendimi elekriğe vurduğum bile çok olmuş.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
mozasur dedi ki:
heyecean verici bir olay bende çok başıma gelmiş hatta kendi kendimi elekriğe vurduğum bile çok olmuş.

aman dikkat et benim gibi yanlışlıkla 380v yersen çok zor atarsın elinden 220 den çok degişik güçlü

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Çarpıldığın voltaj muhtemelen düşüktü. Pek şimşek etkisi yapmaz. Sadece ağızının ıslaklıgından dolayı hafif bir akıma maruz kaldın .

220 Voltu iki elime almış biri olarak geçmiş olsun :)