Ekran kartları hakkında

yunuwws

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam.İyi geceler. :)
Sorunum:
pc'm 2 yıl önce aldım.Ekran kartı olarak içinde 128mb,Geforce FX5200 IRQ:16 AGP 8X var.Ekran kartı alıcam.Ama AGP benimkine olmuyormuş.

AGP nin yerine PCI EXPRESS alsam Pc ye olur mu? Sapphire Technology - graphics
bu sitedenbakarak yardımcı olur musunuz?:helpsmilie::yinyang:
İyi forumlar sağolun..

BeNBeN

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Şu an AGP var diyorsun ama AGP olmuyormuş diyorsun anlamadım. Anakartını marka ve model olarak yazabilir misin?

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Şu an AGP var diyorsun ama AGP olmuyormuş diyorsun anlamadım. Anakartını marka ve model olarak yazabilir misin?

doğru.sende ki zaten agp bileşenli bir kart nasıl agp uymaz.belli ki anakartın da agp slotun var,zaten agp en düşük sistem de bile vardır.asıl soru pcı var mı ?sen bilinçli bir kişi nezaretinde kasanı aç ve anakartın da pcı-ex olup olmadığına baktır.tahminimce sen de pcı-ex slot yoktur.zaten pcı-ex slot yoksa en dehşet pcı kartını alsan da kullanamazsın...

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
2 yıl önce aldığın bilgisayarda 128mb ekran kartı mı vardı? ilginç...

evet senin anakart agp destekli gözüküyor. şimdi yeni kartlarında agp versiyonu var, eğer anakartı değiştirmem dersen agp den iyi kartlar da var.

yunuwws

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende bilmiyorum pc'ci dedi.
sistem bu:

-CPU Türü Intel Pentium 4 511, 2800 MHz (21 x 133)
-Anakart Adı ECS P4M800Pro-M (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
-Anakart Çipseti VIA P4M800 Pro

AGP denetleyici
AGP Sürüm 3.05
AGP Durum Etkin
AGP-Aygıt nVIDIA GeForce FX 5200
AGP Açıklık (Aperture) Boyutu 64 MB
Desteklenen AGP Hızları 1x, 2x, 4x, 8x
Şu Anki AGP Hızı 8x
Fast-Write Destekliyor, Etkin
Side Band Addressing Destekliyor, Etkin

Görüşlerinizi bekliyorum..

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Şu andaki ekran kartın AGP ve PCI-Express ekran kartı senin sistemine uymaz.

yunuwws

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki yeni olarak hangi parça gerekiyor?ki uysun.Sağol

BeNBeN

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Zaten sistemin çok iyi bir sistem değil. AGP kartlarınında güzel ekran kartları var diye biliyorum. Orta şeker bir şey alabilirsin seni idare edecek kadar. Ekran kartını neden yükseltmek istiyorsun?

yunuwws

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zaten sistemin çok iyi bir sistem değil. AGP kartlarınında güzel ekran kartları var diye biliyorum. Orta şeker bir şey alabilirsin seni idare edecek kadar. Ekran kartını neden yükseltmek istiyorsun?
evet.şu yeni oyunları kaldırmıyor:sad:gecenlerde 2 gb ram aldım.Ekran kartıda gerekliymiş.vs.vs..daha bakarım.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Sağolun:)

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Peki yeni olarak hangi parça gerekiyor?ki uysun.Sağol

PCI-Express slotu olan bir anakarta ihtiyacın var. Anakartı değiştirince Ram ve İşlemci'yi de değiştirmen gerekecek. Baya maliyetli bir iş anlayacağın. Sistemin temel parçaları hep birbirine uyumlu gider. Hepsi bir değişiyor işte. Teknolojinin ilerlemesi güzelde takip edebilsek :-)

yunuwws

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PCI-Express slotu olan bir anakarta ihtiyacın var. Anakartı değiştirince Ram ve İşlemci'yi de değiştirmen gerekecek. Baya maliyetli bir iş anlayacağın. Sistemin temel parçaları hep birbirine uyumlu gider. Hepsi bir değişiyor işte. Teknolojinin ilerlemesi güzelde takip edebilsek :-)

Çok çok sağol kardeş.Yeni bir pc toplama vakti gelmiş:happy:Teknoloji durmaksızın akıyor:shifty:

İyi forumlar..

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
aslında anakartı değiştirirsen ekran kartı dışında birşey almana gerek kalmaz
bütün anakartlar ddr2 .ddr3 yeni çıktı zaten ve çok pahalı.senin ramlerde ddr2.öyle yazmışsın.bide işlemcin lga775 ise sorun yok demektir çünkü yine pci-e,ddr2 özellikleri olan birçok anakart lga775 işlemci desteğine sahip oluyor

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
aslında anakartı değiştirirsen ekran kartı dışında birşey almana gerek kalmaz
bütün anakartlar ddr2 .ddr3 yeni çıktı zaten ve çok pahalı.senin ramlerde ddr2.öyle yazmışsın.bide işlemcin lga775 ise sorun yok demektir çünkü yine pci-e,ddr2 özellikleri olan birçok anakart lga775 işlemci desteğine sahip oluyor

ama görünen şu; agpli anakartı varsa büyük ihtimal lga775 yapısı yoktur. 478pinli işlemcisi vardır.

en iyisi sen o sistemi yenile, hiç uğraşma derim, dolarda çok uygun bu aralar.

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bana sorarsan o kasada ne ekran kartı ne ram nede görüldüğü gibi ekran kartı yüksek.

Bi anakart bi ram ve bi ekran kartı al kökten kurtul ;)

byhck

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ama görünen şu; agpli anakartı varsa büyük ihtimal lga775 yapısı yoktur. 478pinli işlemcisi vardır.

Afedersiniz ama konuyu takip etmiyor musunuz? Anakart modeli ve işlemci modeli yazılmış zaten.

Arkadaşım işlemcin 775 pin soket yapısına sahip.Anakartın hakkında bilgi için.
ECS P4M800Pro

Bir tane PCI-E 16x genişleme slotuna sahip bir anakart ve uyumlu bir grafik kart işini görecektir.O kadar masraf yapmak istemiyorum dersen (gerçi tavsiye edeceğim ekran kartı da o kadar ucuz değil ama;)) AGP olarak DX10/10.1 destekli HD3850 AGP modeli var.Sadece bu ekran kartı da işini görecektir.:)

Reaksiyon puanı
189
açıkcası bu aralar tam pc toplama mevsimi. herşeyin fiyatları yerlerde çünkü. 8800GT ekran kartları 170 dolarlara kadar düştü. core 2 quad (4 çekirdek) işlemciler 280 dolar civarlarında. bence bu arayı kaçırma hemen bir pc topla kendine...

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0

bendede agp anakart var.775 destekliyor :) hatta pentium d nin sadece iki işlemcisini bile destekliyor :D