Ekran Kartım Çalındı

NadirFatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben laptop'u format için bi yere bırakmıştım o sırada ekran kartını çalmışlar (insafsızlar) ancak ben bunu orası kapandıktan sonra farkettim bende bu ekran kartı olaylarından pek anlamam laptop'un modeli toshiba satellite c640-11m lütfen yardımcı olun

Stig

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bildiğim kadarıyla özel modeller hariç diğer tüm Leptop larda işlemci ve ekran kartı ana karta gömülü olur ekran kartını çaldıklarını sanmıyorum zaten ülkemizde o parçaların pek de bir piyasası filan da yok. Bence sürücüsü ya sürücüsü eksik yada sendeki sürücü mevcüt işletim sisteminle pek iyi çalışmıyor. Yazılım sorunu bence ama yinede içini açıp bakmaktan zarar gelmez bence.

Stig

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aygıt yöneticisinden baktınmı ?

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
GPU işlemcisi anakarta lehimli olarak geliyor yani çalmaları imkansız! Öyle bir anlatmışsın ki gülmeden edemedim :lol:

Bilgisayarında, işlemcinin içindeki dahili grafik yongası ve harici grafik yongası olmak üzere iki adet ekran kartı mevcut diyelim. Bunlar arasında yük durumuna göre enerji tasarrufu sağlamak için geçiş yapılıyor. Eğer Nvidia ekran kartını bilgisayar görmüyorsa %99 sürücüsü yüklü değildir.

Sürücüleri Yükle | NVIDIA bu siteden Otomatik Belirleme seçeneğine tıklayarak en güncel ve işletim sistemine uyumlu olanı indirebilirsin.

NadirFatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
GPU işlemcisi anakarta lehimli olarak geliyor yani çalmaları imkansız! Öyle bir anlatmışsın ki gülmeden edemedim :lol:

Bilgisayarında, işlemcinin içindeki dahili grafik yongası ve harici grafik yongası olmak üzere iki adet ekran kartı mevcut diyelim. Bunlar arasında yük durumuna göre enerji tasarrufu sağlamak için geçiş yapılıyor. Eğer Nvidia ekran kartını bilgisayar görmüyorsa %99 sürücüsü yüklü değildir.

Sürücüleri Yükle | NVIDIA bu siteden Otomatik Belirleme seçeneğine tıklayarak en güncel ve işletim sistemine uyumlu olanı indirebilirsin.

Hocam dediğim gibi ekran kartından çok anlamıyorum sorduğum biri çalınmış dediği için öyle dedim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Verdiğiniz linkten yükleme yaptım ancak uygun donanım bulunamadı diyor

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Hocam dediğim gibi ekran kartından çok anlamıyorum sorduğum biri çalınmış dediği için öyle dedim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Verdiğiniz linkten yükleme yaptım ancak uygun donanım bulunamadı diyor

Akıl var mantık var! Sözüm SDN'den dışarı ama bir deli kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış misali polise git diyenler bile olmuş :lol:

Hadi diyelim ki anakartın üzerindeki Nvidia GPU'sunu ısı havyasıyla söktüler -ki o bilgisayarın ekran kartı GT315M- bu durumda bilgisayarın açılıp sorunsuz bir şekilde çalışması kadar mantıksız bir durum olamaz.

Hangi işletim sistemini kullanıyorsun? Ne kadar süredir format atmıyorsun? Manual Arama seçeneğini kullandın mı?

Stig

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım sen en iyisi bilgisayarı sök içine bak

Birde velev ki o ekran kartı yerinde yok yinede sorunsuz şekilde çalışır HD 3000 var yani açılır sorunsuz şekilde çalışır

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşım sen en iyisi bilgisayarı sök içine bak

Birde velev ki o ekran kartı yerinde yok yinede sorunsuz şekilde çalışır HD 3000 var yani açılır sorunsuz şekilde çalışır

Çalışmaz! Donanımsal olarak anakart üzerinden elle sökülemeyen bir parça söküyorsun ve sorunsuz şekilde çalışır diyorsun. Google Chrome bile HD3000 üzerinde çalışmıyor.

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşım sen iyisi mi bir tornavida yardımıyla bilgisayarını sök ve ekran kartının üzerindeki soğutucuyu çıkartıp bir fotoğraf at buraya... Hem termal macununu yenilemiş hem de soğutucu fanını temizlemiş olursun.

Stig

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çalışmaz! Donanımsal olarak anakart üzerinden elle sökülemeyen bir parça söküyorsun ve sorunsuz şekilde çalışır diyorsun. Google Chrome bile HD3000 üzerinde çalışmıyor.

kendi bilgisayarımdan biliyorum çünkü benim leptopda kullandıkları ekran kartı sürücüsü sadece onların sitede varmış AMD nin sitesinde fln çıkmıyor. Bir kere leptopa reklam virüsü girmişti onu silmek için comboFix mi ne var onu kurmuştum tüm virüslerle beraber ekran kartı sürücülerini silmişti HD 4000 i hemen İntel'in sitesinden çektim ama AMD olanı bi türlü bulamamıştım 1 hafta öyle kullandım aygıt yönetisinde bile çıkmıyordu AMD ekran kartı ancak gayette açlılıyor youtube giriyordum ondan yazdım çok kötü bir tecrübeyle şahit oldum açıkcası ancak harbiden HD 3000 de bende pek sanmıyorum pek olası değil ancak sadece çalışır o kadar ondan eminim masa üstü açılır :D

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
kendi bilgisayarımdan biliyorum çünkü benim leptopda kullandıkları ekran kartı sürücüsü sadece onların sitede varmış AMD nin sitesinde fln çıkmıyor. Bir kere leptopa reklam virüsü girmişti onu silmek için comboFix mi ne var onu kurmuştum tüm virüslerle beraber ekran kartı sürücülerini silmişti HD 4000 i hemen İntel'in sitesinden çektim ama AMD olanı bi türlü bulamamıştım 1 hafta öyle kullandım aygıt yönetisinde bile çıkmıyordu AMD ekran kartı ancak gayette açlılıyor youtube giriyordum ondan yazdım çok kötü bir tecrübeyle şahit oldum açıkcası ancak harbiden HD 3000 de bende pek sanmıyorum pek olası değil ancak sadece çalışır o kadar ondan eminim masa üstü açılır :D

HD3000/4000 arasında çok büyük farklar yok ama YouTube'dan video falan izlerken düşük fps alırsın açılsa bile.

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
çalınmamıştır , çalınsa duramazsın.

NadirFatih

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğim gibi bu ekran kartı olaylarından çok anlamıyorum verdiğiniz site de manuel kurulum yaptım