Ehliyet Sınavı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Arkadaşlar,

Ehliyet almayı düşünüyorum. 2010 yılında zorlaştırılacağını duydum. Sanırım nisan döneminde uygulamaya sokulacakmış. Bu sebeple acilen şubat döneminde almam gerekli.

Size birkaç sorum olacak.

1 - B sınıfı ehliyet almayı düşünüyorum, bazıları ise e sınıfı olsun diyor. Sizce hangisine karar vermeliyim?

2 - Kayıt için gerekli evrakları tamamladıktan sonra 13 ocak'ta teorik sınav yapılacak.

Bu teorik sınav için sürücü kursunda ders verilecek buna girmem gerekli mi? Sizce faydalı mı? Yoksa sınav soruları sadece kitaptan çıkıyor. Sadece kitaba çalışılsa yeterli midir?

3 - Sağlık raporunu 1 nolu sağlık ocaklarından alabileceğimi duydum. Doğru mu? Nereden daha ucuza alabilirim?

4 - Teorik sınav için ne tavsiye edersiniz? Tecrübeleriniz nedir?

Saygılar.

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
zorlaştırma diye bir şey yok gerekli önerge daha gündem de bile değil raflarda duruyor ayrıca önergede sürücü kurslarının da kaldırılmasına dair bir madde bulunuyor, yıllardır ortaya atılıyor bu sene zorlaşacak şu sene zorlaşacak diye ama hepsi sadece sürücü kurslarının kar etme planıdır.*

Bu bahsettiğiniz zorlaştırma işlemi şimdilik sadece bir önergedir, görüşülmemiştir bile...

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
zorlaştırma diye bir şey yok gerekli önerge daha gündem de bile değil raflarda duruyor ayrıca önergede sürücü kurslarının da kaldırılmasına dair bir madde bulunuyor, yıllardır ortaya atılıyor bu sene zorlaşacak şu sene zorlaşacak diye ama hepsi sadece sürücü kurslarının kar etme planıdır.*

Bu bahsettiğiniz zorlaştırma işlemi şimdilik sadece bir önergedir, görüşülmemiştir bile...

Bu konuda fazla bir bilgim yok. Sürücü kursu yetkilisi ile görüştüm. Nisan döneminde yürürlüğe girebileceğini söyledi. Onun için yazdım.

Sürücü kursları kaldırılırsa, herhalde o zaman devlet öğretecek. :)

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Bunlar hep kursların işi.Millete hemen ehliyet alıdırıp paramızı cebe koyalım hesabı.Ehliyeti zorlaştırma işi yürürlüğe girene kadar 4-5 sene geçer heralde...

ibrhma

Profesör
Reaksiyon puanı
10
1 - B sınıfı ehliyet almayı düşünüyorum, bazıları ise e sınıfı olsun diyor. Sizce hangisine karar vermeliyim?

B sınıfı ehliyet ile Otomobil ve Kamyonet kullanabilirsiniz...
E sınıfı ehliyet ile de bunlara ilaveten Kamyon kullanabilirsiniz...
Siz daha çok ne tür bir araç kullanacaksanız ona göre kara verirseniz
B sınıfı ile e sınıfı arasında fiyat farkı var çünkü...
E sınıfı ehliyet işinize yaramayacaksa ( Yani kamyon vb.araçlar kullanmayacaksanız) bence B sınıfı tercih edin derim...

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
bence e alman daha iyi... elinin altında bulunsun ne zararı olur ki hem belki bir gün ihtiyacın olur belli mi olur. o zaman keşke b yerine e alsaydım dersin

kursa gitmene de gerek yok bence insanlar çatır çatır çözüyor soruları sınavda derssiz

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Arkadaşlar,

Ehliyet almayı düşünüyorum. 2010 yılında zorlaştırılacağını duydum. Sanırım nisan döneminde uygulamaya sokulacakmış. Bu sebeple acilen şubat döneminde almam gerekli.

2 - Kayıt için gerekli evrakları tamamladıktan sonra 13 ocak'ta teorik sınav yapılacak.

Bu teorik sınav için sürücü kursunda ders verilecek buna girmem gerekli mi? Sizce faydalı mı? Yoksa sınav soruları sadece kitaptan çıkıyor. Sadece kitaba çalışılsa yeterli midir?

3 - Sağlık raporunu 1 nolu sağlık ocaklarından alabileceğimi duydum. Doğru mu? Nereden daha ucuza alabilirim?

Saygılar.

1-Eğer ileride ağır vasıta sürmeyi düşünüyorsan ya da bi lazım olur diyorsan E ehliyet mantıklı. Ancak 250-300 tl fiyat farkı var.

