Bilgisayarın Reset Atması ve Diğer Ekran Problemleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan appupp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

appupp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşık bir hafta önce bilgisayarım oyun oynarken çat diye reset atmaya başladı. Eskiden 60 fps nin altına düşmeyen oyun 20 lere kadar düşmeye başladı. Yapraklanma diye tabir ettiğimiz ekrana siyah siyah çizgiler gelmeye başladı ve ekranda titremeler oluştu. Tabi 5 dakika sonra falan hemen reset atmaya devam ediyordu. Sadece oyun değil aynı zamanda Skype de görüntülü konuşma yaparken yada film izlerkende reset atmaya başladı. İnternette dolaşırken ( özellikle küçük resimlerde ) resimlerin siyah siyah olduğunu farkettim.

Resimlerin siyah siyah olması:

j4ag4m.jpg

*İlk olarak yazılımsal olarak düşündüğüm için harddiske format atıp yeni windows kurdum. Bu sayede Virüs mü vardı acaba derdinden de komple kurtulmuş oldum ama gelgelelim sorunlar aynı şekilde devam etti.
*Kasayı açıp işlemci fanı ile ekran kartının fanını temizledim ki öyle çok tozlanmamıştı bile. Ramleri yerinden söküp soketlerin tozunu da aldım ve Ramlerin yerlerini değiştirdim.
*Core Temp programı ile işlemci ısısına baktım zorlandığında görebildiğim maksimum 65 derece oldu. FurMark programı ile ekran kartını zorladım yine en zor ayarlarda 72 dereceye kadar çıktı. (ilginçtir ki furmark ile ekran kartını zorlarken hiç restart atmadı) Yani reset atması bilgisayarın ısınmasından kaynaklı değildi.

Bilgisayar özellikleri;

İşletim Sistemi : Windows 8.1 Enterprise 64 bit
İşlemci : Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz
Ram : 8,00GB
Ekran Kartı : Nvidia GeForce 9800 Gtx +
Power : Cooler Master M850 1000Watts

Sizce ekran kartım ömrünü doldurdu mu yoksa sorun başka birşeyden olabilir mi ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Başka ekran kartıyla deneme imkanın varsa onunla dene. Ekran kartını çıkarıp vga kablosunu onboarda tak diyeceğim ama onboard yok. Reset atmalar ekran kartından kaynaklı olabilir çünkü geforce 9000 serisi kartlarda bu genel sorun derecelendirme falan yapınca reset atıyor veya derecelendirmeyi yarım bırakıyor. Hatta oyunlarda bile bilgisayar kapanabiliyor. Sana tavsiyem başka bir kartla dene eğer olmazsa beni alıntılarsın kolay gelsin.

appupp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başka ekran kartıyla deneme imkanın varsa onunla dene. Ekran kartını çıkarıp vga kablosunu onboarda tak diyeceğim ama onboard yok. Reset atmalar ekran kartından kaynaklı olabilir çünkü geforce 9000 serisi kartlarda bu genel sorun derecelendirme falan yapınca reset atıyor veya derecelendirmeyi yarım bırakıyor. Hatta oyunlarda bile bilgisayar kapanabiliyor. Sana tavsiyem başka bir kartla dene eğer olmazsa beni alıntılarsın kolay gelsin.

Bugün sonunda başka bir ekran kartı ile deneme imkanım oldu. 2,3 düşük modeli geforce 9600 GT ile denedim. Reset atmalar kesildi. Burdan da anladığım gibi ekran kartım ile ilgili bir problem varmış. Oyunlarda hala ufak çaplı FPS oluyor ama bu da doğal elimdeki kart zaten eski bir kart , artık oyunlar hep en iyi kartı aldırtıyor kalite istiyorsak. Yalnız tek sorun şu internetteki resimlerin hala arada sırada Siyah olması. Bir tek bunu anlamış değilim. Heralde o da yazılımsal bir sorundur

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bugün sonunda başka bir ekran kartı ile deneme imkanım oldu. 2,3 düşük modeli geforce 9600 GT ile denedim. Reset atmalar kesildi. Burdan da anladığım gibi ekran kartım ile ilgili bir problem varmış. Oyunlarda hala ufak çaplı FPS oluyor ama bu da doğal elimdeki kart zaten eski bir kart , artık oyunlar hep en iyi kartı aldırtıyor kalite istiyorsak. Yalnız tek sorun şu internetteki resimlerin hala arada sırada Siyah olması. Bir tek bunu anlamış değilim. Heralde o da yazılımsal bir sorundur

Format at olmaz ise ramlerden kaynaklı olabilir.

appupp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Format at olmaz ise ramlerden kaynaklı olabilir.

Zaten bütün bu sorunlardan sonra 2 defa format attım. Önce windows 7 kurdum devam edince 8.1 i tekrar kurdum. Yalnız herşeyi bu kadar düşünmüşken o resimleri sadece tek bir tarayıcıda denemem büyük aptallıkmış :) Bugün Chrome ve İnternet exp. ile internette gezindim ve resimler siyah olmadı. Demek ki o problem firefox ile alakalıymış. Bilgisayarın bu şekilde sorunlar çıkarması combo oldu valla. Neyse ki şuan herşey halledildi ve çözüldü. Asus P6T ye uygun bir ekran kartı almam kaldı sadece

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Zaten bütün bu sorunlardan sonra 2 defa format attım. Önce windows 7 kurdum devam edince 8.1 i tekrar kurdum. Yalnız herşeyi bu kadar düşünmüşken o resimleri sadece tek bir tarayıcıda denemem büyük aptallıkmış :) Bugün Chrome ve İnternet exp. ile internette gezindim ve resimler siyah olmadı. Demek ki o problem firefox ile alakalıymış. Bilgisayarın bu şekilde sorunlar çıkarması combo oldu valla. Neyse ki şuan herşey halledildi ve çözüldü. Asus P6T ye uygun bir ekran kartı almam kaldı sadece

AGP harici anakartınıza her ekran kartı uyar sıkıntı yapmayın.