El terlemesi (HYPERHIDROSIS)

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Merhabalar dostlar,
Arkadaşlar birkaç senedir bubhastalıkla günlerim geçiyor , tabi Allah daha büyük dert vermesin beterin beteri var ama bu hastalığı da çeken bilir , kimseyle tokalaşamazsınız dans edemezsiniz , yani kısacası insanlarla iletişim kopar ve içine kapanık bir insan haline gelirsiniz.Neyse lafı fazla uzatmayayım.Araştırıyorum internette , bişeyler gördüm , bir operasyonla bu sıkıntıdan kurtulunabiliyormuş ([SIZE=-1]klipleme Yöntemi[/SIZE]).Sormak istediğim şudur ; benim gibi aynı dertten muzdarip olup zamanında ameliyat olmuş bir dostum var mıdır acaba , ameliyat konusunda biraz bilgi almak istiyorum kendisinden mümkünse :) veyahut ameliyat olmayı düşünen vs.. dert ortaklarım var mı ??? :D iyi forumlar arkadaşlar..

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
çok tşk ederim böyle bir konuyu açtıgın için bende aynı dertten muzdaribim.. neyapabilirim bende bilemiyorum...

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
çok tşk ederim böyle bir konuyu açtıgın için bende aynı dertten muzdaribim.. neyapabilirim bende bilemiyorum...

Rica ederim , dediğim gibi bir operasyondan bahsediliyor ama kimi bu operasyon için iyi diyor kimi kötü , söz konusu olan benim sinir sistemim olduğu için tırsıyorum emin olmadan birşey yapmak istemiyorum , ama bundan da kurtulmak istiyorum , o yüzden forumdaki dostlarıma bir sorayım dedim belki daha önce bu ameliyatı olan vardır..

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Çok heyecanlanınca ben de de olur ... Ama şikayet etmiyorum...

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Çok heyecanlanınca ben de de olur ... Ama şikayet etmiyorum...

yok bu heyecan değil dostum,sadece heyecanlanınca olsa sorun değil , ama işte normalde de olunca insan zor durumlarda kalabiliyor dediğim gibi..

misafir1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işte hayat.. ben de ellerimin kuruluğundan şikayetçiyim:) sürekli nemlendirici kullanmam gerek..

Bunlar senin de dediğin gibi küçük dertler inşallah bi çaresini bulursun

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
yok bu heyecan değil dostum,sadece heyecanlanınca olsa sorun değil , ama işte normalde de olunca insan zor durumlarda kalabiliyor dediğim gibi..

Her zaman öyle ise çok kötü bir durum.Eğer çok rahatsız ediyorsa hemen operasyonu geçirmelisin ...

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
işte hayat.. ben de ellerimin kuruluğundan şikayetçiyim:) sürekli nemlendirici kullanmam gerek..

Bunlar senin de dediğin gibi küçük dertler inşallah bi çaresini bulursun

inşallah dostum saolasın , öyle valla geçenlerde de bir sitede bir adamı görmüştüm adam hiç terleyemediği için saat başı su dökmesi mi gerekiyormuş neymiş.O hiç terleyemiyor bense aşırı terliyorum , gülümsetmişti beni.. :)

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
aynı sorun bende de var. bir bayan arkadaşım bi operasyon geçirmişti. koltuk altından 3 delik açarak terleme bezlerine klipsler takmışlardı. ama o operasyondan sonra genel olarak hiç terlemiyosun sadece eller değil. düzelme sürecinde çok acılar çekmiş özellikle nefes alamama. çünkü işlemi yapabilmek için önce akciğerlerin söndürülmesi gerekiyor. 1 hafta nefes alamamış ölücem sandım çok kötü günlerdi demişti yüzü gözü şişmişti galiba bir de. ama şuan hayatından ve terlememekten çok memnun. ama ben cesaret edemedim. bu arada bildiğim kadarıyla ssk bu ameliyatların bir kısmını da karşılıyor.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
aynı sorun bende de var. bir bayan arkadaşım bi operasyon geçirmişti. koltuk altından 3 delik açarak terleme bezlerine klipsler takmışlardı. ama o operasyondan sonra genel olarak hiç terlemiyosun sadece eller değil. düzelme sürecinde çok acılar çekmiş özellikle nefes alamama. çünkü işlemi yapabilmek için önce akciğerlerin söndürülmesi gerekiyor. 1 hafta nefes alamamış ölücem sandım çok kötü günlerdi demişti yüzü gözü şişmişti galiba bir de. ama şuan hayatından ve terlememekten çok memnun. ama ben cesaret edemedim. bu arada bildiğim kadarıyla ssk bu ameliyatların bir kısmını da karşılıyor.

