ekran kartı değişirmi

muharrem4201

Profesör
Reaksiyon puanı
952
merhaba arkadaşlar benim bilgisayarım acer extanca 15 i5 işlemci 6300u 8gb ram ekran kartı graphics hd 520 ekran kartı var ekran kartı düşük bu bilgisayar gayet güzel tek sıkıntısı ekran kartı düşük bu pc nin ekran kartı değişirmi değişirse hangi ekran kartını alayım pc model acer extance 15
Mesaj otomatik birleştirildi:

oyun merakım fazla yok ets 2 pubg ve direksiyon setiyle oyunlar oynarım okadar

MrAli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
merhaba arkadaşlar benim bilgisayarım acer extanca 15 i5 işlemci 6300u 8gb ram ekran kartı graphics hd 520 ekran kartı var ekran kartı düşük bu bilgisayar gayet güzel tek sıkıntısı ekran kartı düşük bu pc nin ekran kartı değişirmi değişirse hangi ekran kartını alayım pc model acer extance 15

abi hangi oyundan bahsediyorsun nasıl anlayamadım

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Maalesef laptoplarda ekran kartı değişmez. Bunu firmaların laptop satmak için uyguladığı bir taktik gibi düşünebilirsin :)

Reaksiyon puanı
16,128
ve zaten değişim olsada kimse max q mxm karta 3-5K vermez... ondan yok.

ugureryavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
430

Harici ekrn kartı takabilirsin.Bir aparatla

muharrem4201

Profesör
Reaksiyon puanı
952
peki ya hangi oyunları oynarım

bu pc yle

benefe

Profesör
Reaksiyon puanı
1,677

Değiştiremezsin hangi oyunları oynarım sorusunuda bir site vardi bilen varsa atar sistemini taratıp hangi oyundan kaç fps alacağını falan gösteriyordu bulursam atıcam

xWhozz

Doçent
Reaksiyon puanı
346
Değiştiremezsin hangi oyunları oynarım sorusunuda bir site vardi bilen varsa atar sistemini taratıp hangi oyundan kaç fps alacağını falan gösteriyordu bulursam atıcam
Konuyu okuyana kadar yeni ekran kartı alabilirsin diyecektim ki laptop olduğunu farkedene kadar

IDisaster

Profesör
Reaksiyon puanı
1,666
Laptoplarda malesef ki kart değişimi mümkün değil. Sadece üst seviye modellerde kartın soketli bir biçimde olduğunu ve çıkarıp takıldığını görebilirsin. Fakat her kasada mümkün değil. Ve çoğu marka fat kasadansa slim kasalar tercih ettiği için önüne o modellerin çıkması zor.

İllede bir yolu yokmu der isen eğer, var.

Harici olarak ekran kartı bağlamak mümkün fakat işlemcin ile darboğaz konusu tartışılacak bir konu, hangi kartı alacaksan vs.

Bana gelip te önerirmisin dersen ben hayır önermem. Mantıklı bir çözüm yolu değil. Sadece kendini tatmin edersin o kadar fakat oyundaki dropları göz önünde bulundurman gerekiyor. Sadece kartda almayacaksın power supply bile alacaksın. Görüntüsü de kirli olacak bu kadar zahmet yerine kasa toplamayı düşünebilirsin. Eğer sadece ets2 diyor isen kartına göre şöyle oynayabilenleri listeledim senin için :

TeamSnow Pro

Asistan
Reaksiyon puanı
54
peki ya hangi oyunları oynarım

bu pc yle
bu pc ile ilerlemen oranın yok oyun olarak. bende intel hd graphics 4000 var ve 4 gb ramli pcem. yeni nesil oyunları geç ekran kartın aşırı berbat 520 için oyunlarda özel cfg yapan kanallar var. o cfglerle 30-40 fps oynayabilirsin.

HD 520 Expert Bu kanal hd 520 icin oyunlarda düsük cfg ler yapıyor. ben remnant için denedim cidden cfg leri calısıyor. aradıgın oyun varsa o kanalda yaparsın işlemcin bence gayet iyi