Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Sizce bu olay siyasi mi, yoksa hukuki bir süreç mi?

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,962
Sizce bu olay siyasi mi, yoksa hukuki bir süreç mi?
Hukuki bir süreç olmadığını düşünüyorum, çünkü yapılan işlemler uygun bir görüntü vermiyor. En başta sabahın kaçında polisler ile bir belediye başkanının konutundan alınması. Buna ne gerek vardı, pekala adliyeye çağrılıp ifadesi alınabilirdi. Çağrılsa gelmese yine anlaşılır olur en azından, öyle bir durum da yok.

İkinci olarak operasyon başlamadan önce bazı gazeteciler her şeyi öncen biliyormuş gibi söyledikleri her şeyin olması. Üstelik bu isimlerin çoğu sonradan patlayan soruşturmaları da sonuna kadar destekliyorlardı.

Üçüncü olarak belediye iştirakleri yolsuzlukları, İBB sürekli olarak zaten denetleniyor keza kaç kez sayıştay denetiminden de geçti ancak olumsuzluk rapor edilmedi, anne kart ve iski nin insanı ihtiyaç diye ücretsiz verdiği su dan sorun çıkmıştı diye hatırlıyorum. Bir yolsuzluk yoktu.

Bir diğeri ise savcılığın yazısında iddia edilen suçlar sanki kesinleşmiş gibi yargılar içermesi. Yolsuzluk miktarının 500milyar₺ demeleri ancak bu paranın belediyenin bütçesinden bile fazla olması vs.vs

Bu sebeplerden dolayı ben yaşananların pek normal olduğunu düşünmüyorum.

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
idda edilen şeyler çok ağır pkk ya destek falan var önce haber alsa kaçadabilirdi hocam çok suçlama var biri bile gerçekse sıkıntı bence.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,962
idda edilen şeyler çok ağır pkk ya destek falan var önce haber alsa kaçadabilirdi hocam çok suçlama var biri bile gerçekse sıkıntı bence.
Siz isimden bağımsız, İstanbul gibi metropolü yöneten birinin yurttan kaçabileceğini düşünüyor musunuz?

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
burada önemli olan konumdan bağımsız olarak suçlamaların ağırlığı. Eğer kişi gerçekten böyle bir şey yapmadıysa bile, kamuoyundaki baskıdan dolayı kaçmayı düşünebilir. Tarihte bunun örnekleri var. Tabii ki kesin konuşmak için somut delillerin ortaya çıkmasını beklemek lazım.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,779
Siyasetçinin hayatı siyasidir.

CHP içinde bir iç savaş var. Geleceğin Cumhurbaşkanı adayı belirlenecek, ve sade tek bir aday ile ön seçime gidiliyor. (hiç gidilmesin o zaman) Bir ara bir kişi daha aday olacağını söylemişti ve unutuldu. Şu an o tek adayın rakipleri iş başında.

Ctrl+aLT+Del

Asistan
Reaksiyon puanı
45
Bak aha bunu düşünüyorum.
1742640141411.png

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,502
Cumhur ittifakı PKK lideri ile doğrudan görüşüyor. CHP nin HDP ile görüşmesi anlaşması gayet demokratik bir süreç çünkü her iki parti de halk tarafından seçilen ve seçime girme hakkı olan partiler.

Yapılanlar ile söylenenler 180 derece ters, kendi elleri ile Ekrem İmamoğlunu parlatıyorlar...

Yıllarca AKP ye MHP ye oy vermiş biri olarak söylüyorum bundan sonra AKP ye de MHP ye de oy vermem, gitsinler PKK'lılardan oy istesinler....

Son düzenleme:

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Cumhur ittifakı PKK lideri ile doğrudan görüşüyor. CHP nin HDP ile görüşmesi anlaşması gayet demokratik bir süreç çünkü her iki parti de halk tarafından seçilen ve seçime girme hakkı olan partiler.

Yapılanlar ile söylenenler 180 derece ters, kendi elleri ile Ekrem İmamoğlunu parlatıyorlar...

