Yaklaşık bir hafta önce bilgisayarım oyun oynarken çat diye reset atmaya başladı. Eskiden 60 fps nin altına düşmeyen oyun 20 lere kadar düşmeye başladı. Yapraklanma diye tabir ettiğimiz ekrana siyah siyah çizgiler gelmeye başladı ve ekranda titremeler oluştu. Tabi 5 dakika sonra falan hemen reset atmaya devam ediyordu. Sadece oyun değil aynı zamanda Skype de görüntülü konuşma yaparken yada film izlerkende reset atmaya başladı. İnternette dolaşırken ( özellikle küçük resimlerde ) resimlerin siyah siyah olduğunu farkettim.
Resimlerin siyah siyah olması:
*İlk olarak yazılımsal olarak düşündüğüm için harddiske format atıp yeni windows kurdum. Bu sayede Virüs mü vardı acaba derdinden de komple kurtulmuş oldum ama gelgelelim sorunlar aynı şekilde devam etti.
*Kasayı açıp işlemci fanı ile ekran kartının fanını temizledim ki öyle çok tozlanmamıştı bile. Ramleri yerinden söküp soketlerin tozunu da aldım ve Ramlerin yerlerini değiştirdim.
*Core Temp programı ile işlemci ısısına baktım zorlandığında görebildiğim maksimum 65 derece oldu. FurMark programı ile ekran kartını zorladım yine en zor ayarlarda 72 dereceye kadar çıktı. (ilginçtir ki furmark ile ekran kartını zorlarken hiç restart atmadı) Yani reset atması bilgisayarın ısınmasından kaynaklı değildi.
Bilgisayar özellikleri;
İşletim Sistemi : Windows 8.1 Enterprise 64 bit
İşlemci : Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz
Ram : 8,00GB
Ekran Kartı : Nvidia GeForce 9800 Gtx +
Power : Cooler Master M850 1000Watts
Sizce ekran kartım ömrünü doldurdu mu yoksa sorun başka birşeyden olabilir mi ?
Resimlerin siyah siyah olması:

*İlk olarak yazılımsal olarak düşündüğüm için harddiske format atıp yeni windows kurdum. Bu sayede Virüs mü vardı acaba derdinden de komple kurtulmuş oldum ama gelgelelim sorunlar aynı şekilde devam etti.
*Kasayı açıp işlemci fanı ile ekran kartının fanını temizledim ki öyle çok tozlanmamıştı bile. Ramleri yerinden söküp soketlerin tozunu da aldım ve Ramlerin yerlerini değiştirdim.
*Core Temp programı ile işlemci ısısına baktım zorlandığında görebildiğim maksimum 65 derece oldu. FurMark programı ile ekran kartını zorladım yine en zor ayarlarda 72 dereceye kadar çıktı. (ilginçtir ki furmark ile ekran kartını zorlarken hiç restart atmadı) Yani reset atması bilgisayarın ısınmasından kaynaklı değildi.
Bilgisayar özellikleri;
İşletim Sistemi : Windows 8.1 Enterprise 64 bit
İşlemci : Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz
Ram : 8,00GB
Ekran Kartı : Nvidia GeForce 9800 Gtx +
Power : Cooler Master M850 1000Watts
Sizce ekran kartım ömrünü doldurdu mu yoksa sorun başka birşeyden olabilir mi ?