Ekran kartı sorunu

aydin0166

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar öncelikle sistemimi yazayım

intele5700 dual core 3,0 ghz 775 pin işlemci
toplam 3 gb ram 1 gb bir slot 2 gb bir slot şeklinde
anakartım GA-G41M-Combo (rev. 2.0)
psu: everst ESP-1660A 400W

Yazı biraz uzun olabilir okursanız sevinirim

Arkadaşlar sorunumu söylüyorum benim bir tane ekran kartım var nvidia geforce gt 9600 model ben bu ekran kartını bağladım ve 6 pin power girişinide bağladım bilgisayarı başlattım sorunsuz açıldı ve driverini sitesinden window7 32 olarak indirip kurdum pc kendini yeniden başlattığında masaüstü gelirken birden ekran atari oyunu gibi oluyor yani her şey pixel pixel oluyor ve pc kendini kapatıyor. Güvenli kipte açıyorum driveri siliyorum pc normale dönüyor. tekrar kurduğumda gene aynı sorun karşıma çıkıyor.

denediğim çözüm yolları;
windows xp/7/8/8,1 tüm işletim sisteminde denedim aynı sorun
ekran kartını arkadaşımın evine götürüp denedim sorunsuz 3 saat boyunca cod mw3 oynadık
anakartıma arkadaşımın ekran kartını takıp denedim slotta problem yok ekran kartını gördü ve 1 saat boyunca fifa oynadım
bios güncelledim sorunsuz güncellendi ama hala aynı. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ekran kartını arkadaşının sisteminde denemişsin 3 saat sorunsuz video oyunları oynamışsınız. Arkadaşınızın ekran kartını alıp kendi sisteminizde denemişsiniz video oyunlarında yine sorunsuz oynamışsınız buraya kadar doğru değil mi ?
Powersupply marka model verirseniz sevinirim anakart devrelerinde sıkıntı olabilir tek tek denemek her zaman sonuca ulaştırır

aydin0166

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartını arkadaşının sisteminde denemişsin 3 saat sorunsuz video oyunları oynamışsınız. Arkadaşınızın ekran kartını alıp kendi sisteminizde denemişsiniz video oyunlarında yine sorunsuz oynamışsınız buraya kadar doğru değil mi ?
Powersupply marka model verirseniz sevinirim anakart devrelerinde sıkıntı olabilir tek tek denemek her zaman sonuca ulaştırır
psu modelim yazıyor yukarıda genede verim
psu: everst ESP-1660A 400W gerçekten elimden gelen herşeyi yaptım anakartı alalı 5 ay olmadı ilkez bu ekran kartını taktım ve sorun oldu ama dediğim gibi yanlış anlamamışsınız arkadaşımın ekran kartını taktım denedim sorunsuz çalıştı derdimi daha da açık nasıl anlatırım bilemicem ama forum şartlarına göre baya açık ve net anlattım
extra başka monitör denedinizmi derseniz lg 82 ekran led tv de bile denedim siz düşünün :/ :/

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
psu modelim yazıyor yukarıda genede verim
psu: everst ESP-1660A 400W gerçekten elimden gelen herşeyi yaptım anakartı alalı 5 ay olmadı ilkez bu ekran kartını taktım ve sorun oldu ama dediğim gibi yanlış anlamamışsınız arkadaşımın ekran kartını taktım denedim sorunsuz çalıştı derdimi daha da açık nasıl anlatırım bilemicem ama forum şartlarına göre baya açık ve net anlattım
extra başka monitör denedinizmi derseniz lg 82 ekran led tv de bile denedim siz düşünün :/ :/

Anakartınıza gt9600 kartını taktığınız gibi bu hatayı almışsanız mutlaka bir uyumsuzluk vardır. Ekran kartı sürücüsünü nasıl güncellediniz ?

aydin0166

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sürücüsünü en son sürümü olan ve desteklenen kartlar arasından gt9600 modelinin de olduğu 340.52-desktop-win8-win7-winvista-32bit-international-whql kurdum çözüm için ilk driverlere kadar indim ama aynı sorunu alınca Display Driver Uninstaller programı ile driveri silip hep denedim :/