Evet devlet sanırım bu ameliyatın bir kısmını karşılıyormuş.Sanırım ameliyatta 3,5 milyar civarında..Bende bir doktorun sitesinde hastaları ertesi gün taburcu ettiklerini falan okumuştum hatta videoları bile vardı atv haber röportaj falan yapmış adamla hastaların görüntüleri falan vardı.Onlar öyle söylüyorlar biz sonra böyle duyuyoruz kafa karışıyo tabi , şimdi al buyur burdan yak.. :)

---------- Post added at 18:53 ---------- Previous post was at 18:49 ----------

[video=google;6830044843703988945]http://video.google.com/videoplay?docid=6830044843703988945#[/video]

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
ÇARESİ BURDA! OKUMADAN GEÇME!
(göze çarpmıyor diye büyük puntolar kullandım)

arkadaşlar ameliyattan önce başka çözümlerde var,
-öncelikle kozmetik ürünler mesela ele vucuda kullanılabilen alüminyum tuzu-bileşikleri içeren sabunlar,vucut şampuanları
antiperspirantlı kremler-deodorantlar(tavsiyemdir elime bile sıkıyorum),
terlemeye karşı özel losyonlar vs vs vs...öncelikle bunlara yönelin
-baktınız gene işe yaramıyor memleketin her yerinde ulaşılabilir durumda 1. basamak sağlık kuruluşlarında HEKİMLER(tıp doktoru) mevcut onlara gidin çözüm için ezcaneden alınabilecek suya katılan birşeyler önerecektir...
-gene olmazsa bir üst seviyeye yönlendirecek onlarda özel solisyonlu sıvının içinde elleriniz,bir kaç volt vererek aylarca süren bir çözüm bulacaklardır(aylarca elektrik vermiyorlar,terapi sonrası aylarca terleme olmuyor:) )...gene olmadı başka yöntemler gene olmadı başka yöntemler vs var...ameliyatta neymiş,o kadar ileri bir sorun olamaz sizde yoksa şimdiye TV'ye çıkmıştınız...

tabi öncelikle herhangi bir dislipidemi(kolestrol vs vs) yada tiroid vb probleminizin olmadığını varsayıyorum:) o yüzden 1. basamaktaki HEKİM önce hormonlara kan değerlerine bakar...

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
bizim de bi arkadaş vardı dershanede eller böyle su oluyodu soru çözerken falan kağıt yaş oluyordu zor gerçekten ama çaresi varsa iyi olur

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bızım gocmen kremı var her derde devadır krem zdrave bırde onu deneyın

LogSgLe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben yaklaşık 15 gün önce doktora başvurdum.Bilgilendirmesi şöyle oldu ameliyat koltuk altı ve kasıklardan girilerek sinirlerin kesilmesiyle oluyor (terleme neredeyse) ama tavsiye etmiyorum dedi.Paran varsa 6 ay garantili ellerine botoks yaptıra bilirsin dedi.Öylesinede bir ilaç verdi kısa süreli çözüm olur diye bende sevindim kısa süre de yeter 3-5 saat olsa die :) ilaç eczanede hazırlandı bir şişede adı sanı yok içine etken maddeler katılarak :) işe de yaramadı etil alkol gibi bişe kokusu burnuma gelince gerçekten direği kırılıyor kötü kokudan değil ama , 10 gün kullandım sonra bıraktım bende aşırı var bu nedenle ellerim hep soğuk ...

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
ÇARESİ BURDA! OKUMADAN GEÇME!
(göze çarpmıyor diye büyük puntolar kullandım)

arkadaşlar ameliyattan önce başka çözümlerde var,
-öncelikle kozmetik ürünler mesela ele vucuda kullanılabilen alüminyum tuzu-bileşikleri içeren sabunlar,vucut şampuanları
antiperspirantlı kremler-deodorantlar(tavsiyemdir elime bile sıkıyorum),
terlemeye karşı özel losyonlar vs vs vs...öncelikle bunlara yönelin
-baktınız gene işe yaramıyor memleketin her yerinde ulaşılabilir durumda 1. basamak sağlık kuruluşlarında HEKİMLER(tıp doktoru) mevcut onlara gidin çözüm için ezcaneden alınabilecek suya katılan birşeyler önerecektir...
-gene olmazsa bir üst seviyeye yönlendirecek onlarda özel solisyonlu sıvının içinde elleriniz,bir kaç volt vererek aylarca süren bir çözüm bulacaklardır(aylarca elektrik vermiyorlar,terapi sonrası aylarca terleme olmuyor:) )...gene olmadı başka yöntemler gene olmadı başka yöntemler vs var...ameliyatta neymiş,o kadar ileri bir sorun olamaz sizde yoksa şimdiye TV'ye çıkmıştınız...

tabi öncelikle herhangi bir dislipidemi(kolestrol vs vs) yada tiroid vb probleminizin olmadığını varsayıyorum:) o yüzden 1. basamaktaki HEKİM önce hormonlara kan değerlerine bakar...

ben tahlil falan yaptırdım , doktorada gittim , kendisi iyon tedavisinin epk işe yaramadığını söyledi dahası bu hastalıkla yaşamaya alışmam gerektiğini söyledi.Bir krem verdi , o da işe yaramadı.Bilmiyorum..