Bana donanım tavsiye edermisiniz ACİL

l4N1M3l

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben pek bilgim yok fakat biraz bilgi aldım saolsun lBLACK abiden ona teşekkür ediyorum ve bana şuan yardım edicek herkese şimdiden saolun .
Sorunum şu bilgisayarım oyunlarda çok kasıyor ve ekran kartım sanırsam bi 6 yıl var ve ben karar verdim ekran kartı ve ram alıcam fakat uyumluluk gibi korkularım var ya oyunlar hızlanmassa ya boşuna aldıysam ya uyumlu olmazsa gibi sorunlarım var.
O yüzden sizden bilgi almak istiyorum.
Şu anki bilgisayar donanımım sistemim bunlar
İntel(R) Pentium(R) D Cpu 3.00 GHz ( 2 Cpus)
ATI Radeon x1050
ddr2 Anakartım , PCI Express ve 32 bit birde 1 gb ram
Hd 160 gb ram bildiklerim bunlar ve almak istedigim kart
http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11202-13-20g-hd7750-gddr3-2gb-128bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63626
Bu Fakat Sizce Uyumlu Olur mu ve Oyunlarım Hızlanırmı Oynayacağım Oyunlar da şunlar
Wolfteam,Metin 2 Yani Online akla gelcek her oyun fakat battlefield 3 gta 5 ve crysis 3 gibi oyunlar asla oynamam o yönden wolfteamı yüksek çözünürlükte oynar mı bu kart ?
Sizlere şimdiden teşekkür ediyorum.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Lütfen yardım edin abone felan varsa bu sitede aboneniz olurum.:helpsmilie:

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
1 işlemcinden kaybediyorsun
2 ekran kartında kaybediyorsun
3 anakartın eski
4 1 gb ramla hangi oyunu oynarsınki

benim sana söyleceğim tek şey bu iş sadece ram ve ekran kartıyla olmaz oyun oynamak istiyorsan birde illeriye dönük istiyorsan sistemi başdan aşağıya yenilemelisin

sana iyi bir

işlemci
anakart
ekran kartı
güçkaynağı
ram
HDD
lazım yeni bir sistem toplamanı tavsiye ederim ekran kartı ve ram alırsan anakart ve güçkaynağı sorunu yaşarsın

Dün IBlack arkadaşımız konusunda bir sistem vermiştim 1000 tl kadar bütcen kısıtlıysa öyle bir sisteme bakabilirsin.

l4N1M3l

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne diyon hocam sen ya anakart felan sana bana bilgisayar değiş dedin fakat lBlack abim sadece ekran kartı ve güç kaynağı önerdi tmm güç kaynagımı degisicem 400 500 w yapcam ekran kartım 7750 2 gb ram olcak ram 8 gb felan yüklücem bunlar yetmiyomu sence ?

Anakartı tanıtmadım bile denebilir anakart eski diyosun yaw benim anakartım sadece ddr2 ve pcı express ve bu pcıexpress yenilere ait !

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
İntel(R) Pentium(R) D Cpu 3.00 GHz işlemci bu işlemciyle hangi oyunu donmadan oynamayı düşünüyorsun
LGA775 olan bir anakart artık pek fazla kulanılmayan bir anakart LGA 775 peki
PCI Express 1.0 yoksa 2.0 16x desteği varmı sen anakartını tanıtmadan ben ne oldunu biliyorum yazdığın donanımına göre marka ve modelini bilemem ama neyin calıştıracağını sana illeride ve alacağın bir kaç donanımla nere götüreceğini iyi biliyorum merak etme sen benden sana bir tavsiyede bulundum para senin cep senin cöpe atacak paran varsa at yoksa iyi düşün.

yarın diyeceksin aldıkdan sonra ben ekran kartı ram psu aldım hele şu fifa 2014 bir oynayayım bir bakmışsın ekran kartın la işlemcin arasında bir anlaşmazlık var (DARBOĞAZ) diyeceksin yahu ekran kart aldım ram aldım niye kaldırmıyor bu pc bu oyunu donuyor :)

google amcadan işlemci ve ekran kartı arasındaki DARBOĞAZI araştır benim yazmam gerek yok orda öğren bakalım ne diyeceksin bana

sistem toplamak basit sen şurda iki yazı oku 1 hafta boyunca sen bile artık kimse ye ihtiyac duymasın kendi toplarsın sistem toplamak basit herkes öğrenir asıl iş donanım da donanım sorunları problemleri önemli olan bunlar.:wink: :)

l4N1M3l

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim anakartım pcıe x 16 doğrudur fakat benim oynuyacağım oyun wolfteam metin 2 gibi oyunlar yani crysis 3 gibi oyunlar oynamıcam bir de ona göre yorum yaparmısın ?