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
sürücüsünü en son sürümü olan ve desteklenen kartlar arasından gt9600 modelinin de olduğu 340.52-desktop-win8-win7-winvista-32bit-international-whql kurdum çözüm için ilk driverlere kadar indim ama aynı sorunu alınca Display Driver Uninstaller programı ile driveri silip hep denedim :/

Onboard ile aynı sorunu yaşayacağınızı düşünmüyorum ama eğer sorun yaşamazsanız ekran kartınızda mutlak bir sorun var. Ekran kartını yeni mi almıştınız ? Ben bu gibi sorunları ekran kartını tamamen söküp yağsız kontak spreyiyle temizleyerek ve termal macunu değiştirerek çözüyorum

aydin0166

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onboard ile aynı sorunu yaşayacağınızı düşünmüyorum ama eğer sorun yaşamazsanız ekran kartınızda mutlak bir sorun var. Ekran kartını yeni mi almıştınız ? Ben bu gibi sorunları ekran kartını tamamen söküp yağsız kontak spreyiyle temizleyerek ve termal macunu değiştirerek çözüyorum
onboard gma4500 modeli sorunsuz çalışıyor ekran kartında sorun olsa arkadaşımda çalışmaz işte kafa kurcalayan bu :/ macunu yeni yapmıştım ısı değerleri 50-60 aralardaydı yağsız kontağım yok macun sürdüm sadece iyice temizleyip öyle işte driver kurmadan canavar gidi çalışıyor hatta ekran kartı ile format bile attım sorun sadece windows updateden olsun yada wql sitesinden indirdiğim son sürüm driver olsun kurduktan sonra gidiyor isterseniz fotosunu bir atim bakın hatta eski konumu atim size birde http://forum.shiftdelete.net/donani...force-9600-gt-ile-ilgili-bir-sorunum-var.html

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Kartın devrelerinde ve ya çipinde arıza olması muhtemel. Arkadaşınızın sisteminde daha az ısınıp sizin sisteminizde daha fazla ısınıp bu yola sebep olabiliyor olabilir. PSU arızalıdır voltajı dalgalı ve stabil olmayan bir şekilde gönderiyordur. PSU'ları takas edip bir deneyin

aydin0166

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kartın devrelerinde ve ya çipinde arıza olması muhtemel. Arkadaşınızın sisteminde daha az ısınıp sizin sisteminizde daha fazla ısınıp bu yola sebep olabiliyor olabilir. PSU arızalıdır voltajı dalgalı ve stabil olmayan bir şekilde gönderiyordur. PSU'ları takas edip bir deneyin
bunu denemedim elimde bir psu var ama 6 pin ekran kartı power çıkışı yok genede denicem peki bişe sorsam bana ucuz 1 gb 128 bit bir ekran kartı önerirmisin aşrı grafik yüklü oynamıyorum ama en azından fifa 2014 ü kaldırsın yeter geri kalan özelliklerim yetiyor ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
bunu denemedim elimde bir psu var ama 6 pin ekran kartı power çıkışı yok genede denicem peki bişe sorsam bana ucuz 1 gb 128 bit bir ekran kartı önerirmisin aşrı grafik yüklü oynamıyorum ama en azından fifa 2014 ü kaldırsın yeter geri kalan özelliklerim yetiyor ?

Powersupply değişimini mutlaka deneyin. Bütçeniz tam olarak nedir ?

http://www.vatanbilgisayar.com/gt630-synergy-ddr3-1gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html

http://www.vatanbilgisayar.com/gt730-ddr3-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html

Bu iki kart fifa 2014 ü ultrada yüksek fps'de çalıştırır

aydin0166

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartı öeriniz için sağolu üstad bir sorum var dikkate alırsına sevinirim şimdi powersuppyleyden şüphelene biliriz galiba çünkü 400 w yazıyor ama peak output: max. 149,4 w yazıyor bilidğim kadarıyla u power suppleyin vereceği en fazla w tır ki beni kasa ıvır zıvırıyla toplam 285 w istiyor ekran kartlı haliyle yani :D ekran akrtı kendi kendine 75 w ama bu power suppleyle i3 1gb 12 bit 6 pin ekran kartı gigabayt anakart ve 8 gb ramli bir kasa çalıştı ki onda dvd room bile vardı bende yoktu anlıyamıyourm ya off eski powerimde 230 luk bu orantı nasıl oluyor yada ne anlama gelir üstad