Ekran Kartı Fan Sorunu

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar bende 6600 GT ekran kartı vardı.Bilgisayarımı kapatana kadar sorun olmadan düzgün bir şekilde çalıştı.Ama kapattıktan sonra açmak istediğimde monitöre bir daha görüntü gelmedi :)

Ardından ekran kartının üzerinde ki fana baktığımda çalışmadığını gördüm.Bilgisayar çalışırken bir sorun olmamasıyla beraber ,bir daha ki açılışta görüntü gelmemesinin nedenini anakartın açılışta fanın çalışmadığını tespit etmesine bağlıyorum.

Sizce fanı değiştirsem sorunsuz çalışır mı ?

Reaksiyon puanı
189
anakart ekran kartının fanının çalışıp çalışmadığını tespit edemez. bunu ekran kartı kendi raporlar. eğer fan çalışmıyorsa büyük ihtimal yüksek ısıdan dolayı sorun çıkarıyodur ama fan çalışmasa bile sistemin açılması gerekir. bence başka bir sorun daha var...

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
anakart ekran kartının fanının çalışıp çalışmadığını tespit edemez. bunu ekran kartı kendi raporlar. eğer fan çalışmıyorsa büyük ihtimal yüksek ısıdan dolayı sorun çıkarıyodur ama fan çalışmasa bile sistemin açılması gerekir. bence başka bir sorun daha var...
Belki de ekran kartı kendisi fanın çalışmadığını rapor ederek ekrana görüntü vermedi :(

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sen öncelikle ekran kartının fanın sök ve tozdan kirden güzelce arındır,temizle ekran karının işlemcisinin üzerindeki ve soğutucusunun altındaki thermal macun artıklarını temizlemelisin (Aseton )işine yarar.Sonra ekran kartının işlemcisinin özerine nohut tanesinin yarısı kadar bacun sür ve soğutucuyu tak,eğer fan çok eskidiyse yenisini almalısın,eğer bulamazsan,bilgisayarcılarda ara bulamazsan bir tane ekran kartı görünüyor sana.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartına güç gitmiyor olabilir 6600gt bildiğim kadarıyla extra güç bağlantısı ile çalışıyor anakartın verdiği güç yetersiz kalıyor diye biliyorum istersen güç bağlantısını kontrol et

GİGABYTE2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hiç birşey olmasa bile Pc donanımlarının hepsini çıkar tekrar tak emin ol ekran kartından olduguna arkadasların dedigi gibi fan calısmasa bile pc acılması gerekir olmazsa ekran kartını cıkar onbard etkinleştir oraya tak ordan açılırsa ekran kartını baska pc e (varsa imkânın) demek istedigim emin olmadıgın sorunu çözmeye çalışma ki çözemez sin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim pc de oyun oynarken hep kendiliğinden resetliyodu pc kasasını açtım baktım ki ekran kartı pervanesi (fanı) dönmüyor elektrik giden yeri çıkardım yeniden taktım olmuyor neden acaba çalışmıyor sorun ekran kartındamı ekrankartı özeelliklerim ::nvıdıa geforce4 mx 4000 serıes acaba olurmu hiç bir oyun açılmıyor ltfenn yardım