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Oyunlar konusunda mütevazi olduğun kadar üslup konusunda da dikkatli olsaydın keşke 33 yaşında bir adama "kardeşim,hocam sen ne diyon ya" yazıyorsun.

Sorununa gelince [MENTION=136676]IThelp[/MENTION] söylediklerinde haklı.

Öncelikle işlemcini en az core 2 duo yapman lazım sonra 4 gb ram kullanman lazım ve ekran kartını 7750 alabilirsin..Anakart marka modelini tam olarak yollar mısın ona göre işlemci bulalım

bir de unutmadan hdd de çok eski anlaşılan 160 gb diyorsun 64mb önbellekli 500 gb işini görür diye düşünüyorum

l4N1M3l

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lqnd doğru söylüyosun sizden özür dilerim ama kafam karışık zaten ilk defa böyle bilgsayarı toplucam yardımınız gerekiyordu hani bana hep iyi söylediler ITHELP kötü söyledi kafam karıştı özür dilerim herkezden.
ve lqnd Hdd eski değilmiş pek çünkü 7200 rpm
Ekran kartımı 7750 alıcam ram 4 gb alcam
sistemim hakkında AIDA 64 programıyla bilgi aldım sistemim zaten eksik söylemişim
AIDA64 Programında diyoki
Cpu adı intel(r)Pentium(r)D cpu 3.00 ghz fakat Cpu Türünde yazıyoki
DualCore intel Pentium D 925 core dediğin bu olabilir.
Anakart modelim GIGABYTE
ve de ben özelden konuştum Help'le onlada doğruladık sadece ekran kartı ram ve güç kaynagı alsam yetermis çünkü pc hazır değil önceden toplanmıs zaten.
Hdd felan kötü değil.

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
lqnd doğru söylüyosun sizden özür dilerim ama kafam karışık zaten ilk defa böyle bilgsayarı toplucam yardımınız gerekiyordu hani bana hep iyi söylediler ITHELP kötü söyledi kafam karıştı özür dilerim herkezden.
sistemim hakkında AIDA 64 programıyla bilgi aldım sistemim zaten eksik söylemişim
Anakart modelim GIGABYTE
ve de ben özelden konuştum Help'le onlada doğruladık sadece ekran kartı ram ve güç kaynagı alsam yetermis çünkü pc hazır değil önceden toplanmıs zaten.
Hdd felan kötü değil.

anakart modelini sormuştum ama markasını vermişsin sadece modelini de öğrenip yazman gerekiyor ayrıca sadece 7200 rpm olması yetmez sana bir disk getirirm 5400 rpm elindeki diski ikiye katlar :) önemli olan önbellek... muhtemelen elindeki diskin önbelleği 8mb 64 mb bir seagate barracuda alabilirsin 140-160 lira falan tam hatırlamıyorum

l4N1M3l

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakart modeline nerden bakabilirim.

l4N1M3l

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Model yazmıyo orda çipset felan var baktım çıkmıyo ben size özelde bi soru sorcam cevaplarsanız sevinirim.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Anakart modelim GIGABYTE
Hdd felan kötü değil.

34 yaşında girecem 1 ay sonra 13 yaşımdan beri bilgisayar üzerine eğitim alıyorum türkiye de insanın ve iş yerlerin 1998 bilgisayarı tanımasıyla cok az kesim kas ediyorum büyük bölümü 2000 yılından sonra bilgisayarcılığı internet cafelerden öğrenmedim coğu kesim gibi kusurabakmayın kendimi beğenmiyorum sadece bir cevap. sen geliyorsun bir tavsiye istiyorsun biz sana başında salma gibi bir cevap vermiyoruz sana doğruları söylüyoruz bu işin tozunu yutmuşuz ciğerlerimize kimi gibi internet den google den bakıb sana burdan kopyala yapıştır da yapmıyoruz neyse onu sana söyledik paranı boşuna 2 parcaya verme dedik 2 parcayla eski bilgisayarın süper bilgisayar olmaz dedik illeride sorun yaşarsan yine gelir burda siz bana tavsiye verdiniz dememen icin sana doğruları söyledik ama sen tutmuşsın şu bana böyle söyledi olur dedi sen ne diyorsun dedin :) cevap vermeye de mecbur değiliz amacımız burda sadece yardım etmek kimse hizmet etmek değil sevgili kardeşim. o yüzden yardım isterken birilerinden doğru ve ya yanlış sana verilen tavsiyeler o kişi sana mecbur cevab verecek diye sert uyarılar yapma benden sana bir abi ve ya kardeş nasiyatı.

