Ekran sorunu....

conquerorr

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Windows8 64bit kullanıcısıyım ekran ayarlarım çok kötü durumda, nedense anlamıyorum pcden ekran çözünürlüğüne giriyorum 1152x864 görünüyor ve değiştiremiyorum.(resimde de gördüğümüz gibi)

normalde olması gereken 1600x900 ama yok.
Amd Catalyst e de giremiyorum bu hatayı alıyorum...

şuanki ekran görüntüm de berbat ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ara ara pcyi açtığımda düzelmiş oluyor görüntü ama sonra tekrar eski haline dönüyor lütfen bilen bir arkadaş varsa yardımına ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
1368x768 ayarında kullanmalasın samsumg monitör değilmi bana ekran kartını modelini verirmisin.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Doğru ekran kartını sürücüsünü ve son versiyonu yükle normak ekran ayarları hepsi gelcek lakin yüklüyse en son versiyon ve ya yükledikden sonra düzelmedimi şu adımları uykula.

windows 8 arama bölümü

Regedit yazın aşağıdaki adımları izleyin.

Regedit.jpg

Bu pencere acılacak.

regedit_exe.gif

sonra CTRL+F tuşuna basın arama bölümü gelecek şu komtu yazın.

(display1_downscaling_supported) resimde olduğu gibi.

http://www.tecflap.com/wp-content/uploads/2013/01/****.jpg

Aşağıdaki resimde olduğu gibi Bu sağ bölmede size "Display1_DownScalingSupported" ayarı gösterecektir. Ona çift tıklayın ve 1 olarak ayarlayın, size değer verisi soracaktır eğer değer zaten 1 ise (0) sıfır yapınız.

Search-Result.jpg

Burada üstüne ya çift tıklayın ya üzerine gelerek birkere Tıkldıkdan sonra F3 basınız aşağıda resimde görüldüğü gibi değer atman icin sayfa acılacak resimde olduğu gibi değer atayın ve OK basınız.

Setting-Value.jpg

Display1_DownScalingSupported ayarları değerini ayarladıktan sonra sonra sistemi yeniden başlatın. - Ekran çözünürlüğü Pencere tekrar girerek ayarlarınız yapabilirsiniz.

Screen-Resolution-Settings.jpg

Not:Yukardaki resimde olan Display_DownScalingSupported,, yoksa bu isimde aynısından bir tane oluşturun ve değeri (1) ve ya (0) yapınız