2-Kursa gitmeni tavsiye ederim ancak sürücü kitabındaki sorularında dışında soru sorulmuyor.

3-Sağlık raporu hakkında en sağlıklı bilgiyi kurstan alabilirsin

4-Teorik sınavda bol bol konu okuyup soru çözersen sıkıntı yaşamazsın, ilk yardım dersine dikkat et yeter. Karışık biraz.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
bence e alman daha iyi... elinin altında bulunsun ne zararı olur ki hem belki bir gün ihtiyacın olur belli mi olur. o zaman keşke b yerine e alsaydım dersin

kursa gitmene de gerek yok bence insanlar çatır çatır çözüyor soruları sınavda derssiz

Peki ya E sınıfı alırsam, direksiyon sınavında yetkililer hassasiyet gösterir mi? B sınıfı ehliyeti alan birçok arkadaşım çok rahat alabildiklerini söylüyorlar. Zorlama yok.

Ama aynı rahatlığı E sınıfında gösterirler mi? Bunda şüphelerim var. En önemlisi ise araç kullanma bilgim hiç yok. Anlamam yani.. Sizce zorlanmam mı?

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Bu konuda fazla bir bilgim yok. Sürücü kursu yetkilisi ile görüştüm. Nisan döneminde yürürlüğe girebileceğini söyledi. Onun için yazdım.

Sürücü kursları kaldırılırsa, herhalde o zaman devlet öğretecek. :)

Yeni yönetmelikte onunla ilgili maddeler de var zaten, sınav 15 dakika gibi kısa bir sürede ve belli bi yerde değil, en az 45 dakika şehir içinde yapılacak 2 senelik stajyer ehliyeti verilecek v.s.* v.s...*

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
1. ilkokul mezunnarı için temmuz 2011 son gerisi tercih meselesi sınavda bi fark yok

2. ben hiç gitmedim bıraz kitaptan çalıştım birde http://www.aydinsari.com.tr/online.php burdaki önceden çıkmış soruları online çözdüm böylece eksiklerimi daha iyi gördüm tabi sen kursada git bence faydası olur

3. zaten cok bi para deyil ben devlet hastanesinde 15 milyona filan almıştım

4. yanına su ve çikolata al sınava girmeden tuvalete git salona 15 dakka kala gir insannarla muhabbet et sakinneş görevlilerin talimatlarına dikkat et

kitapçıgı açtıgında ne kadar basit oldugunu göreceksin

en azından bana öyle oldu

10u®

Asistan
Reaksiyon puanı
0
E alman konusunda arkadaşlara katılıyorum lazım olduğunda keşke alsaymışım dersin B den E ye geçmekte B kadar masrafı var fakat baştan alırsan az bir fiyat farkı oluyor bu yöndende düşün istersen

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ben de hiç büyük araç kullanmadım. ehliyetim de yok henüz ama temmuzda e sınıfı almayı düşünüyorum. çok fazla zorlayacaklarını sanmam... bir tanıdığının otobüsünde vtes atmaya çalış yeter vitesi biraz sertmiş sanırım otomobile göre

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Peki ya E sınıfı alırsam, direksiyon sınavında yetkililer hassasiyet gösterir mi? B sınıfı ehliyeti alan birçok arkadaşım çok rahat alabildiklerini söylüyorlar. Zorlama yok.

Ama aynı rahatlığı E sınıfında gösterirler mi? Bunda şüphelerim var. En önemlisi ise araç kullanma bilgim hiç yok. Anlamam yani.. Sizce zorlanmam mı?

E sınıfı ehliyet için otobüse bindirip 100 metre sürdürüyorlar bildiğim kadarıyla. Direksiyon sınavı B den kolay

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
1-Eğer ileride ağır vasıta sürmeyi düşünüyorsan ya da bi lazım olur diyorsan E ehliyet mantıklı. Ancak 250-300 tl fiyat farkı var.

2-Kursa gitmeni tavsiye ederim ancak sürücü kitabındaki sorularında dışında soru sorulmuyor.

3-Sağlık raporu hakkında en sağlıklı bilgiyi kurstan alabilirsin

4-Teorik sınavda bol bol konu okuyup soru çözersen sıkıntı yaşamazsın, ilk yardım dersine dikkat et yeter. Karışık biraz.

Ehliyet sahibi kişilerin çoğunluğu B sınıfına kayıtlı. E sınıfında sadece otobüs kullanılabiliyor muş? E sınıfını alan birisi tır kullanamaz. Eee ne işe yaradı.