Yıllarca AKP ye MHP ye oy vermiş biri olarak söylüyorum bundan sonra AKP ye de MHP ye de oy vermem, gitsinler PKK'lılardan oy istesinler....
Şu an oy verebileceğimiz seçenekler gittikçe azalıyor gibi görünüyor. Seçime yaklaştıkça yeni rakipler mutlaka ortaya çıkacaktır. Önemli olan, kimin neyi temsil ettiğini iyi analiz edebilmek.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
493
-Hâlihazırda tutuklanmadı, gözaltına alındı.
-İmamoğlu'nun ekibinden bazı kişiler paralarla yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı. Suçlu değillerse neden paralarla kaçmaya çalışıyorlardı?
-CHP'nin ve İmamoğlu'nun sosyal medya ekibi ve yandaşı olan medya organları günlerdir algı yönetimi yapmaya çalışıyor. Güya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin bir sonraki seçim için Cumhurbaşkanı adayı seçeceği sırada, korkusundan (!) dolayı İmamoğlu'nu gözaltına aldırmış. Halbuki gelen bilgiler İmamoğlu ile ilgili suç duyurularının bizzat bazı CHP'liler tarafından yapılmış olduğu yönünde. Hakeza diploma için suç duyurusunda bulunan kişi de Muharrem İnce'nin partısınden yani Memleket Partili bir genç.
-Zamanında yapılması hâlinde seçimlere 3 yıl gibi bir süre varken apar topar İmamoğlu'nu aday göstermelerinin sebebini geçmişte Öcalan'ın avukatı olarak gündeme gelen CHP'li Sezgin Tanrıkulu adındaki şahıs zaten ağzından kaçırmış,
-Ekşide yazılanlara bakarsanız MASAK raporu gibi somut belgelerden bahseden bile yok veya varsa da ben göremedim. Çoğunlukla sadece gizli tanık ifadeleri olduğu yönünde bir algı çalışması var. -
-CHP'de kayyum atanmasına karşı olağanüstü kurultay yapılması bile Özgür Özel'in genel başkan seçilmesi için İmamoğlu tarafından delegelere, delege yakınlarına İBB'de iş ayarlanması ve Kiptaş'tan daire verilmesi gibi usülsüzlüklerin yapıldığı iddialarını güçlendiriyor. Şayet böyle kanıtlanabilir usulsüzlükler olmasaydı apar topar böyle bir karar alınır mıydı?
-İnsanların sokaklara çağrılması ise tamamen saçmalık. Şu anda soruşturmada gizli tutulan bazı konular var ve bununla delillerin karartılması gibi bazı durumlar önlenmeye çalışılıyor. Bu gizlilik yakın bir zamanda kaldırılabilir. Bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nu "demokrat dede" şeklinde lanse etmeye çalışıp, seçimlerin hemen akabinde kendisine "leblebi kafalı" diye hakaret etmeye başlayanları görmüştük. Yarın bir gün İmamoğlu soruşturmasında bugün için gizli tutulan gerçekler delilleriyle kamuoyuna sunulduğunda benzer şekilde İmamoğlu savunuculuğu yapan bazı kimselerin ona da hakaret ettiklerini görmemiz muhtemeldir.

Son düzenleme:

Ctrl+aLT+Del

Asistan
Reaksiyon puanı
45
-Hâlihazırda tutuklanmadı, gözaltına alındı.
-İmamoğlu'nun ekibinden bazı kişiler paralarla yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı. Suçlu değillerse neden paralarla kaçmaya çalışıyorlardı?
-CHP'nin ve İmamoğlu'nun sosyal medya ekibi ve yandaşı olan medya organları günlerdir algı yönetimi yapmaya çalışıyor. Güya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin bir sonraki seçim için Cumhurbaşkanı adayı seçeceği sırada, korkusundan (!) dolayı İmamoğlu'nu gözaltına aldırmış. Halbuki gelen bilgiler İmamoğlu ile ilgili suç duyurularının bizzat bazı CHP'liler tarafından yapılmış olduğu yönünde. Hakeza diploma için suç duyurusunda bulunan kişi de Muharrem İnce'nin partısınden yani Memleket Partili bir genç.
-Zamanında yapılması hâlinde seçimlere 3 yıl gibi bir süre varken apar topar İmamoğlu'nu aday göstermelerinin sebebini geçmişte Öcalan'ın avukatı olarak gündeme gelen CHP'li Sezgin Tanrıkulu adındaki şahıs zaten ağzından kaçırmış,
-Ekşide yazılanlara bakarsanız MASAK raporu gibi somut belgelerden bahseden bile yok veya varsa da ben göremedim. Çoğunlukla sadece gizli tanık ifadeleri olduğu yönünde bir algı çalışması var. -
-CHP'de kayyum atanmasına karşı olağanüstü kurultay yapılması bile Özgür Özel'in genel başkan seçilmesi için İmamoğlu tarafından delegelere, delege yakınlarına İBB'de iş ayarlanması ve Kiptaş'tan daire verilmesi gibi usülsüzlüklerin yapıldığı iddialarını güçlendiriyor. Şayet böyle kanıtlanabilir usulsüzlükler olmasaydı apar topar böyle bir karar alınır mıydı?
-İnsanların sokaklara çağrılması ise tamamen saçmalık. Şu anda soruşturmada gizli tutulan bazı konular var ve bununla delillerin karartılması gibi bazı durumlar önlenmeye çalışılıyor. Bu gizlilik yakın bir zamanda kaldırılabilir. Bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nu "demokrat dede" şeklinde lanse etmeye çalışıp, seçimlerin hemen akabinde kendisine "leblebi kafalı" diye hakaret etmeye başlayanları görmüştük. Yarın bir gün İmamoğlu soruşturmasında bugün için gizli tutulan gerçekler delilleriyle kamuoyuna sunulduğunda benzer şekilde İmamoğlu savunuculuğu yapan bazı kimselerin ona da hakaret ettiklerini görmemiz muhtemeldir.

