Eğitim sistemimizi 1-2 cümleyle açıklayın desem ?

_emre_emre_

Profesör
Reaksiyon puanı
2,263
matematik zorunlu olmalı her türlü. size katılmıyorum.Ama gidip aşırı uç şeyleri öğretmezzin ressam olamak isteyene

tolgagamer123

Doçent
Reaksiyon puanı
475
matematik zorunlu olmalı her türlü. size katılmıyorum.Ama gidip aşırı uç şeyleri öğretmezzin ressam olamak isteyene
Bence şu şekilde olmalı. Öğrenciler ortaokul düzeyine geldiğinde sözel ve sayısal alan arasında seçim yaptırılsın. Çocuğun yeteneklerine göre o alana yönlendirilsin. Ayrıca herkesin matematiği o kadar iyi değil.

_emre_emre_

Profesör
Reaksiyon puanı
2,263
Bence şu şekilde olmalı. Öğrenciler ortaokul düzeyine geldiğinde sözel ve sayısal alan arasında seçim yaptırılsın. Çocuğun yeteneklerine göre o alana yönlendirilsin. Ayrıca herkesin matematiği o kadar iyi değil.
ORTAOKUL MU? peki ya sonradan sözel yada sayısal isterse. öyle şey mi olur

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Genellikle bu tür yorumları sınavları kötü olanlar yapıyor.(Benim okulumda öyle) sizde çalışmiyorsunuz büyük ihtimal.
önemli olan derslerde kötü olmak sınavlarda kötü olmak değil 12 13 yaşındaki belki de 14 yaşındaki çocuklara gelip beyinlerini dolduruyorlar çocuklar aile baskısı okul baskısı sınav baskısı altında büyüyor anladın mı? Bir çocuğun doğal hakkı eğlenmektir deli gibi sınava çalışmak değil.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,756
Ortaokulda sözel veya sayısal seçmeleri uygun değil. Bulundukları yaşta bu seçimi yapabilecek karar mekanizması tam olarak gelişmemiş oluyor.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
lise 2. sınıfta tercih etmeleri daha iyi. ortaokul düzeyindeki bir çocuğun o zaman ki olmak istediği meslek çok değişkendir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

lise 2. sınıfta tercih etmeleri daha iyi. ortaokul düzeyindeki bir çocuğun o zaman ki olmak istediği meslek çok değişkendir.
kendimden biliyorum o yaşta kafamda 50 türlü meslek vardı

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
önemli olan derslerde kötü olmak sınavlarda kötü olmak değil 12 13 yaşındaki belki de 14 yaşındaki çocuklara gelip beyinlerini dolduruyorlar çocuklar aile baskısı okul baskısı sınav baskısı altında büyüyor anladın mı? Bir çocuğun doğal hakkı eğlenmektir deli gibi sınava çalışmak değil.
Abi neden yapıyorlar ki? Anlamıyoruz.

sharp44

Doçent
Reaksiyon puanı
353
Bi video vardı şuan reklam olmaması amacıyla söylemiyorum ama eminim ki herkes izlemiştir. Eleştirel parodi gibiydi eğitim sistemini eleştiriyordu çok iyiydi o :)

Qw3rty

Asistan
Reaksiyon puanı
44
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991

Haklısınız hocam.

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697

Aynen be hocam.

sharp44

Doçent
Reaksiyon puanı
353

Adam çok doğru konuşuyor bak duygulandım şimdi

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
Türklerin olmayan 3 bakanlık
1- Eğitim
2- Dış işleri
3- Tarım

Haliyle Tüm Dünya 300 - 400 yıllık eğitim sistemi kullanırken biz 2 senede bir sistem değiştiriyoruz. Haliyle kaliteli birey yetişmiyor. Kendini yetiştirende gidiyor

xPhoenix06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,186
-Çalışkan-Çalışmayan ayrımını çok yanlış belirleyen,
-Öğrencileri tamamen gereksiz stres altında bırakıp düzgün bir işe atılmasını sağlayamayan,
-"Bakın iş yapıyoruz" diyebilmek için sürekli değiştirilen,
-Öğrencilere KESİNLİKLE önem vermeyen, dünyanın en saçma ve en yanlış eğitim sistemlerinden biri. Eğer eğitimin başına gelirsem gerçekten çok önemli düzeltmeler yapabileceğime inanıyorum.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Eğitim sistemi çok gelişmeli ve düzeltilmeli.