Ekran kartım ölüyor mu ?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bu duruma direk ekran kartı etiketini basmamı n 2 sebebi var.

1- Ubuntu 16.04'de olmuyor ve onda oyun oynamıyorum.
2- Windows'ta Web'de gezerken olmuyor, sadece bir süre oyun oynayınca oluyor. Kısaca bir süre boyunca grafik kartını yoğun şekilde kullanan iş yapınca oluyor.

Sorunumun tanımı şu;
Bir anda ekran gidiyor ve yerine koyu yeşil renkli çizgiler geliyor ama arkadan hala ses gelmeye devam ediyor. ALT+TAB yapınca tamamen kesildi ses ve bu şekilde bilgisayarı yeniden başlatmazsam sorun çözülmüyor.

Bozulmakta olduğu kanısına nereden vardım ?

Isınma sorunu olsa FPS düşerdi önce değil mi ? Ama gayet iyi FPS alıyordum.

Kuşkulandığım başka bir durum yok mu ? Var idi, Windows 10'un bana verdiği AMD sürücülerinden şüphem vardı ve bu yüzden crimson sürücülerini yükledim ve yine aynı durum :/

Aslında bir bakıma bu ekran kartının ölmesi benim için iyi bir şey çünkü bana sorundan başka bir şey vermiyor. En azından oyun oynayamayacağım Windows 10'u bilgisayarımdan tamamen silebilirim ve tek işletim sistemi ile götürebilirim işi. Ama bu kanıya varmadan önce fikrinizi duymak isterim. Sizce durum ne ? Neden böyle yapıyor ?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Sorunum ile ilgili internette biraz araştırma yaptım ama genel olarak öneri grafik kartını çıkarıp dahili grafik kartı ile idare etmekti ve bu da benim işime gelmiyor. Çok çok oyunlarımı silerim giderler. Çok yeni bir bilgisayar da değildi hani oyun bilgisayarı falan diyorum da 6-7 yıllık bilgisayar vardı. Anakartı 2010 yapımı.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Konuyu geç saatte açtığıma dair yönetici arkadaş uyarmıştı, bu konuyu da bir kez daha yoklayayım.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ubutnu 16.04'de olmama nedenini tahmin edebiliyorum çünkü onda cataclyst sürücüleri yüklü gelmiyor. Muhtemelen HD 3000'den oynuyorum onda.