Ekran Kartım Bozuldu mu ?

invoker55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Daha önceden çalıştığını test eddiğim kasamı arkadaşıma yollamak için kargoya verdim arkadaşım kasayı teslim aldı bağlantılarını yaptı ve kasayı çalıştırınca bir kaç saniye sonra kendiliğinden kapanıyor içini açıp kontrol ettik ama her şey normal gibi görünüyor sanırım güç kaynağında sorun var ama anlamadığım şey monitörün kablosunu ekran kartının girişlerine takınca monitör çalışmıyo ama anakartın girişlerine takınca çalışıyor sizce ekran kartı mı bozulmuş yoksa sorun başka bir şey mi ekran kartı tamir edilebilir mi ve anakartın girişlerine takarsam ekran kartı çalışır mı

cenkkkk

Doçent
Reaksiyon puanı
373
Kargoyu güzel bir biçimde paketlemediysen veya kırılabilir ibaresiyle kargo şirketine teslim etmediysen taşıma sırasında parçalardan biri veya bir kaçı hasar almış olabilir.

Realhas_The_GreatFan2

javareal
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,399
Daha önceden çalıştığını test eddiğim kasamı arkadaşıma yollamak için kargoya verdim arkadaşım kasayı teslim aldı bağlantılarını yaptı ve kasayı çalıştırınca bir kaç saniye sonra kendiliğinden kapanıyor içini açıp kontrol ettik ama her şey normal gibi görünüyor sanırım güç kaynağında sorun var ama anlamadığım şey monitörün kablosunu ekran kartının girişlerine takınca monitör çalışmıyo ama anakartın girişlerine takınca çalışıyor sizce ekran kartı mı bozulmuş yoksa sorun başka bir şey mi ekran kartı tamir edilebilir mi ve anakartın girişlerine takarsam ekran kartı çalışır mı
Çoğunluk ekran kartını söküp gönderme gerekir kasanın tamamı bozulmuş olabilir

invoker55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kasanın etrafını köpüklerle kapladım ve kırılabilir olduğunu belirterek teslim ettim ve parçalar sağlam görünüyor kırık falan yok ama hasar almış olabilir

kayasabdurrahman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Biosdan ekran kartını aktifleştirmen lazım.

cenkkkk

Doçent
Reaksiyon puanı
373
Arkadaşım bağlantılarını yaptı diyince parçaları söküp yolladığını farz ederek konuştum. Özellikle ekran kartını vs. sökmeden yolladıysan bozulması kaçınılmaz.

invoker55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
peki bozulup bozulmadığını nasıl anlayabilirim sorunun ondan olup olmadığını ve ekran kartı bütün bilgisayarı mı bozmuş oluyor bu durumda
Mesaj otomatik birleştirildi:

monitörü ekran kartının girişlerine taktığımda monitör açılıyor ama 5 saniye sonra falan bilgisayar kapanıyor durduk yere

kayasabdurrahman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
peki bozulup bozulmadığını nasıl anlayabilirim sorunun ondan olup olmadığını ve ekran kartı bütün bilgisayarı mı bozmuş oluyor bu durumda
Mesaj otomatik birleştirildi:

monitörü ekran kartının girişlerine taktığımda monitör açılıyor ama 5 saniye sonra falan bilgisayar kapanıyor durduk yere
Ekran kartını başka bir pc varsa ona tak.

invoker55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
peki ekran kartı bozulduysa tamir edilebilir mi yoksa yenisini mi almak gerekir şuan takabileceğim bir bilgisayar yok

cenkkkk

Doçent
Reaksiyon puanı
373
peki ekran kartı bozulduysa tamir edilebilir mi yoksa yenisini mi almak gerekir şuan takabileceğim bir bilgisayar yok
Sorunun ekran kartında olduğunu kesin olarak bilmediğimiz için yorum yapmak yanlış olur. Her bir parça soruna sebep olabilir. Anakartdan PSU'ya kadar.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Ekran kartını sök sistemi anakart üstünden açın, sonra sistemi kapatın fişten çekin başlatma tuşuna 10 saniye basılı tut yeniden ekran kartını montajlayıp monitör bağlantısını yapıp deneyin hatta anakart kasa vidalarını üstünden geçin sağlama yapın, yada kasayı uzay montaj yap öyle dene. (=