halen işlemcinden ısrar ediyorsun yok işlemci DualCore intel Pentium D 925 core kaldır yeterli diye inat ediyorsun o işlemci den bende tam tamına 6 adet var hepsi cöp kutusundan duruyor tanesi 15 tl satıyorum. ankartına gelince satmaya kalkarsan sana verecekleri en fazla 20 tl oyun oynamıyıcaksan sadece internet amacılı kulancaksan senin bu eski sistemin rahat rahat internet girer neden boşa para harcıyorsun ki ama senin isteklerine bakınca oyun oynamıycam diyorsun ama oyun kaldıracak bilgisayar parcaları istiyorsun:)

son tavsiyem oyun oynamıyacaksan ekran kartına 200 tl güç kaynağına yaklaşık en az 100 tl ram en az 80 en cok 100 tl toplam: yuvarlma 350 ve 400 tl masraf yapcan buna vereceğin parayı 400 paranı al bilgisayarını 150 ve 250 tl civarı 600 tl ikinci el güzel bir laptop alırsın madem oyun oynamıyacaksan.

Anakart modelim GIGABYTE
Hdd felan kötü değil.

34 yaşında girecem 1 ay sonra 13 yaşımdan beri bilgisayar üzerine eğitim alıyorum türkiye de insanın ve iş yerlerin 1998 bilgisayarı tanımasıyla cok az kesim kas ediyorum büyük bölümü 2000 yılından sonra bilgisayarcılığı internet cafelerden öğrenmedim coğu kesim gibi kusurabakmayın kendimi beğenmiyorum sadece bir cevap. sen geliyorsun bir tavsiye istiyorsun biz sana başında salma gibi bir cevap vermiyoruz sana doğruları söylüyoruz bu işin tozunu yutmuşuz ciğerlerimize kimi gibi internet den google den bakıb sana burdan kopyala yapıştır da yapmıyoruz neyse onu sana söyledik paranı boşuna 2 parcaya verme dedik 2 parcayla eski bilgisayarın süper bilgisayar olmaz dedik illeride sorun yaşarsan yine gelir burda siz bana tavsiye verdiniz dememen icin sana doğruları söyledik ama sen tutmuşsın şu bana böyle söyledi olur dedi sen ne diyorsun dedin :) cevap vermeye de mecbur değiliz amacımız burda sadece yardım etmek kimse hizmet etmek değil sevgili kardeşim. o yüzden yardım isterken birilerinden doğru ve ya yanlış sana verilen tavsiyeler o kişi sana mecbur cevab verecek diye sert uyarılar yapma benden sana bir abi ve ya kardeş nasiyatı.

halen işlemcinden ısrar ediyorsun yok işlemci DualCore intel Pentium D 925 core kaldır yeterli diye inat ediyorsun o işlemci den bende tam tamına 6 adet var hepsi cöp kutusundan duruyor tanesi 15 tl satıyorum. ankartına gelince satmaya kalkarsan sana verecekleri en fazla 20 tl oyun oynamıyıcaksan sadece internet amacılı kulancaksan senin bu eski sistemin rahat rahat internet girer neden boşa para harcıyorsun ki ama senin isteklerine bakınca oyun oynamıycam diyorsun ama oyun kaldıracak bilgisayar parcaları istiyorsun:)

son tavsiyem oyun oynamıyacaksan ekran kartına 200 tl güç kaynağına yaklaşık en az 100 tl ram en az 80 en cok 100 tl toplam: yuvarlma 350 ve 400 tl masraf yapcan buna vereceğin parayı 400 paranı al bilgisayarını 150 ve 250 tl civarı 600 tl ikinci el güzel bir laptop alırsın madem oyun oynamıyacaksan.

Anakart modelim GIGABYTE
Hdd felan kötü değil.