Ekran Kartı ve Toplama PC Önerisi.

kaanstyla1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar,
Yıllardır laptop kullanıcısıydım. Fakat bu duruma artık bir son vermek gerekiyor. Heleki benim bir an önce son vermem gerekiyor. Radeon HD 4200 256MB vRAM'li bir kart ile daha fazla kanser olamam. Bu yüzden Masaüstü bir PC almaya karar verdim.
Biraz araştırmalar yaptım. Karşıma GTX770 ve R9 280 Dual-X çıktı. Sizce hangisi daha iyidir ? YouTube 'da karşılaştırma videoları izledim ; fakat bir video diğerini tutmuyor. Bir videoda GTX 60 FPS alırken , diğer videoda aynı ayarlarda 70-80 FPS alıyor. Bu yüzden beni aydınlatırsanız sevinirim.
Ayrıca PC toplama konusunda yardımcı olursanız sevinirim. ( Max. Bütçe 2200 )
Teşekkürler.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
U21J9Id.png

Kesinlikle tercihin GTX 770 den yana olsun. İşlemcini biostan kolay overclock işlemiyle i5 4690k'nın overlocksuz performansına çıkarabilirsin. Fiyat performans sistemidir. Çoğu oyunu ultrada oynarsın. Ayrıca ekran kartına kolaylıkla overclock yapabilirsin.

WLIq9Zy.png

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Elbette GTX 770 daha iyi. Şu anda indirimde yoksa fiyatı r9 290 civarında. Buyrun bunu alın:

http://www.vatanbilgisayar.com/zotac-gtx770-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-kart.html

Eğer 1000tl bütçeniz varsa bu ikisinden birisini tercih edebilirsiniz, yanlış hatırlamıyorsam Sapphire'in soğutma sistemi daha başarılı.

http://www.vatanbilgisayar.com/sapp...4gb-512bit-amd-radeon-dx-112-ekran-karti.html
http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r9-290-gaming-gddr5-4gb-512bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

Fakat şöyle bir şeyide eklemeyi unutmayalım, gta 5 gibi shadow of mordor gibi texture quality'in Vram istediği oyunlarda R9 280x daha başarılı olucaktır (tahminimce)

Çünkü 3GB Vram isteyen grafik ayarına çekerseniz R9 280x sorun yatarmaz fakat GTX 770 sıkıntı yaratıcağını sanıyorum. Biri 3gb diğeri 2gb vram'e sahip.

Teknoloji gelişiyor artık yeni oyunlar ve bazı 2013-2014 oyunları bile vram'e takılıyor şu grafik ayarlarında.

Zaten GTX 770 bir tık daha önde olan bir kart 280x almak Vram'li oyunlar için iyi tercih olucaktır.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sapphire Alman malıdır. Bütçe varsa R9 290 alın desteklerim, çünkü bu kartta artcraft riski yok ve verdiği saf performans kaliteli. Ama R9 290'ı kovalayan bir delikanlı daha var GTX 780 tabi biraz tuzlu.

- - - Mesaj Güncellendi - - -
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION], 770 2 gb vrama sahip ama vram çalışma frekansı AMD'nin vraminden hızlı olduğu için aradaki 1 gb vram farkı kapanıyor yani daha çabuk dolup boşalıyor. Ayrıca ekran kartlarının ramleride kullandığını unutmamak lazım :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Hayatımda hiç OC yapmadım. OverClock yaparak da işlemciye yük bindirmek istemiyorum. Az daha pahalı olsun , sağlam olsun . Şu nasıl ? Ekli dosyayı görüntüle 10496

Yük bindirmiyorsunuz ki sadece işlemcinin çalışma frekansını yüksektiyorsunuz. Zaten eklediğim stok fan soğutma için fazlasıyla yetecek. Ayrıca biostan overclock yapmak çok kolay 200 lira zarar etmek pek hoş olmaz.

g3BJTi9.png

Ayrıca AMD işlemcileri kesinlikle önermiyorum ısınıp oyunlarda stabil bir güç vermiyor güç kayıpları ortaya çıkıyor.

