Ekran kartı algılanamadı (nvidia 645m)

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
lenovo z500 kullanıyorum.
8gb ram 1tl hdd 645m+intel hd grafik kartı
intel 3230 işlemci ve windows 8.1 var

pc yi alalı 5 ay oldu yaklaşık

bugün mavi ekran hatası aldım driver state failure diye

sonrasında reboot etti ve bf4 oynamak istedim fakat dikkat ettiğimde nvidia 645m ekran kartının pc de esamesi yoktu.pc den aygıtlarımda sadece intel in ekran kartı görünüyor
sürücüleri silip yükliyim dedim sürücüyü kaldırdım sonrasında yükliyemedimde

böyle bir donanım yok diyor yüklemeye çalıştığımda..
ucrs0.png

uctss.png

uctt2.png

sorun donanımsalmıdır arkadaşlar yoksa windows 8.1 ile ilgilimi

ekran kartı donanımsal olarak pc de gorunmuyor biostan varsayılan ayarlara dön dedim yine olmadı.ama sorun yazılımsal kanımca cünkü mavi ekran hatasından sonra böyle oldu.çözüü nedir

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Sistem geri yükleme ile çalıştığı bir zamana yukleyın hocam. Şuanda baska bır arkadasa bakıorum aynı sorun yuzunden. aynı hata. http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/346217-ekran-karti-surucu-sorunu.html

Sistemı gerı yukledık ama yeterı kadar gerı gıdemedık. Bıosu kurcalayıp, format atılıcak son ıhtımal.Donanım değişmelerı yada kaldırıp eklememızde ıse yaramıs degıl. kart yok yada bozulmus gıbı davranıyor.

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Sistem geri yükleme ile çalıştığı bir zamana yukleyın hocam. Şuanda baska bır arkadasa bakıorum aynı sorun yuzunden. aynı hata. http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/346217-ekran-karti-surucu-sorunu.html

Sistemı gerı yukledık ama yeterı kadar gerı gıdemedık. Bıosu kurcalayıp, format atılıcak son ıhtımal.Donanım değişmelerı yada kaldırıp eklememızde ıse yaramıs degıl. kart yok yada bozulmus gıbı davranıyor.

cevabın için teşekkür ederim

sen dedikten sonra sistem geri yükleme yaptım sorun devam etti sonra bios tan grafik seçeneklerinden switchble ye baktim aktif oldu sanırım sorun yaşanırken aktif değildi
sonrasında kaydedip çıktım şuanda hem kaldırdığım sürücü yüklü hemde sistemde ekran kartları görünüyorşimdilik sorun yok ama bu sorunu yaşayan bazı arkadaşlarda sorun tekrarlamış.sanırım bendede tekrarlarsa teknik servise yollarım.dediğiniz gibi bir temazsızlık veya anakartan kaynaklı bir sorun olabilir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada bf4 oyunum gitmiş tekrardan kursam kayıtlı oyunum gelirmi belgelerimde klasör var ama save dosyası yok sanırım :ohmy:

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
cevabın için teşekkür ederim

sen dedikten sonra sistem geri yükleme yaptım sorun devam etti sonra bios tan grafik seçeneklerinden switchble ye baktim aktif oldu sanırım sorun yaşanırken aktif değildi
sonrasında kaydedip çıktım şuanda hem kaldırdığım sürücü yüklü hemde sistemde ekran kartları görünüyorşimdilik sorun yok ama bu sorunu yaşayan bazı arkadaşlarda sorun tekrarlamış.sanırım bendede tekrarlarsa teknik servise yollarım.dediğiniz gibi bir temazsızlık veya anakartan kaynaklı bir sorun olabilir.

bu arada bf4 oyunum gitmiş tekrardan kursam kayıtlı oyunum gelirmi belgelerimde klasör var ama save dosyası yok sanırım :ohmy:
Yok hocam gelmez :) Internetten save dosyası ındırın kaldıgınız chapterdan devam edersınız.

http://www.savemygame.fr/en/start-download/b/2204-pc-battlefield-4-by-bigsmoke.html