Ekran Kartım 4GB RAM Çalıyor!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Donanımsal Hata Veya Ekran Kartından Dolayı Grafikler Yeteri Kadar Verim Alamadığı için Ram Dan Çalıyo Olabilir
 

MertDuver

Öğrenci
Katılım
9 Nisan 2016
Mesajlar
28
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
24
Allahım çıldırıcammmm...
Sırf bu konuya cevap olsun Die üye oldum.
1. Ekran kartının ram den çaldığı alan ram e dahil edilir ve paylaşımlı olan "çalmak" ram i eksiltmez. Yani 8Gb toplam 6Gb kullanılabilir var ya işte o 6 dan düşer ve anlık olarak bu değişir max sende 4 gb çalabilir.
2. Eğer hiç ekran kartın yoksa Bios ayarları gereği sana 128Mb civarı ram den sadece ama sadece ekran kartı için bi alan atar ki böle bişi sende var mı görmek için bilgisayarım yönet deyin görüntü bağdaştırıcılarına gidiniz oranın bi ss ini atabilir misiniz? Ona göre yorum yapılabilir.
3. Bios ta 4gb ve üst ram kullanıyorsanız arkadaşın da dediği gibi memory remap feature açık olmak zorunda evet o ayar kapalı olsaydı ram in 2.90 olarak kullanılabilir görünürde yani ayar ya zaten açık ya da sende gizlenmiş ve açık :) belki sende ayarlama imkanı olmayabilir senin anakartın dan emin değilim ama ayar yoksa bile açık kendiliğinden açık olmalı yine de kurcala "andanced cpu configuration" a benzer CPU ile ilgili bölümünde olmalı
4.intel i5 işlemci EVT BURAYA DİKKAT işlemci dolayısıyla en fazla 32Gb ram destekler(nesile bağlı olarak 8Gb, 16Gb veya 32 GB olabilir tam marka model yazmalısın) AMA ÇİFT KANAL olarak. Yani senin zaten o işlemci ile 3 slot kullanma imkanın YOK. Max iki slot a güç verir ve Görür.
5. Şu anda senin 6 GB Ramin kullanılabilir durumda ve diğer 4 ü emin ol hiiç bi işe yaramıyor şu an sadece ağırlık yapıyor hurda. Bunu söylemekten üzülüyorum ama eğer daha fazla ram istiyorsan 8+8 kullanmak zorundasın yani çift slot olucak şekilde veya 8+4 de yapabilirsin ama dengesiz olur ve bu konu tartışmaya açıktır oraya karışamam
6. GELELİM senin 2 GB ram nerede işte o konu aygıt yöneticisinden görüntü kısmının ss ini attığında belli olucak senden cevap bekliyorum KOLAY GELSİN ;)
 
Üst