Ekran Kapatma Sorunu

Shazam5278

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
elimde IdeaPad L340-15IRH Gaming adlı laptop var ve ben ekranını kapatamıyorum
klavyeye tuş koymamışlar bende gittim güç düğmesini atadım ama güç düğmesine basınca ekran kapandıktan 10 saniye sonra geri acılıyor sonrasında turn off lcd adlı programı denedim onda da aynı şekilde oldu acaba çözümü var mı?

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Ekranı kapatmaktan kastınız uyku modu gibi bir şey mi?

Shazam5278

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayır pc işlemine devam ederken ekranın ise kararması yani ekranın simsiyah olması durumu
Mesaj otomatik birleştirildi:

çok saçma ya neden ekran kapandıktan sonra geri açılıyorki

aynı zamanda şeyide denedim pc 1 dakika boyunca imleç kıpırdamazsa ekranı kapatsın dedim onda da hiç kapatmadı bile

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
hayır pc işlemine devam ederken ekranın ise kararması yani ekranın simsiyah olması durumu
Anladım, bir çeşit güç tasarrufu tarzı bir şey.
Ekran koruyucu kullanabilirsiniz;
Screenshot_1.jpg

Screenshot_2.jpg

Screenshot_3.jpg

Screenshot_4.jpg

Shazam5278

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aklıma hiç gelmedi deneyelim bakalım olursa yazarım ilgin için teşekkür ederim

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
aklıma hiç gelmedi deneyelim bakalım olursa yazarım ilgin için teşekkür ederim
Ekran koruyucuda ekran tam kapanmaz, ışıklandırma çalışır. Hiç yoktan işinizi görür diye önerdim ikinci yöntem daha sağlıklı ekran koruyucu yöntemini mecbur kalırsanız kullanın.

Shazam5278

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dediklerinin ikisini de tekrar denedim 1 dakikaya ayarladım yaklaşık 1 buçuk dakika bekledim ama ne ekran koruyucu çalıştı ne de otomatik olarak ekranı kapattı

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
dediklerinin ikisini de tekrar denedim 1 dakikaya ayarladım yaklaşık 1 buçuk dakika bekledim ama ne ekran koruyucu çalıştı ne de otomatik olarak ekranı kapattı
Güç ayarlarınıza girip şu yöntemi deneyin, ben masaüstü kullandığım için güç sekmesindeki seçenekler aynı olamayabiliyor.

Bu ayarı yaparsanız güç düğmesine bastığınızda sadece ekranın kapanması gerekiyor.

Shazam5278

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamamdır deniyim bu arada şunu fark ettim hani ekran koruyucu var ya o kısımda önizleme var ona basınca ekran geri açılmadı çok saçma bir şekilde o işe yaradı bu da olmassa öyle yaparım artık bu arada bu saatte ilginç için çok sağol

bu videodakini ilk başta yapmıştım yazan flerde ekran kapatma komutunu göremeyince bende kendim güç düğmesie atamıştım bunu yapınca da ekran kapanıp 10 20 saniye içinde kendiliğinden tekrar açılıyordu

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
USB'de bir şeyler takılı mı? Eğer takılıysa çıkartıp güç düğmesi yöntemini tekrar deneyin.

Shazam5278

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
USB'de bir şeyler takılı mı? Eğer takılıysa çıkartıp güç düğmesi yöntemini tekrar deneyin.
bende öyle düşündüm acaba sürekli bir şey hareket ettiriyorda o yüzden mi açılıyor diye mause ve touchpad i kapatım denedim ama ondan dolayı değilmiş zaten başkada bir şey takılı değil

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Birde tüm sürücü ve sistemi güncellemeyi deneyin, güvenli modda açıp deneyin olmazsa ekran koruyucu yöntemi ile idare edersiniz.

Shazam5278

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birde tüm sürücü ve sistemi güncellemeyi deneyin, güvenli modda açıp deneyin olmazsa ekran koruyucu yöntemi ile idare edersiniz.
aynen öyle deniyeceğim artık vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim yeniden iyi günler dilerim