Ekran kartım yanmış mıdır ?

Ferhat35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle selamün aleyküm dostlar kasam masanin altında kapağı açık bir şekilde kullanıyorum, pcde öyle face YouTube falan takılıyordum bı anda bı koku geldi yanık gibi baktım içine ekran kartı fanı dönmüyor hemen kapattım pcyi alüminyumuna dokundum aşırı sıcak fon makinasınin soğuğunu açtım tuttum ısısı düştü biraz elimle fanini bir iki tur attirdim biraz soğuduktan sonra açtım şuan fan dönüyor ve sıcaklık normal ısı da ve oyuna girdim oynadım suanlik bir sıkıntı çıkmadı ama surda değinmek istediğim bir konu var 2 gün önce de takılırken bı kaç kere kapandı baktım fan dönmediği için kapatmış PC kendini soğuk fön tuttum tozlarını temizledim elimle de aldım sonra çalıştı normal bı şekilde ama burda anlamadığım bişey var o gün çalışmadığı için kapatmıştı kendini ama bugün aşırı ısınmasına rağmen kapanmadi benim kokuyu fark etmemle anlaşıldı biraz uzun tuttum kusura bakmayın hem detaylı bir şekilde bilin hemde tek tek sorup sizde uğraşmayın diye uzun uzun yazdım dostlar size sorum şu ekran kartım yanmis mıdır ve PC niye kendini kapatmadi?
(Ekran kartı Nvidia 9800 GT )

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
84
Eski ekran kartlarında ısıya bağlı bir fan hızı söz konusu olmuyor genelde. Büyük ihtimalle fan içine toz biriktiği için dönememiştir. Ekran kartını ve kasayı iyice temizle ve ekran kartı fanını ve kablolarını bir kontrol et. Şuan sorun yok gibi görünüyor.

Ferhat35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eski ekran kartlarında ısıya bağlı bir fan hızı söz konusu olmuyor genelde. Büyük ihtimalle fan içine toz biriktiği için dönememiştir. Ekran kartını ve kasayı iyice temizle ve ekran kartı fanını ve kablolarını bir kontrol et. Şuan sorun yok gibi görünüyor.
Yardımın için teşekkür ederim dostum

FideLity

Doçent
Reaksiyon puanı
418
Zamanında 8600 GT kart kullanmış biri olarak aynı sorun o kartta da yaşadım.Ekran kartını kasadan çıkar ve temizle bu şekilde değil.Ekran kartının pervanesini de çıkaracaksın, hatta pervanenin ortasındaki yuvarlak plastiği de çıkarıp içindeki kalıntıları temizleyeceksin.Onlar pervanenin dönüşünü engelliyor.Bu kartlar sıkıntılıdır öyle kabaca tozunu almakla bitmiyor iyice temizlemek lazım içini.

Bir kaç öneri olarak da kullanabiliyorsan kasayı yan kullan yani açık tarafı yukarı gelecek bu şekilde.Ekran kartının üstüne kasanın köşesine dayararak ek fan koyabilirsin 20-30 TL ye usb girişli yaz aylarında serinleme amacıyla satılan cihazlar işini görür.Ben öyle yapıyordum 4-5 derece fark ediyor.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Yansa bozuk görüntü verir veya çalışmaz

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Gük kaynağının kapasitörlerı mefta olmuş bence. Bir aç pc'ni güç kaynağını çıkar pcden sök içinin resmini çek ve at buraya.

Bakalım hangi kapasitörler şişmiş veya patlamış. Işıklı bir yerde ve her pozda çek.

Durduk yere kapanan elektronik aletin mutlaka kapasitörleri şişiyor veya patlıyor. Yeterli voltajı sağlamadığından ya çalışmıyor yada çalışmasa ondan iyi.

Ekran kartı zaten durduk yere koku yayan birşey değil. Plakasında herhangi bir devre yansaydı hiç görüntü alamazdın.