Benim büyüklerim E sınıfı al diye tutturuyor, onun için sordum.

- Kursa gitmediğimizde devamsızlık falan sorunu oluşuyor mu? Şu sebepten sordum. Bir sürücü kursunun internet sitesinde fazla devamsızlık yapılamıyacağını yazıyordu. Doğru mu?

- Diğer bilgilerin için teşekkür ederim. Ayrıca, diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Sağ olsunlar.

Ferrycan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sınav sorularını hiç dert etme :) Ben derslere Full gittim ama pişman oldum. Sınav tamamen önceki sınavın aynısı :) Sadece yerlerini değiştiriyorlar :) En azından bende böyleydi :)

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bu Gibi Haberler Para Haberleridir 2004 Te İkende böle haberler vardı :)

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Yeni yönetmelikte onunla ilgili maddeler de var zaten, sınav 15 dakika gibi kısa bir sürede ve belli bi yerde değil, en az 45 dakika şehir içinde yapılacak 2 senelik stajyer ehliyeti verilecek v.s.* v.s...*

Bu yürürlüğe girdi mi? Özellikle kent içinde 45 dakikalık tur .. Aman bu felaket olur. :D

---------- saat 23:22 eklendi ---------- önceki mesaj saat 23:16 eklenmişti ----------

ben de hiç büyük araç kullanmadım. ehliyetim de yok henüz ama temmuzda e sınıfı almayı düşünüyorum. çok fazla zorlayacaklarını sanmam... bir tanıdığının otobüsünde vtes atmaya çalış yeter vitesi biraz sertmiş sanırım otomobile göre

E sınıfı ehliyet için otobüse bindirip 100 metre sürdürüyorlar bildiğim kadarıyla. Direksiyon sınavı B den kolay

E sınıfı ehliyet alan arkadaş var mı? Direksiyonda zorluyorlar mı? Bunu öğrenmek lazım. SDN üyelerinden alan var mı? Bizi biraz rahatlatmış olurlar

Yoksa direksiyondan geçemesem bu sefer 6 ay sonra tekrar sınava girmek zorunda kalacam.

Kararsız kaldım.

10u®

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende direk E alanlardanım ve hiç zorlanmadım, önceden otomobil kullanıyordum zaten ilk derste araç kullanıp kullanmadığımı sordular ve hemen otobüsün direksiyonuna geçirdiler inan bana arabadan daha kolay ve zevkli sürmesi, görüş mesafende inanılmaz geniş bana ilk öğrettikleride otobüste 2.nci vitesle kalkmam oldu gerisi geliyo merak etme çok yardımcı oluyorlar.

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
bende direk E alanlardanım ve hiç zorlanmadım, önceden otomobil kullanıyordum zaten ilk derste araç kullanıp kullanmadığımı sordular ve hemen otobüsün direksiyonuna geçirdiler inan bana arabadan daha kolay ve zevkli sürmesi, görüş mesafende inanılmaz geniş bana ilk öğrettikleride otobüste 2.nci vitesle kalkmam oldu gerisi geliyo merak etme çok yardımcı oluyorlar.

Bilgilendirdiğin için teşekkürler.

Şöförlüğü hiç olmayan biri sence sınav da zorlanabilir mi? Çünkü; ehliyet parasını zar zor topluyorum, öğrenciyim. Bide faka basmayayım.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
E 'yi boşver bence B'yi al.:)

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bilgilendirdiğin için teşekkürler.

Şöförlüğü hiç olmayan biri sence sınav da zorlanabilir mi? Çünkü; ehliyet parasını zar zor topluyorum, öğrenciyim. Bide faka basmayayım.

Bitane Tanıdık Bul Yada birine bi 50 kagıt ver o oretsın sana 2 tur atırsın tamam işte :)

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
İlerde büyük araç kullanırım dersen birde yaşın 21'den büyük ise (yaş konusunda yanılıyorda olabilirim) ben E sınfı ehliyeti almanı öneririm,sağlık raporuna gelince,sağlık raporunu ücretsiz birşekilde sağlık raporu veren sağlık ocaklarından ücretsiz birşekilde alabilisin.

