Yardım Ekran Kartı Sürücüsü Yanıt Vermeyi Kesti

Hile_Aga

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sadece Roblox'ta oluyor galiba Minecraft ve Chrome Zula Gmod CS1.6 da olmuyor oynarken bu hata geliyor ve oyun beyaz ekran oluyor kapatıp yeniden açmak gerekiyor 2 ekran kartı değiştirdim çözülmedi farmat attım olmadı anakarttamı sorun anakartta ekran kartı takma yerinin orda kablo var 2. el almıştık foxcoon anakart.

Son düzenleyen moderatör:

DarkPickaxe

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Ekran kartı Nvidia mı Amd mi? Driver güncel olmayabilir. Windows Update'ten güncellemeleri kontrol edin. (Ara kısmına İsteğe bağlı güncelleştirmeler yazın.) Ya da ekran kartınızın üreticisi olan firmanın web sitesinden ekran kartınızın driver sihirbazını kurun ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Hile_Aga

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Powercolor Hd5670 marka driver bulamadım valoranttada ekran kartı sürücü çöktü diyor

Hile_Aga

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet bunu indirmiştim catalasy mi yoksa cirimson mu bide valorant açılmıyor crimson hata veriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Valorant bildirim çubunda uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi yazıyor

Crimson Nsıs Error Error Launching İnstaller diyor

Hile_Aga

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamamdır valorant niye öyle oluyor ekran sürücüsü cöktü diyor hata veriyor kapanıyor

DarkPickaxe

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Tamamdır valorant niye öyle oluyor ekran sürücüsü cöktü diyor hata veriyor kapanıyor
Ekran Kartının yazılımı ile alakası olsa gerek. Ya da Valorant'ın sistemsel bir hatasıdır. Eğer sorun çözülmez ise Riot Client üzerinden Valorant'ı tamir etmeye çalışırız.

DarkPickaxe

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Ekran Kartının yazılımı ile alakası olsa gerek. Ya da Valorant'ın sistemsel bir hatasıdır. Eğer sorun çözülmez ise Riot Client üzerinden Valorant'ı tamir etmeye çalışırız.
Bu arada Bilgisayarınız Windows 11 mi? Eğer öyleyse, pek konuyla alakası yok ama yine de olabilir. Secure Boot'u açmanız gerekebilir. Ve Intel Trust Technology ayarını BIOS tan açmanız gerekir.

DarkPickaxe

Asistan
Reaksiyon puanı
16
BIOS'tan Secure Boot Ve Intel Trust Technology nasıl açılır İnternetten bir video izleyin. Windows 10 için bazı bilgisayarlarda bu özelliklerin açılması istenebilir. Ben buradan müdahale edemiyorum ne yazık ki.
Dikkat! Eğer bilgisayarınız masaüstü ise, elektriğin gitmemesi gerekir aksi takdirde bilgisayarınız bozulur.

DarkPickaxe

Asistan
Reaksiyon puanı
16
İsteğe bağlı güncelleştirme yeri yok
İşletim sisteminden kaynaklı bu da o zaman. Benim yapabileceğim bir şey kalmadı. Yardımcı olamadığım için üzgünüm. Bilgisayarınızı başka bir yazılım mühendisi veya bilgisayar mühendisine götürün ve sorunu anlatın yüzyüze işlem yapacağı için daha sağlıklı olacaktır.

zetian93

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Eğer sadece Roblox oyununda bu sorunu yaşıyorsanız, sorunun özellikle bu oyunla ilgili olma ihtimali yüksektir. Aşağıda bu tür bir sorunu çözmek için takip edebileceğiniz bazı adımları bulabilirsiniz:

1. Grafik Sürücülerini Güncelleme:
    • Bilgisayarınızdaki grafik sürücülerini güncellemek, birçok grafikle ilgili sorunun çözümü olabilir. Ekran kartınızın üretici web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyin.
  2. DirectX ve Visual C++ Güncellemeleri:
    • Roblox gibi oyunlar, DirectX ve Visual C++ kütüphanelerini kullanır. Bu kütüphanelerin güncel olması önemlidir. Microsoft'un resmi web sitesinden bu kütüphaneleri güncelleyebilirsiniz.
  3. Oyun Ayarları ve Grafik Seçenekleri:
    • Oyun içinde grafik ayarlarını düzenleyerek deneyin. Özellikle düşük grafik ayarlarında oyunu başlatıp, ardından ayarları yavaş yavaş artırarak test edebilirsiniz.
  4. Oyun Yeniden Yüklenmesi:
    • Roblox'u tamamen kaldırın ve tekrar yükleyin. Bu işlem, bozulmuş oyun dosyalarını düzeltebilir.
  5. Bağlantı Sorunları:
    • İnternet bağlantınızın istikrarını kontrol edin. Düşük internet hızları veya bağlantı kopmaları oyun performansını etkileyebilir.
  6. Roblox Hata Günlüklerini Kontrol Etme:
    • Roblox, hata günlüklerini tutar. Oyunun hata günlüklerini kontrol ederek daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bu günlükler oyun dosyalarının içinde yer alabilir.
  7. Antivirüs ve Güvenlik Duvarı Ayarları:
    • Antivirüs programınızın veya güvenlik duvarınızın oyunu engellememesini sağlamak için gerekli ayarları kontrol edin.
Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, sistemsel bir problem olabilir ve bu durumda donanım veya anakart sorunları düşünülebilir. Ancak, bu tür durumlar için kesin bir çözüm için bilgisayarınızı uzman bir teknik servise göstermeniz en iyisi olacaktır.

Hile_Aga

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hepsini denedim galiba anakartta sıkıntı var 2 ekran kartı değiştirdim 1 tanesini sattım adamda mükemmel çalışıyormuş

Hile_Aga

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biosu güncelledikten sonra f3 actifve core releaser yazıyor kırmızı bir şekilde birde güncelledikten sonra dümeye basıyorum reset atıyor öyle açılıyor

Rica ederim başka sorununuz olursa buradayız :)
Biosu güncelledikten sonra f3 active core releaser yazıyor kırmızı bir şekilde birde dümeye basıyorum reset atıyor öyle açılıyor sorunun çözümünü biliyormusunuz