VirtualDub
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
bilgisayarımı çalıştırıp belli bir süre kullandıktan sonra ekranı donuyor, mouse oku kaybolup, klavye kilitleniyor. mecburen reset atmak zorunda kalıyorum. ancak bu sefer de ekran hiç açılmıyor, bios iki de bir reset atıp, dıt dıt diye ses çıkarıp duruyor. sonra F1 veya F2 tuşunu tıklayıp açıyorum. fakat kısa bir süre sonra aynı hatalar tekrar çıkıyor.
bazen de bir den reset atıyor. bilgisayar tekrar açıldığında ekran da " sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı " gibi mesaj kutucuğu çıkıyor.
ya da bilgisayar çalışırken ekran görüntüsü gidiyor, monitör de "Hz ?" ifadeli bir kutucuk beliriyor.
bazen de "ati2dvag görüntü sürücüsü çalışmasını durdurdu" gibi hata iletisi alıyorum. sonra ekran donuyor.
-----------------
sorunu çözmek için format attım, fakat problem çözülmedi.
sorunun ekran kartı sürücülerinden olduğunu düşünüp update ettim, fakat elde var sıfır. bilgisayarı ve powerı kompresörle temizledim. işlemciye macun sürdüm. usb sürücülerini güncelledim. ama maalesef sorun devam ediyor.
Bios'u update ettim. (AMIBIOS) tık yok.
Bios'dan onboard ses kartı, usb leri devre dışı bıraktım. ama sorunu çözmedi.
------
sistem bilgileri:
pentium 4 - 2.4 ghz
768 mb ddr ram
ati radeon 9200 128 mb ddr
anakart: asus 865PE chipset'li
cpu sıcaklığı: 52 derece
cpu fan dönüşü: 4144 rpm
---------
sorun win xp, win 7 ve ubuntu da bulunuyor.
---------
bilgisayarı güvenli kipte açıp uzun süre çalıştırdım. herhangi bir sorun almadım. gayet güzel çalıştı.
usb tv kartı da kullanıyorum.
bazen de bir den reset atıyor. bilgisayar tekrar açıldığında ekran da " sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı " gibi mesaj kutucuğu çıkıyor.
ya da bilgisayar çalışırken ekran görüntüsü gidiyor, monitör de "Hz ?" ifadeli bir kutucuk beliriyor.
bazen de "ati2dvag görüntü sürücüsü çalışmasını durdurdu" gibi hata iletisi alıyorum. sonra ekran donuyor.
-----------------
sorunu çözmek için format attım, fakat problem çözülmedi.
sorunun ekran kartı sürücülerinden olduğunu düşünüp update ettim, fakat elde var sıfır. bilgisayarı ve powerı kompresörle temizledim. işlemciye macun sürdüm. usb sürücülerini güncelledim. ama maalesef sorun devam ediyor.
Bios'u update ettim. (AMIBIOS) tık yok.
Bios'dan onboard ses kartı, usb leri devre dışı bıraktım. ama sorunu çözmedi.
------
sistem bilgileri:
pentium 4 - 2.4 ghz
768 mb ddr ram
ati radeon 9200 128 mb ddr
anakart: asus 865PE chipset'li
cpu sıcaklığı: 52 derece
cpu fan dönüşü: 4144 rpm
---------
sorun win xp, win 7 ve ubuntu da bulunuyor.
---------
bilgisayarı güvenli kipte açıp uzun süre çalıştırdım. herhangi bir sorun almadım. gayet güzel çalıştı.
usb tv kartı da kullanıyorum.