Ekran kartı tanıtma sorunu

pixell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nvidia gt 540m ekran kartım var. Laptopuma format attıktan sonra ekran kartı driverını indirdim kurdum ancak sistem derecelendirmede 4.7 puan veriyo ve laptop sadece onboard ekran kartını görüyor. Ekran çözünürlüğü>gelişmiş ayarlara tıkladığım zaman orda onboard u gösteriyor. Driver ı kurdum. Driver programındanda kullanılan ekran kartı bölümünde gt 540 seçiyorum ama bi değişiklik olmuyor oyunlarda donma yaşıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum...

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
önceki işletim sisteminiz nedir ? neden win 7 e geçme ihtiyacı duydunuz?

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Önceki işletim sistemi veya win7 ye geçmekle alakası olduğunu sanmıyorum. Ayrıca demişsin ki laptop sadece o/b ekran kartını görüyor :) laptoplarda o/b ve normal ekran kartı mı var ? Laptopun modelini yazarsan bir bakayım. Eğer ki varsa bios'dan bir ayar yapman gerekebilir desktop pclerde anakartta o/b ekran kartı olunca ve sen harici ekran kartı takarsan otomatik olarak mainboard o/b olan kartı pasif ediyor.

güncelleme: laptop eğer acer marka ise bir problem var
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=196965

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
öncekini sormamdaki amaç driverı desteklemiyordur kurar hata verir ! onboard olan bir laptop varsa bende duymadım öyle bir şey o yüzden işletim sistemlerini sordum biosdan kaynaklı bir hata olduğu kesin !

pixell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
acer aspire 5742g modeli. onboard dan kastım intelin kendi ekran kartı. aygıt yöneticisinde 2 tane ekran kartı gösteriyor ikiside sorunsuz gözüküyor ama sistem derecelendirmede 4.7 veriyor gt 540 ekran kartını kullanmıyor yani.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
biosda onboardu kapat böylelikle varsa gt 540 ı aktif et ! veya eğer laptopu düşürdünüz ise ekran kartı yerinden oynamış diyecem ama bu da çok zor kolay kolay oynayacak bir şey değil çünkü!!

pixell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nvidianın kendi programından gt 540 ı seçiyorum ama aygıt yönetisinden onboardı kapadığım zaman ekran kapanıyor yani diğer ekran kartını kullanmıyor.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
güç ayarlarını kontrol et. güç ayarların tasarruflu ise fiş takılı değilken onboard aktif oluyor. fiş takılıykende asıl kartın aktif oluyor. lapden anlamam ama bır arkadaşımınkını bu sekılde çözmustuk

CSNV

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olaya çözüm getiriyim de rahatla :) olayın kaynağı nvidia optimus. standart kullanımda onboard intel hd grafik kartı kullanılırken. oyun uygulama gibi yüksek grafiğe ihtiyaç duyan bir uygulama çalıştırıldığında otomatik olarak nvidia ekran kartın devreye giriyor. ya da nvidia kontrol panelinden manuel olarak bir programın sadece nvidia ekran kartıyla çalışmasını sağlayabiliyorsun. :)