Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması hakkında ne düşünüyorsunuz?

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
38
Sizce bu olay siyasi mi, yoksa hukuki bir süreç mi?

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,962
Sizce bu olay siyasi mi, yoksa hukuki bir süreç mi?
Hukuki bir süreç olmadığını düşünüyorum, çünkü yapılan işlemler uygun bir görüntü vermiyor. En başta sabahın kaçında polisler ile bir belediye başkanının konutundan alınması. Buna ne gerek vardı, pekala adliyeye çağrılıp ifadesi alınabilirdi. Çağrılsa gelmese yine anlaşılır olur en azından, öyle bir durum da yok.

İkinci olarak operasyon başlamadan önce bazı gazeteciler her şeyi öncen biliyormuş gibi söyledikleri her şeyin olması. Üstelik bu isimlerin çoğu sonradan patlayan soruşturmaları da sonuna kadar destekliyorlardı.

Üçüncü olarak belediye iştirakleri yolsuzlukları, İBB sürekli olarak zaten denetleniyor keza kaç kez sayıştay denetiminden de geçti ancak olumsuzluk rapor edilmedi, anne kart ve iski nin insanı ihtiyaç diye ücretsiz verdiği su dan sorun çıkmıştı diye hatırlıyorum. Bir yolsuzluk yoktu.

Bir diğeri ise savcılığın yazısında iddia edilen suçlar sanki kesinleşmiş gibi yargılar içermesi. Yolsuzluk miktarının 500milyar₺ demeleri ancak bu paranın belediyenin bütçesinden bile fazla olması vs.vs

Bu sebeplerden dolayı ben yaşananların pek normal olduğunu düşünmüyorum.

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
38
idda edilen şeyler çok ağır pkk ya destek falan var önce haber alsa kaçadabilirdi hocam çok suçlama var biri bile gerçekse sıkıntı bence.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,962
idda edilen şeyler çok ağır pkk ya destek falan var önce haber alsa kaçadabilirdi hocam çok suçlama var biri bile gerçekse sıkıntı bence.
Siz isimden bağımsız, İstanbul gibi metropolü yöneten birinin yurttan kaçabileceğini düşünüyor musunuz?

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
38
burada önemli olan konumdan bağımsız olarak suçlamaların ağırlığı. Eğer kişi gerçekten böyle bir şey yapmadıysa bile, kamuoyundaki baskıdan dolayı kaçmayı düşünebilir. Tarihte bunun örnekleri var. Tabii ki kesin konuşmak için somut delillerin ortaya çıkmasını beklemek lazım.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,779
Siyasetçinin hayatı siyasidir.

CHP içinde bir iç savaş var. Geleceğin Cumhurbaşkanı adayı belirlenecek, ve sade tek bir aday ile ön seçime gidiliyor. (hiç gidilmesin o zaman) Bir ara bir kişi daha aday olacağını söylemişti ve unutuldu. Şu an o tek adayın rakipleri iş başında.