İlla AMD alacağım derseniz R9 290 alabilirsiniz.

kaanstyla1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Yalnız Dual-Core olayı var . Ben 2 işlemciden çok çektim. Multi-Core ' a geçmek istiyorum.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yalnız Dual-Core olayı var . Ben 2 işlemciden çok çektim. Multi-Core ' a geçmek istiyorum.

O zaman 4460 öneririm 4 çekirdekli. 2 çekirdekli işlemciden ne çektiyseniz anlayamadım :) Pentium g3258'in tek eksiği isminin pentium olması. Halbuki nasıl bir canavar kimse bilmiyor

[video=youtube;yzRpqiVlsPM]https://www.youtube.com/watch?v=yzRpqiVlsPM[/video]

Bence içiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın :)

kaanstyla1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Videolara felan baktımda , gayet başarılı görünüyor . Dediğiniz doğru ; tek eksiği isminin pentium olması. Bana yolladığınız sisteme ısındım. GTX 770 + g3258 beni kaç yıl idare edebilir ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Videolara felan baktımda , gayet başarılı görünüyor . Dediğiniz doğru ; tek eksiği isminin pentium olması. Bana yolladığınız sisteme ısındım. GTX 770 + g3258 beni kaç yıl idare edebilir ?

Şimdi şu durum var işlemciden kısıp ekran kartına yatırım yapmanız daha mantıklı çünkü ekran kartı değiştirmeye kalksanız daha pahalı. Ama işlemci değiştirmeye kalksanız daha ucuz. Pentium sizi 3 sene iadare edebilecek bir işlemci. Sonrasında upgrade edebilirsiniz karameti 200 liralık işlemci. 3 sene sonra dolar çok düşer yeni nesil işlemciler çıkar önceki işlemcler ucuzlar ohoo neler neler olur.

kaanstyla1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Fakat millet G3258'in Fifa gibi 4 çekirdek isteyen oyunları açmadığını söylüyor. Bide video biraz yanıltabiliyor. Çünkü ekran kartı titan x .

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Fakat millet G3258'in Fifa gibi 4 çekirdek isteyen oyunları açmadığını söylüyor. Bide video biraz yanıltabiliyor. Çünkü ekran kartı titan x .

4 çekirdekli oyunları açar fakat bir takım işlem yapmanız gerekiyor. Google'den araştırırsanız bilgi edinebilirsiniz.

kaanstyla1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
GTX 770 ' e gönlümü kaptırdım. R9 yalan hep :D YouTube 'dan baktım iyice. Sıradaki tek sorun işlemci. G3258 çok güçlü duruyor. OC vs gibi konularda fazla bilgili olmadığım için sıkıntı çıkmasın istiyorum. Mesela G27'im var ve ben Project Cars gibi diğer sağlam yarış oyunları , son çıkan FPS oyunlarını oynamak isterim. Bu konuda G3258 hep arkamda durursa düşünmeden alırım direk.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
GTX 770 ' e gönlümü kaptırdım. R9 yalan hep :D YouTube 'dan baktım iyice. Sıradaki tek sorun işlemci. G3258 çok güçlü duruyor. OC vs gibi konularda fazla bilgili olmadığım için sıkıntı çıkmasın istiyorum. Mesela G27'im var ve ben Project Cars gibi diğer sağlam yarış oyunları , son çıkan FPS oyunlarını oynamak isterim. Bu konuda G3258 hep arkamda durursa düşünmeden alırım direk.

