Ekşi Sözlük SDN için ne dedi?

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Ekşi Sözlüğe shiftdelete.net yazdım ve çıkan sonuçların bazılarını sizinle paylaşmak istedim.Yazarların bazılarının öngörüsü çok iyi ve takdir edilmesi gerekiyor.Zira SDN’nin büyük bir site olacağını çok iyi bir şekilde öngörmüşleridir.SDN’yi “abartmadan” ve “küçümsemeden” değerlendirmede bulunan yazarlar; her ne kadar bazen “sivri” eleştirilerde bulunsalar da –bence- Üzerinde durup düşünmek faydalı olacaktır.

yakinda parmakla gosterilecek siteler arasina girmesini bekledigimiz guzide bilgisayar sitesi. icerdigi ozlu yazilar ve el emegi goz nuru cali$malarla daha yayin hayatinin ilk zamanlarinda gozumuze girmeyi ba$armi$tir.

okunabilir uzunlukta ve guncel haberleriyle takip etmeye basladigim websitesi..
ayrica izle&ogren kismi mukemmel olmus.
hakettigi popülerlige daha ulasamadi.
iyi, guzel bir site olmasina ragmen, yeni haberleri sozlukte sansasyonel mansetlerle bildirip link vermesi pek hos degildir. zaten mevcut olan konulara yazmak yerine yeni konularda ilk madde olarak girmek, reklama yonelik olmasi yaninda sitenin guvenilirligine de golge dusuruyor. emek verildigi, ustune titrendigi belli olan bir sitenin bu sekilde bir reklama ihtiyaci olmamali bence...

edit: akabinde yapilan yazisma gostermistir ki webmasteri da son derece anlayisli, elestiriye acik biriymis. siteden dolayi tebrik edip, basarilar diliyorum.
orumlarında tek ipden 2 hesabın girdiğini farkedince. 2 kişinin girebileceğin akıl edemeden **** ve birde pmden bu konuyu danışmak, sormak, uyarmak yerine topiğin ortasında seni ben biliyorum görüyorum havalarıyla hiçbir şekildede o aynı ipden girilen 2 hesabında biririyle alakası olmamasına rağmen * "farklı kullancılar açarak kendi kendine cevaplar yazman" şeklinde suçlayacak kadar boş moderatorlere sahip bir site..

ha birde nacizane bir uyarı sakın aynı ipden 2 yada daha fazla kişi ile girmeyin. heran sahtekarlıkla suçlanabilirsiniz =)
ataturk ve cumhuriyet kar$iti yazilara rastlamadigim site. oligar$ik burokrasi kar$iti yazilar mevcuttur, ama zaten burokrat sultasinin ataturk ve ataturk'un vizyonu ile baglantisi olmadigini, cumhuriyet duzeninin ise halkin haklarinin gasp edilip, tepeden inmeci burokratlar tarafindan halki gutmekte kullanilmasindan ibaret olmadigini biliyor artik insanlar, bu yuzden $a$irtici olan bu tur yazilarin "ataturk ve cumhuriyet kar$iti" olarak algilanip, oyle etiketlenmeye cali$ilmasidir.

1945 oncesi donem geride kalmi$ olabilir, ama bazilarinin kafalarinda hala devam ediyor.
gunumuzde i$ine gelmeyen herhangi bir goru$u, bu goru$un sahibini veya bu goru$un yayinlanmasina araci olan mecrayi "ataturk kar$iti, cumhuriyet kar$iti" diye yaftalayarak linc edebilecegini sanan insanlarin ziyaret etmemesi gereken site.

duyan da sitede monar$i propagandasi yapildigini filan zannedecek, "cumhuriyet kar$iti" ile anla$ilan budur zira.
anasayfası hernekadar teknoloji ağırlıklı gözüksede forumları tamamen dinci ve siyası görüşlere boğulmuştur
iş atatürk ve ve cumhuriyet karşıtı yazıların yayınlanmasına kadar varmıştır

(bkz: http://forum.shiftdelete.net/...eel-ataturkculuk.html)

(bkz: http://forum.shiftdelete.net/...nlar-cumhuriyeti.html)
Kullanıcının katkı sağladığı web servislerini yönetmenin çok zor olduğunu itiraf eden yöneticilerinin olduğu sitedir.

birisi üye olur, "kuran'da hesap hatası" diye başlık açar.

http://forum.shiftdelete.net/...hatasi-var-midir.html

ne kadar radikal islamcı varsa "adresiniz sayfanın en altında yazıyor... sizin de hesabınız görülecek" diye mail yağmuruna tutar.

üyelerden biri terör eylemlerine lanet okuyan bir başlık açar, bilgisayar kullanmayı bilen ne kadar çapulcu varsa "hack listemize sizi de aldık" der, yurtdışında ne kadar ucuz datacenter varsa kiralayıp sunucularımıza saldırır.

engin ardıç hürriyet yazarlarını konu etmeyi unutup bir yazı yazar, üyelerden biri bu yazıyı kaynak göstererek ve link vererek alıntı yapar.

http://forum.shiftdelete.net/...nlar-cumhuriyeti.html

dinci olursunuz. "ben sdn'i böyle bilmezdim. siz de fethullah'ın adamları olmuşsunuz. sizden soğudum. bundan sonra sitenizi açılış sayfam yapmayacağım ve girmeyeceğim" der.

firefox dersiniz, "açlıktan ağzınız kokuyor, gül gibi internet explorer varken" derler... microsoft dersiniz, "kapitalizmin köpeği olmuşsunuz" derler...

tüm gün cebit'i dolaşırsınız, video çekersiniz, gecenizi de bu videoları yayına hazırlamakla geçirirsiniz. video yayınlandıktan sonra gelen ilk yorum "önce adam olun adam" olur.