Kimse bi yere kaçmadı!!! https://x.com/tcbuyuksehir/status/1903370530083778612

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
493
Kimse bi yere kaçmadı!!!
Medya A.Ş. yöneticisi E.G.? 18 yaşından küçükmüş gibi baş harflerle yazmak neden? Onu geçtim, linkini gönderdiğiniz twitter hesabı resmî bir site değil. Sosyal medyada büyük harflerle yazılan her şeyin doğru olduğuna mı inanıyorsunuz? Zaten paralarla yurt dışına kaçarken yakalananlar var denildiğinde hâlihazırda yurt dışında bulunanlar kastedilmiyor; onlardan 7 kişi yurt dışında şeklinde bahsediliyor. Biraz sosyal medyadan başınızı kaldırıp haberleri seyredin veya haber sitelerini takip edin.

ydahS milS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,883
Ayrıca halkız diye sokağa inilip sokağa inen diğer insanları dışlıyorlar aşırı sinir oldum daha bir bütün bile olamamışken birlikten beraberlikten söz ediliyor

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
493
Ayrıca halkız diye sokağa inilip sokağa inen diğer insanları dışlıyorlar aşırı sinir oldum daha bir bütün bile olamamışken birlikten beraberlikten söz ediliyor
Gezi'deki gibi işin kontrolden çıkma ihtimali olduğu için bazı partilerin ve örgütlerin katılmasına karşı çıkılıyor gibi görünüyor ama CHP kendi reklamını yapmanın peşinde olduğu için başka partilerin işin içine girmesini istemiyor da olabilirler. Bir de LGBT dernekleri gibi gruplar bu tür gösterilere katıldığında konu alakasız yerlere gidebilir.

ydahS milS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,883
Gezi'deki gibi işin kontrolden çıkma ihtimali olduğu için bazı partilerin ve örgütlerin katılmasına karşı çıkılıyor gibi görünüyor ama CHP kendi reklamını yapmanın peşinde olduğu için başka partilerin işin içine girmesini istemiyor da olabilirler. Bir de LGBT dernekleri gibi gruplar bu tür gösterilere katıldığında konu alakasız yerlere gidebilir.
Hiçbir örgüt ya da parti katılmadı benim bildiğim ayrıca CHP yerine öğrencilerin peşinden ilerliyor hepsi halktan insanlardı herkes hak hukuk adalet isteyen gruplar LGBT mensuplarına da hukuksuzluk yapıldığı için oradaydılar tıpkı hakkını arayan diğerleri gibi
Dün Kürtçe yazılan bir pankartı indirdiler zorla halbuki yazıda nevroz mesaj vardi Ekrem İmamoğlu na bunu çok farklı yere çektiler ardından başka fransizca bir pankart açıldı bunu ise coşkulu bir şekilde karşıladılar cidden yazıklar olsun başka bir şey demiyorum ayrıca Kürtçe pankart açan genç İmamoğlu nun geçen sene Diyarbakır'da söylediği söze karşılık yazmıştı

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,779
Eskiden Avrupa birliği bu gibi durumlarda Türkiye'ye baskı yapardı. Şimdi kendileri savaş Avrupa'ya yayılacak korkusu içindeler ve kendi dertlerinden başka bir şey ile ilgilenemiyorlar. Suriye'de de kontrolü kaptırmışlardı. Meydan boş. Erdoğan da bunu kullanıyor.

CHP içinde de gruplaşma var. Herkes birbirinin kuyusunu kazıyor.

İmamoğlu için kariyerinin sonu.

murat zorluu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
885

Senin kendi siyasi düşüncen ben tam tersini düşünüyorum

Developer

admin
Yönetici
Reaksiyon puanı
1,596
Tartışmayalım abi... Güzel şeyler konuşalım. Tekonoloji, bilim, aşk... :kissingheart:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...