Eee Asus netbook'ta ekran gidiyor

fatihsahinkaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eee asus netbook 11 inc ekranı. Bilgisayarın ekranı sürekli gidip geliyor bilgisayarı oynattığım an siyah bir ekrar geliyor beyaz çizgiler falan beliriyor. Ekranın arkasından bastırınca görüntü geliyor düzeliyor fakat bırakıyorum yine gidiyor. Sıkıntı ne olabilir ne yapabilirim? (Hayatımda ilk defa bir foruma girip bir başlık açıyorum o duruma geldim :()

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
fiziksel bir sorun var ekranında. muhtemelen bir süre sonra komple gider ekran. ekran ile anakartın bağlantısını sağlayan veriyolunun değişmesi gerekiyor. istanbuldaysan mecidiyeköyde profilo alışveriş merkezinin arka taraflarında bir çok bilgisayarcı var bu tarz sorunlar için.

istanbulda değilsen asus servisini direkt arayıp sorabilirsin nereden tamir ettireceğini.

ayrıca foruma girip başlık açmakta utanacak birşey yok :D

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Eee asus netbook 11 inc ekranı. Bilgisayarın ekranı sürekli gidip geliyor bilgisayarı oynattığım an siyah bir ekrar geliyor beyaz çizgiler falan beliriyor. Ekranın arkasından bastırınca görüntü geliyor düzeliyor fakat bırakıyorum yine gidiyor. Sıkıntı ne olabilir ne yapabilirim? (Hayatımda ilk defa bir foruma girip bir başlık açıyorum o duruma geldim :()

Ekran da veya grafik kartında sorun vardır, Teknik servise gönderin..

fatihsahinkaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eyvallah çok sağolun. Maliyeti ve vakti ne ölçülerde olur onu da söyleyin cennetlik olursunuz herhalde :)

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Eyvallah çok sağolun. Maliyeti ve vakti ne ölçülerde olur onu da söyleyin cennetlik olursunuz herhalde :)
düştüyse eğer böyle birşeyle karşılaşabilirsiniz garantisi devam ediyorsa teknik servise gönderin eğer etmiyorsa kendiniz de açıp yapabilrisniz fakat eliniz pek tornavida tutmuyorsa girişmeyin derim :)

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
geçen sene benim bir arkadaşın laptopunu yere düşürüdk bilgisayarcıya 200tlye yaptırmıştık verdiğimizin de ertesi günü almıştık :)

fatihsahinkaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
200 çok para :) ben ikinci el aldım bunu 300 e zaten :( Bir bakalım tamir aralığı ne olur ona göre bir çözüm üreteceğiz artık :)

By_Artvin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benzer bir sorunla karşılaşmıştım. Asus servisi, ekranın anakartla olan bağlantısını sağlayan kabloda sorun olduğunu belirtmiş ve değişmişti.
Tavsiyem Asus servise vermeniz. Size verecekleri fiyatı beğenmezseniz, alır başka yerde yaptırabilirsiniz. En azından sorunun kaynağını da bulmuş olursunuz.