10u®

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hiç bilmesen bile öğretiyorlar sen merak etme kursun amacı o zaten yoksa araba sürmeyi bilen herkeze direk ehliyet verirlerdi:P için rahat olsun zor birşey değil ama boş zamanında biraz pratik yaparsan işini kolaylaştırırsın hepsi o.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
otobüste 2 ile mi kalkılıyor? hadii ya bilmiyordum

Normalde 1 Le Kalkılması Gerek Otobüslerde Ön Konsolda Firma Tarafından Yapıştırılmış Ticket Tarzı Uyarı Etiketleride Vardır "1 inci Vites ile Kalkınız" Diye

Ama 1 Viteste Otobüs Kafa Kaldırdığından 2 ile Kalkmak Daha Basittir
Bizim Cevval Şöförlerimizde 1 İle Kalkmaz . Ama Bu Binek Arabalarda Böyle Değildir Binek Arabalarda Her Zaman 1 ile Kalkın

Arkadaşımada Tavsiyem B Ehliyetin Sınırlamaları Var E Al Derim . Kamyon Kullanmayacaksın Elbet Ama

Yolcu Koltuk Sayısı 7+1 Den Fazla B Tipi Ehliyet Kullanamıyor
Şimdilerde Bu Tip Aile Arabaları Moda Ford Transit , Mercedes Vito Vb. Gibi

4 Tekerden Fazla Dingili Olanlarıda B Tipi Ehliyet Kullanamıyor

KIA ve Hyundayi Kamyonetler vardır Arkalarında Çift Teker Vardır

Toplamda 4 Arkada 2 Önde Olduğu İçin 6 Dingil Ediyor B tipi Ehliyet Bunada yetersiz

O Yüzden Direk E Tipi Ehliyet Al .

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Arkadaşlar,

Saygılar.
Sınav tarihi 13 Şubatta bununla ilğili olarak şu siteyi tavsiye ederim http://egitek.meb.gov.tr/index.asp

mcaner23

Asistan
Reaksiyon puanı
2
1.Eğer kamyon vb. gibi araçlar kullanmayıp sadece otomobil kullanacaksan B sınıfı alman yeterli tabiki ama karar tabiki de senin ikisi arasında fiyat farkı da oluyor haliyle,almışken tam olsun dersen E alabilirsin.

2.Ben ehliyeti alacağım zaman sürücü kursu derslerine hiç girmedim ve sınava son 2 gün çalıştım ama derslere girebiliyorsan gir faydalı olur diye düşünüyorum.

3.Sağlık raporunu ise ben hükümet konağından aldım ama tabi sizin oralarda var mıdır bilemem varsa oraya da bir gidebilirsin yanlış hatırlamıyorsam 15 tl idi.

4.Genelde sınavdaki sorular için kitaptan ve geçen dönemlerdeki sınav sorularını çözmen sana yararlı olur diye düşünüyorum çünkü benim girdiğim sınavda geçen dönemki sınav sorularının aynıları bile vardı.Sınavda sakin olmaya çalış yanına su falan alabilirsin ama sabah kahvaltını yapıp git tabi.Sınav esnasında yapamadığın soru olursa hemen geç vakit kaybetme zaman olarak bol bol veriyorlar zaten o sürenin çok çok altında bir sürede bitirebilirsin diye düşünüyorum böylece boş bıraktığın yerlere dönüp rahatça uğraşabilirsin o sorularla en azından benim sınavım öyle olmuştu.Şimdiden başarılar.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
ANNE(tuhaf hisseetim sana seslenirken) hiç kafaya takma ehliyeti çok rahat alacaksın.Heyecanını anlıyorum ama ehliyeti yüzde 99 alacaksın:)

Benim babam 60 a merdiven dayadı geçen yakın zamanda girdi ve aldı.Hayatında direksiyon tutmamıştır.Ama ne zaman arasam ders çalışıyor diyorlardı:)

Babam bu yazdıklarımı görse pek güzel şeyler söylemz benim için:)

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Tüm arkadaşlara verdikleri cevap için çok teşekkür ederim. Sağ olun.

ANNE(tuhaf hisseetim sana seslenirken) hiç kafaya takma ehliyeti çok rahat alacaksın.Heyecanını anlıyorum ama ehliyeti yüzde 99 alacaksın:)

Benim babam 60 a merdiven dayadı geçen yakın zamanda girdi ve aldı.Hayatında direksiyon tutmamıştır.Ama ne zaman arasam ders çalışıyor diyorlardı:)

Babam bu yazdıklarımı görse pek güzel şeyler söylemz benim için:)

Evet, haklısınız. Hiçbir insan kendi annesinin dışındaki birisine ANNE diyemez. ( Kayınvalideyi hariç tutarsak. ) Sanki kullandığım nick bu duyguyu size anımsattırıyor. Haklısınız.

Ayrıca; ellerinden öptüğüm babanız bu yaşına rağmen neden ehliyet almamış, çok merak ettim. :)

İnşallah sorunsuz bir şekilde ehliyet almayı sağlarım.

Saygılar.