Eğitim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Neden eğitim sistemi kötü diye, dış etkenlere suç atıyoruz ki? Biz elimizden gelen en iyisini yapalım.

Son düzenleme:

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,295
Neden sürekli suçu eğitim sisteminde buluyoruz? Tamam eğitim sistemi aşşırı iyi değil ama bizim hiç mi eksiğimiz yok? Ayrıca yurtdışına gidip eğitim görsen de sınav olacaksın. Yurtdışında da sınavlar kaderini belirliyor. Bence eğitim sistemi kötüüüü diye ağlamak yerine çalışmalıyız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de bu lgs nin gelmesi hocaların gözünde iyi bir şey. Çünkü fen lisesindeki öğretmenler "TEOG sınavıyla fen liselerine tembellerin bile geldiğini, bunun da kaliteyi düşürdüğünü" savunuyor.
Yani şöyle bir mantık var matematiği bilmeyen biri gitsin sanayide çırak kuaförde eleman olsun anlayışı var öğretmenlerdede ve ailelerdede.Yapıcak bir şey yok çalışıcaz artık(derslere).

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
İşte bunlardan bahsediyorum. Sanki Finlandinya'da sınav yok mu?
Farkında mısın bilmiyorum ama çok saçma bir bakış açın var. Öncelikle Finlandiya'daki sistemi araştırmanı öneririm. Eğitimin eleştirilme sebebi dayatmalar olabilir mi acaba? Her kesime matematik dayatılması mesela? Seni yeteneğin olmadığı şeylere zorluyorlar. Pratik bilgi yok, ezber var. Bunlar en basitleri. Bugün seni başka konuda da "Sınava çalışın, ... yapmayın" dediğini de gördüm. Sana tavsiyem şu: insanlara ne yapmaları gerektiğini söylemeden önce araştır. Eğitim sisteminde değil de öğrencilerde hata bulmak istiyorsan araştır. Ayrıca, Türkiye zaten 77 ülkelik listede 64. sırada.

mahmut ince

Asistan
Reaksiyon puanı
171
Neden sürekli suçu eğitim sisteminde buluyoruz? Tamam eğitim sistemi aşşırı iyi değil ama bizim hiç mi eksiğimiz yok? Ayrıca yurtdışına gidip eğitim görsen de sınav olacaksın. Yurtdışında da sınavlar kaderini belirliyor. Bence eğitim sistemi kötüüüü diye ağlamak yerine çalışmalıyız.

Bir de bu lgs nin gelmesi hocaların gözünde iyi bir şey. Çünkü fen lisesindeki öğretmenler "TEOG sınavıyla fen liselerine tembellerin bile geldiğini, bunun da kaliteyi düşürdüğünü" savunuyor.
okulda bu konu açıldığında sınıftan çıkasım geliyor.
Hatta genel olarak şikayetçi insanlardan uzak durmak istiyorum.
Çünkü bu insanlar istemedikleri bir şeye maruz kaldıklarında oturup mızmızlanmaktan başka bir şey yapmıyorlar
Ya anlayın şunu herşey mükemmel olsa bile siz "şu olsaydı bunu yapardım" dediğiniz şeyleri yapamayacaksınız. Çünkü bir şey başarmak isteyen "en azından olduğu kadar" der ve çalışmaya başlar dış etkenler birinci odağı değildir o işine bakar.
Ben de pek çalışkan değilim ama asla suçu dış etkenlere atmıyorum çünkü isteseydim bu durumda bile elimden geleni yapardım. madem yapmıyorum o zaman da yapmam.
Neyse dolmuşum biraz buraya boşaldım.

Anonim3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Eğitim sistemi neden kötü biliyor musunuz mesela siz ne kadar güzel resim yaparsanız yapın matematik,edebiyat vb. Dersleri bilmiyorsanız sizi hiç biseyden anlamayan cahil bi çocuk olarak görürler

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551

Sınavlar vs. iyi onlara lafımız *pek* yok (seçici olduğundan) ancak eğitim sistemi bize bir şeyler öğretmiyor, ezberletiyor.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Şuan yerin dibine giresim var. Sürekli bizim öğrenci grubunda ağlanmasından bunları yazmak istedim ama yanlış düşündüm. Herkesten özür diliyorum.

k.b. mayın

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,295
Şuan yerin dibine giresim var. Sürekli bizim öğrenci grubunda ağlanmasından bunları yazmak istedim ama yanlış düşündüm. Herkesten özür diliyorum.

k.b. mayın
Hatandan ders alman ne güzel,çekip gitmedin ben yanlış birşey farketmesemde doğru bir hareket bravo.Üstünede gitmeyelim kapansın konu.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Öğrenci grubumuzda sürekli ağlıyorlar, Finlandiya finlandiya diye. Birşey de diyemiyorum, okulumu yeni değiştirdim aram bozulmasın diye. Burada patladım.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907
Duzgun bir sey kalmadigindan bu ulkedeki hicbir seyi takmiyorum artik. Her seye gulun gecin : )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...