- Katılım
- 18 Haziran 2020
- Mesajlar
- 2,240
- Reaksiyon puanı
- 2,799
- Puanları
- 293
Neden eğitim sistemi kötü diye, dış etkenlere suç atıyoruz ki? Biz elimizden gelen en iyisini yapalım.
Son düzenleme:
Yani şöyle bir mantık var matematiği bilmeyen biri gitsin sanayide çırak kuaförde eleman olsun anlayışı var öğretmenlerdede ve ailelerdede.Yapıcak bir şey yok çalışıcaz artık(derslere).Neden sürekli suçu eğitim sisteminde buluyoruz? Tamam eğitim sistemi aşşırı iyi değil ama bizim hiç mi eksiğimiz yok? Ayrıca yurtdışına gidip eğitim görsen de sınav olacaksın. Yurtdışında da sınavlar kaderini belirliyor. Bence eğitim sistemi kötüüüü diye ağlamak yerine çalışmalıyız.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bir de bu lgs nin gelmesi hocaların gözünde iyi bir şey. Çünkü fen lisesindeki öğretmenler "TEOG sınavıyla fen liselerine tembellerin bile geldiğini, bunun da kaliteyi düşürdüğünü" savunuyor.
Farkında mısın bilmiyorum ama çok saçma bir bakış açın var. Öncelikle Finlandiya'daki sistemi araştırmanı öneririm. Eğitimin eleştirilme sebebi dayatmalar olabilir mi acaba? Her kesime matematik dayatılması mesela? Seni yeteneğin olmadığı şeylere zorluyorlar. Pratik bilgi yok, ezber var. Bunlar en basitleri. Bugün seni başka konuda da "Sınava çalışın, ... yapmayın" dediğini de gördüm. Sana tavsiyem şu: insanlara ne yapmaları gerektiğini söylemeden önce araştır. Eğitim sisteminde değil de öğrencilerde hata bulmak istiyorsan araştır. Ayrıca, Türkiye zaten 77 ülkelik listede 64. sırada.İşte bunlardan bahsediyorum. Sanki Finlandinya'da sınav yok mu?
Beyin göçü işteÜlkemizin faydasına olabilecek insanlar var tabii ama bunlar ülkemizde imkan verilmediğinden dolayı yurt dışına gidiyor.
Boşver üstüne gitme kapansın gitsin konu.Cevap bulamayınca içeriği "." yapmak... 10/10 hareket.
okulda bu konu açıldığında sınıftan çıkasım geliyor.Neden sürekli suçu eğitim sisteminde buluyoruz? Tamam eğitim sistemi aşşırı iyi değil ama bizim hiç mi eksiğimiz yok? Ayrıca yurtdışına gidip eğitim görsen de sınav olacaksın. Yurtdışında da sınavlar kaderini belirliyor. Bence eğitim sistemi kötüüüü diye ağlamak yerine çalışmalıyız.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bir de bu lgs nin gelmesi hocaların gözünde iyi bir şey. Çünkü fen lisesindeki öğretmenler "TEOG sınavıyla fen liselerine tembellerin bile geldiğini, bunun da kaliteyi düşürdüğünü" savunuyor.
Resmi yeteneği olana da pi sayısını öğretiyorlad fen bilgisi iyi olana da.
Madem içerik . olacak neden konuyu açtınız?
Bu üyeye uyarı puanı verilmesini talep ediyorum. Konu içeriğinin belli olmamasından.
@The Judge
Sınavlar vs. iyi onlara lafımız *pek* yok (seçici olduğundan) ancak eğitim sistemi bize bir şeyler öğretmiyor, ezberletiyor.Neden sürekli suçu eğitim sisteminde buluyoruz? Tamam eğitim sistemi aşşırı iyi değil ama bizim hiç mi eksiğimiz yok? Ayrıca yurtdışına gidip eğitim görsen de sınav olacaksın. Yurtdışında da sınavlar kaderini belirliyor. Bence eğitim sistemi kötüüüü diye ağlamak yerine çalışmalıyız.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bir de bu lgs nin gelmesi hocaların gözünde iyi bir şey. Çünkü fen lisesindeki öğretmenler "TEOG sınavıyla fen liselerine tembellerin bile geldiğini, bunun da kaliteyi düşürdüğünü" savunuyor.
Sabredelim geliyorlar hissediyorumYine konu düzenlendi. Her türlü kapanır diye düşünüyorum.
Ayrıca dış etkenlere suç atmak mı?![]()
Hatandan ders alman ne güzel,çekip gitmedin ben yanlış birşey farketmesemde doğru bir hareket bravo.Üstünede gitmeyelim kapansın konu.Şuan yerin dibine giresim var. Sürekli bizim öğrenci grubunda ağlanmasından bunları yazmak istedim ama yanlış düşündüm. Herkesten özür diliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
k.b. mayın
??Dıj mihraklar yüzünden bu haldeyiz.