bakalım, daha ne kadar dayanabileceğiz..
bir dönem çalıştığım teknoloji portalı. fazlaca eleştirilmesine rağmen kariyerli bir yönetim ekibine sahiptir.
haber 7'de zırt pırt "teknolojik gelişme" haberlerinde kaynak gösterilen sitedir. dirsek teması olması muhtemel.
daha iyisi yapılana kadar türkiye'nin en iyi teknoloji sitesidir.

tamam. tasarımı fecidir.

datacenter da bazen türk telekom'dan dolayı saçmalayabilir.

ama ne olursa olsun editörlerinin neredeyse tamamı basılı yayında uzun yıllar dirsek çürütmüş, teknolojiyi iş olmaktan öte kendi hayatlarının parçası olarak görmüş adamlardır.

zaten yayıncılık diye adlandırılan işin özünde içerik üreticiler vardır. teknoloji, bu adamların içeriklerinin platformda uygun şekilde yayınlanmasına olanak sağlar. bu alanda biraz sıkıntı var, o da zamanla çözülecek gibi görünüyor.

D1360

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Ekşisözlük denen site, değerlendirme mercii olamayacak bir yerdir.

Önce kendilerini değerlendirsinler sonra başkalarını :)

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
ieee üyesinde Atatürk kuyruk acısı varmış sürekli bu acısını dile getirmiş :)

F-T

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alıntı:
orumlarında tek ipden 2 hesabın girdiğini farkedince. 2 kişinin girebileceğin akıl edemeden **** ve birde pmden bu konuyu danışmak, sormak, uyarmak yerine topiğin ortasında seni ben biliyorum görüyorum havalarıyla hiçbir şekildede o aynı ipden girilen 2 hesabında biririyle alakası olmamasına rağmen * "farklı kullancılar açarak kendi kendine cevaplar yazman" şeklinde suçlayacak kadar boş moderatorlere sahip bir site..

ha birde nacizane bir uyarı sakın aynı ipden 2 yada daha fazla kişi ile girmeyin. heran sahtekarlıkla suçlanabilirsiniz =)

aynı durum benim başıma geldi yoruma katılmamak elde değil. bu yorumdan sonra yine banned olabilirim.

ersinak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herkes biraz dönüp kendine bakmalı.

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
neden abarttınız ki bu kadar... bu yorumları sitenin kendisi değil oradaki yazarlar yapıyor sadece. ve normal herkes de yazar olabiliyor..

sonuçta burada yazanlar birer görüş tıpkı bizim de bu sitede her şeyin altına yaptığımız yorumlar ortaya attığımız fikirler gibi

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
boşverin troy(kırmızı olacak) gerekli cevabı veriyor onlara

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Ekşiye söylenen sözler (herkes kendine baksın vs.) sitenin sahiplenildiğinin göstergesi yani üye siteyi o kadar benimsemişki sözleri kendisine çekmiş ve cevap vermiş bu güzel bişi yanlış anlaşılmasın

ama şunu unutmamak lazım eleştiriler kişilerin parçaların eşyaların vs. gelişiminde etkilidir o yüzden ne kadar çok eleştiri (dozunda) o kadar yararlı gelişme

o yüzden bazı eleştirilerin dikkate alınmasında fayda var ki zaten TROY da eleştirilere dikkat ediyomuş yazıdan anladığım kadarıyla

edit: akabinde yapilan yazisma gostermistir ki webmasteri da son derece anlayisli, elestiriye acik biriymis. siteden dolayi tebrik edip, basarilar diliyorum.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Biz onlara SND'nin tüm tatlarıyla kucak açıyoruz

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Sdn'in Aşırı dinci kesime kaçtıgı kesin bişey aşırı atatürk,cumhuriyet karsıtlarının yazılarına hepimiz denk geldik ve ciddi bir biçimde örgütlüler de burada kendilerine karsı bi söylemde ciddi şekillde saldırıorlar bu benım sdn ye bakısımı ciddi oranda değiştirdi ve benim gibi düşünen cok sdn severlerde aynı kanıdalar .sdn gibi önü açık bi sitenin bu duruma el atması ve bu durumu üzerinden söküp atması gerekir,buna şiddetle ihtiyac vardır,yoksa sdn böle batıp gidecek,bizden demesi

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Sdn'in Aşırı dinci kesime kaçtıgı kesin bişey aşırı atatürk,cumhuriyet karsıtlarının yazılarına hepimiz denk geldik ve ciddi bir biçimde örgütlüler de burada kendilerine karsı bi söylemde ciddi şeki,lde saldırıorlar bu benım sdn ye bakısımı ciddi ordan değiştirdi ve benim gibi düşünen cok sdn severlerde aynı kanıdalar .sdn gibi önü açık bi sitenin bu duruma el atması ve bu durumu üzerinden söküp atması gerekir,buna şiddetle ihtiyac vardır,yoksa sdn böle batıp gidecek,bizden demesi

Bence Daha geniş acıdan bak;her düşüncenin özgürce tartışıldığı ve paylaşıldığı bir site.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Yönetim eleştireye açık ama üyeler açık olmayınca....

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

D1360

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Bende onlar için bir yorumda bulunucam

Google'da ciddi ciddi bişey aratırken saçma sapan yorumlar çıkartarak karşıma,

bilgiye ulaşmamı geciktiren bir site kendisi.

-

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Bende şimdi SDN den, ekşi sözlük için bişi söylerim de, sonra orada "SDN ekşi sözlük için ne dedi, işte şok şok şok..." diye sansasyonel haberler yazmasınlar diye söylemeyeceğim. :)