Ekran kartım yandımı acaba

naberkaan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8800gt ekran kartım, dün yeni psu aldım taktıntan sonra ekran kartının fan kablosunu takmayı unutmuşum. sonra actım bilgisayarı, boyle oyun açtım nası olcak hızlancakmı diye, 10 dakka sonra bi koku gelmeye başladı, kaloriferden geliyo sandım, sonra çat diye kapandı bilgisayar. o an anladım, actım kart cok sıcak. cıkardım taktım falan ama calışmıyor, ekrana goruntu gelmemesi degil bilgisayar tık ediyor ama calısmıyor, bole fanlar 1 salise falan döner gibi oluyo sonra duruyo calışmıyo sistem. ama ekran kartının güç kablosunu cıkarınca calısıyor windows yazısı falan geliyo ama tam masaustu acılcagı zaman ekran gidiyor bilgisayar calısmaya devam ediyor. guvenli modda açınca sorun yok herşey tam. kartı iyice inceledim fanı cıkarttım, herhangi bi yanık görüntü yok. sizce durum nedir napmalıyım

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Büyük ihtimal yanmış. Bi kaç saat kullanma daha sonra tekrar dene ama çalışacağını zannetmiyorum.

Garantisi varsa gönder kendi kendine bozuldu de şansın varsa yenisini verirler belki :D

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
ekran kartlarının tamiri yok diye biliyorum ama bence garantiye yolla çünkü fiziksel bir deformasyon yok. arızalı çıktı dersin :)

naberkaan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yapmayın arkadaslar moralimi bozmayın, hiçmi bi koruma sistemi yok bu kartların. işlemci bile cok ısınınca kapatıyo zarar vermesin diye. ekran kartının işlemcisinde sorun oldugunu sanmıyorum, güç kablosunu baglamayınca guvenli modda acılıyo, ustelik fanı takmadım elimle kontrol ettim işlemci gene ısınıyo eskisi gibi. sadece guc kablosunu takınca pertiyo. yokmu caresi, bunun tamiri falan, yeni kart almak istemiyorum

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Vallaha seni rahatlatırmı bilmem ama benim eski bilgisayarda başıma gelmişti 3 yıl evvel kasa sürekli toz yuttuğundan arada bir temizleme yapardım bir keresinde temizledim kasa kapağını kapattım bilgisayar 10/15 dakika sonra önce dondu ardından koku geldi ve kapandı işlemci fanını arasına psu kablosu girmiş fan devre dışı işlemcim ateş gibi işlemcim yandı diye 1 gün açmadım sonraki gün açtığımda çalıştı... :) kart çipinin arkasına bak herhangi bir erime varmı kartı başka bir bilgisayarda denersen daha sağlam sonuç alırsın

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
aldığın psu nun markasını ve modelini sorabilirmiyim?? bana kalırsa aldığın psu sistemini kaldırmıyor olduğu için psu cortlamış gibi geldi.

naberkaan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
coolermaster 600w, ayrıca baska bi psu takıp denedim gene sonuc aynı

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Ekran kartını götür bi bilgisayarcıya denesin.Denemeden önce adama durumu izah et.Denesin eğer sorun olmazsa sorun yoktur.
Sorun çıkarırsa yapacak bişi yoktur (=