Project Cars'a daha optimizasyon gelmedi. Titan X ile bile zor oynanıyor o oyun

kaanstyla1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ben örnek olarak verdim Project Cars ' ı . Project Cars olmasın da Dirt 3 olsun veya The Crew gibi. GTX 770 + G3258 ikilisi GTA V , CS:GO ve saydığım yarış oyunlarını rahatça kaldırabilir mi ?

kaanstyla1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Son sorum olsun bu da. Darboğaz olayı olma ihtimali var mı bu ikilide ?
Edit : Ama yok yapmaz ya . Titan ile yapmadıktan sonra bununla hiç yapmaz.

kaanstyla1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Son sorum olamadı bi :D Araştırdıkça yeni sorular çıkıyor. Kusura bakma sende baya bi yazdım sanada. G3258'in vatan sayfasında birisi şunu yazmış '' Ayrıca bu işlemciyi alınca bir de CPU fana para harcamak zorunda kalıcaz diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Stok fan ile TAM yükte 2 saat test ettim. 40 derece yi geçmedi, ki bu mükemmel bir değer. '' CPU fanı çıkarayım mı listeden ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Son sorum olamadı bi :D Araştırdıkça yeni sorular çıkıyor. Kusura bakma sende baya bi yazdım sanada. G3258'in vatan sayfasında birisi şunu yazmış '' Ayrıca bu işlemciyi alınca bir de CPU fana para harcamak zorunda kalıcaz diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Stok fan ile TAM yükte 2 saat test ettim. 40 derece yi geçmedi, ki bu mükemmel bir değer. '' CPU fanı çıkarayım mı listeden ?

Çıkar beğenmezsen alırsın önerdiğimi o çok iyi ve sessiz

kaanstyla1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bu arada başka bir sayfaya senin bana önerdiğin sistemi yazdım. Birisi dediki ana kartı çöpe at gitsin. Ne düşünüyorsun ? Ayrıca bir tanesi de R7 265 li , i3 işlemciye sahip bir sistemin daha iyi olduğunu soyledide kulak asmadım.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu arada başka bir sayfaya senin bana önerdiğin sistemi yazdım. Birisi dediki ana kartı çöpe at gitsin. Ne düşünüyorsun ? Ayrıca bir tanesi de R7 265 li , i3 işlemciye sahip bir sistemin daha iyi olduğunu soyledide kulak asmadım.

Bu anakartı mı çöpe atman gerekiyormuş ? Z97 anakart ? Herkes bilgisayarcı olmuş demek

kaanstyla1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Valla abi o " Anakartı çöpe at gitsin " diyen adama bir cevap geldi birisinden ;

"Nereden çıkartıyorsunuz? Uzun süredir overclocklu şekilde g3258 4.5GHz de aşırı stabil çalıştırıyor. Hiç bir sıkıntısını görmedim. Bütçen buysa kardeş al arkana bakma. Isınma derdi yok, güncel BIOS lar. Tek tuşla overclock."

Harbinden kendini bilgisayarcı sanan birileri varmış demek.

kaanstyla1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kusura bakma aradan birkaç gün geçti de . Yazdığım diğer sayfada şöyle bir sistemi herkes beğendi.

kaanstyla1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Baktın mı abi ? Orada bir tartışma oldu . R9 285 ile GTX 770 ' i karşılaştırdık . Ben GTX 770 'un diğer oyunlarda daha iyi bir performans sergilediğini belirttim. Oradan biriside şunu söyledi ;

"Evet GTX 770 daha iyi bir kart fakat sosyalde Zotac ve Sapphire markaları önerilmiyor iade oranları oldukça fazla diğer GTX 770 ler Zotac'dan biraz daha pahalı dikkat ettiyseniz bir de GTX 770 eski mimari sayılır Kepler mimarisine sahip sanırsam R9 285 ve GTX 960 yeni mimari biri Maxwell diğeri Tahiti mimarisine sahip ikiside yeni mimariler biraz performans kaybı yaşarsınız fakat hem daha fazla para verip hemde eski mimari kart almayın bu saatten sonra 7xx serisi alınmamalı bence."