E-ticaretle uğraşmak istiyorum

Reaksiyon puanı
0
sermayem 20.000 tl
yazılım bilgim sıfır , site kurabilirim fakat yönetme işlerini bir ortak alarak veya bir çalışan alarak halleteceğim
site yönetimi hariç reklam , ürün temini , kargolama , muhasebe gibi işleri ben yapacağım .

siteyi yönetmek için ortak mı alayım sizce ? yoksa çalışan mı ?

hangi ürün çeşitlerini satmamı tavsiye edersiniz ? ben elektronik eşya satmayı düşünüyorum fakat sermaye yetmeyebilir .

hangi kargo şirketi ile anlaşmamı önerirsiniz ?

başlangıç için nasıl bir reklam politikası izlemeliyim ?

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Üç sene kadar önce ideasoft paketinden almıştım arkadaşa biraz deneyimim olmuştu.

En üst paketler şimdi eskisine göre çok daha yeni özelliklerle dolu. Distribütörlerin entagrasyon xml yanısıra
varsa n11,gg, hepsiburada gibi mağazalarında ana sitendeki ürünleri ekleyebilme falan var.

Sadece domainden olacak eticaret sitesi biraz yavan olacaktır ama n1,gg,hb,sahibinden gibi sitelerle desteklemek gerekli.

Kullanmak çok çok zor değil ama işten anlayan birileri şart.

En önemli kısmı bence kargo kısmı. Ürünü güzel paketlemeli, vaktinde kargolamalı, anlaşmalı kargolardan yararlanmalı. Kargo ücretini müşteriye yığmamalı.

Reaksiyon puanı
0
Üç sene kadar önce ideasoft paketinden almıştım arkadaşa biraz deneyimim olmuştu.

En üst paketler şimdi eskisine göre çok daha yeni özelliklerle dolu. Distribütörlerin entagrasyon xml yanısıra
varsa n11,gg, hepsiburada gibi mağazalarında ana sitendeki ürünleri ekleyebilme falan var.

Sadece domainden olacak eticaret sitesi biraz yavan olacaktır ama n1,gg,hb,sahibinden gibi sitelerle desteklemek gerekli.

Kullanmak çok çok zor değil ama işten anlayan birileri şart.

En önemli kısmı bence kargo kısmı. Ürünü güzel paketlemeli, vaktinde kargolamalı, anlaşmalı kargolardan yararlanmalı. Kargo ücretini müşteriye yığmamalı.
kargo için aras kargo ile anlaşmayı düşünüyoruz , yurt içi kargo daha uygun fakat sorunlu ... Kargolama olayında ucuza kaçmayacağız
kendi sitemizin dışında 2. el siteleri dahil olmak üzere bir çok sitede satışlarımızı gerçekleştireceğiz .

lgsever

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
Benim bizzat gördüğüm bir şey var ortak alma kavga edersin en en en en yakının bile olsa sonrası için eleman olarak alırsanda gayet güzel arkadaşın olabilir
--- Gönderi Güncellendi ---
sermayem 20.000 tl
yazılım bilgim sıfır , site kurabilirim fakat yönetme işlerini bir ortak alarak veya bir çalışan alarak halleteceğim
site yönetimi hariç reklam , ürün temini , kargolama , muhasebe gibi işleri ben yapacağım .

siteyi yönetmek için ortak mı alayım sizce ? yoksa çalışan mı ?

hangi ürün çeşitlerini satmamı tavsiye edersiniz ? ben elektronik eşya satmayı düşünüyorum fakat sermaye yetmeyebilir .

hangi kargo şirketi ile anlaşmamı önerirsiniz ?

başlangıç için nasıl bir reklam politikası izlemeliyim ?
Ayrıca başlangıç için kesinlikle müşteri memnuniyetini önemse biraz eski kafalı olabilir ama her paketten çıkan küçük magnet broşür veya kartvizitlergüzel olabilir bundan sonraki alışverişlerindede ismi hatırında kalacak ve sizi tercih edecek çünkü müşteri

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Merhaba
Bütçe düşük olduğu için satacağınız ürün yelpazesini düşürmeniz gerek. İyi bir sektör analizi yaparak ilerlerseniz daha sağlıklı olacaktır. Reklam tanıtım altyapı gibi konuları detaylı bir şekilde araştırmanız gerek veya danışmanlık ala bilirsiniz. Eticaret sektörü Türkiyede gittikçe zorlaşıyor. İleriye dönük düşünüyorsanız bunları bilerek ilerleyin. Sormak ve merak ettiğiniz konular için iletişime geçe bilirsiniz.

Reaksiyon puanı
0
Merhaba
Bütçe düşük olduğu için satacağınız ürün yelpazesini düşürmeniz gerek. İyi bir sektör analizi yaparak ilerlerseniz daha sağlıklı olacaktır. Reklam tanıtım altyapı gibi konuları detaylı bir şekilde araştırmanız gerek veya danışmanlık ala bilirsiniz. Eticaret sektörü Türkiyede gittikçe zorlaşıyor. İleriye dönük düşünüyorsanız bunları bilerek ilerleyin. Sormak ve merak ettiğiniz konular için iletişime geçe bilirsiniz.

hocam sermaye arttırılabilir fakat değirmeni 6 ay döndürecek parayı ayrı tutuyorum .
E-ticaretin zorlaştığını biliyorum fakat bu işi başarabilirim kendime güveniyorum hem bu yola battığımı varsayarak çıktığım için pek bir şey olmaz başka sektöre yöneliriz , cevabın için teşekkürler ...