Ekran kartımın bukadar ısınması normal mi ?

bLcovaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha önceki ekran kartım ısındığı için diyotları bozuldu bu ısınmanında aynı şeyle yol açabilme ihtimali varmıdır ?

İyi şeyler söyleyinn :)))

BUDA RESMİDİR.
rnek.png

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
sen bu ekran kartına overlock yapmadın dimi sıcaklık 93 diyor.
bak eğer yapmadıysan ekran kartının fanı çalışmıyor ona bir bak temizlenmesi gerekiyor ise temizle yoksa kart yanar. haberin olsun en kısa zamanda yap

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Fan Çalışıyor over lock ne oluyor açıklama yapabilirmisin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
fan hızını otoya aldım ama çok ses yapıyor :D rahatsız oluyorum

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Yük altinda olsada 93 derece cok. Ekran karti mefta olmadan hemen önlemini al.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
oyun oynarken mi bu seviyelere çıkıyor yoksa hiç bir işlem yapmadığın zaman da böylemi. gerçi yüksüz bu derecede ise oyun oynadığında 150 dereceye çıkar, ekran kartın kaynamaya başlar :)

fan hızını manuel'e alıp 38'e sabitlemişsin. istersen ekran kartına bir bardak su dök, daha çabuk bozarsın.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
99% altinda calisiyor ve sen fani %38 e ayarlamissin. Burda bir tuhaflik var.
[MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION]

Yani.. Benim bildigim fan yük altinda en az %50-60 la calisir.

bLcovaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konu çözülmüştür Bilgisayarımda virüs varmış ekran kartını ele geçirmiş bugun c,d format attım maşşallahı var ellerinizden öper cevaplarınız için çok teşekkür ederim :)

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Kardeşim hem ekran kartına overclock yapmışsın hemde fan ayarını manuel ayarlayıp en kısığa getirmişsin.Sadist misin sen?

Ekran kartının modeli nedir ?
Çözüldü demişsin ancak bu ayarda kullanmaya devam edersen kartı ömrü fazla uzun sürmez.Fan denetimini otomatik yap ve GPU saati frekansını düşür biraz.En fazla 70 derecelerde olsun sıcaklığı.Ona göre ayarla.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bende sahsen [MENTION=15367]El Padrino[/MENTION] gibi düsünüyorum. Fan hizini otomatige alman sart, yoksa birkac aya ekran kartin bozulur. Virüsden öyle birseyin olacagina ihtimal vermiyorum. Resimlerdende anlasildigina göre ayarlari kurcalamissin baya :)

Gerci format attiysan ( tekrar kurcalamadiysan ) normale dönmüstür :D

bLcovaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abi şimdiki drum bu

adszakb.png

Buyur buda ekran kartım
06022013089.jpg

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Çok güzel.Anakartın M5A97 sanırım.Benim anakartımda aynı ve ekran kartımda 6850.Boştayken olduğu sıcaklık gayet normal.

Bir oyuna gir (sağlam bir oyun olsun) yarım saat oyna ve oyunu durdurup masaüstüne dön hemen.Sonra sıcaklık değerine bak kartın.Eğer 70 in üstüne çıkmıyorsa sorun olmaz.Fan hızıda otomatikte kalsın.

Düzeltme:6870'in çekirdek hızı zaten 900 Mhz.Kendi kartımla karıştırdım.Sorun yok.

Senin kartında zaten çift fanlı ve kaliteli bir soğutma sistemine sahip.900 Mhz olan hızı 1000 mhz.1050 mhz olan bellek hızınıda 1100-1150 mhz e yükseltebilirsin.Dediğim gibi en az yarım saat kaliteli bir oyun oynayıp kartın sıcaklığa bakmalısın.

bLcovaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
M5A95 Anakartımın modeli budur evet

Oyun Yüklüyorum şuan indiğinde Dediklerinizi Harfiyen uygulucam :)

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
M5A95 Anakartımın modeli budur evet

Oyun Yüklüyorum şuan indiğinde Dediklerinizi Harfiyen uygulucam :)

FarCry 3 tavsiye ederim.Grafik olarak muhteşem ve kartın sınırlarınıda zorlayacak bir oyun.MSAA kapalı diğer ayarların hepsi full very high directx11 de akıcı bir şekilde oynatıyor benim kartım.Senin kartınında aynı şekilde oynatması lazım.

bLcovaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Death Space 3 ile deneme yapıcam olmadı dün inen Crysis 3 beta sürümü deniyicem inşallah olumlu sonuç çıkar :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
benim ekran kartımın aynısı. benzer durumdan ben de şikayetçi olmuş, böyle bir konu açmıştım. Bu ekran kartlarında ya fanı otomatik yapıp sesine katlanacaksın, ya da sıcaklığını umursamayacaksın. ama 90 derece de umursanmayacak gibi değil. benimki yüksüz durumda 60 derece civarındadır.