Ekran kartım çalındı

ozan5151

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Herkese iyi forumlar,
Ben işim gereği sık sık göreve gidiyorum evimde bulunan bilgisayarımdan bir kaç parça çalınmış bunu yeni farkettim.
Bilgisayarım toplama fakat her parçanın faturası mevcut.
Çalınan parçalar gtx 1070, i7 6700k, 3000mhz 16x2 ramlerim. Anakart olduğu gibi duruyor çalan kişi bilgili biri sanırım anakarttaki sabit seri numarasından bulacağımı biliyor.
Şimdi ben elimdeki faturayı savcılığa versem böyle böyle durumu anlatsam bulunur mu yoksa herhangi bir güncelleme yapmasımı gerekir? Örneğin driver. Bulunursa ne kadar sürede bulunur?
İşlemci ram ve ekran kartında sabit bir seri no mevcut mu?

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
Polise başvurabilirsin, ama aklımda kalan şey neden kasayı değilde parçaları aldı. ?

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Ever hırsız girip sadece bunları mı almış?

Seri numarasında anca hırsızlar yakalanırsa sizin de kart varsa o zaman seri numarasına bakalar yada servise götürürse bulunur. Onun dışında bulunamaz.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Evinize hırsız girdi ve kasa içindeki parçaları mı aldı?

ozan5151

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Beni tanıyan bir kaç kişiden şüpheleniyorum hırsız dediğin ne var ne yok alıp gider zaten sonuç olarak saydığım 3 parçadan herhangi biri, çalanı ele verir mi bana bu lazım verirse kaç gün yada ay sürer?

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Beni tanıyan bir kaç kişiden şüpheleniyorum hırsız dediğin ne var ne yok alıp gider zaten sonuç olarak saydığım 3 parçadan herhangi biri, çalanı ele verir mi bana bu lazım verirse kaç gün yada ay sürer?

Şüphelendiğin kişilerin ismini verirsin savcılık izin verirse adreslerinde arama yaparlar bulunursa seri numarasını kontrol edip size teslim ederler ama bulamazlarsa işiniz çok zor

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,077
Herkese iyi forumlar,
Ben işim gereği sık sık göreve gidiyorum evimde bulunan bilgisayarımdan bir kaç parça çalınmış bunu yeni farkettim.
Bilgisayarım toplama fakat her parçanın faturası mevcut.
Çalınan parçalar gtx 1070, i7 6700k, 3000mhz 16x2 ramlerim. Anakart olduğu gibi duruyor çalan kişi bilgili biri sanırım anakarttaki sabit seri numarasından bulacağımı biliyor.
Şimdi ben elimdeki faturayı savcılığa versem böyle böyle durumu anlatsam bulunur mu yoksa herhangi bir güncelleme yapmasımı gerekir? Örneğin driver. Bulunursa ne kadar sürede bulunur?
İşlemci ram ve ekran kartında sabit bir seri no mevcut mu?
geçmiş olsun umarım bulunur parçalarınız gerçekten üzüldüm keşke dünya daha iyi biryer olsa insanlar daha iyi olsa ama yapacak birşey yok. tekrar geçmiş olsun :(

ozan5151

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim savcılığa isimleri verirsem ki saydığım parçalar alt tarafı 3-4 bin civarı, şüphelendiğim kişiler değilse hakkına girmiş olacağım. Sadece merak ettiğim anakart harici donanımlardan ethernet aracılığıyla çalan kişinin ruhu duymadan bulunabilir mi daha önce başına gelen vardır diye konuyu açtım örneğin format için bilgisayarcıya giden kasanın habersiz değişen parçaları gibi eskiden çoktu bu tür olaylar

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Maalesef o şekilde bulunamaz. Onun için o kişi bilgisayarına rat yüklemeli ve erişiminiz olmalıdır. O donanımların bazılarında ise yazılımsal olarak seri numarasını da göremiyorsunuz.

ozan5151

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu arada benim 3 adet bilgisayarım mevcut biri render için biri oyun için diğeri laptop yanımda götürmek için bu sebepten fark edemedim ne zaman alındığını.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Dostum hala cevap vermedin. Nasıl çalındı donanımlar? Bilgisayarcıya mı bıraktın? Evine mi girdiler?