the duke
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 24
Merhaba. Bir sorunum var. Sistem özellikleri; Intel Core 2 Duo E7400 OC @3.4GHz, ECS G31T-M7, DDR2 800MHz 3GB, Ati Radeon HD3650 GDDR3 512MB(1GB) 2xDVI-I Dual Link... şeklinde olan 7 yıllık masaüstü bilgisayarımı internette dolaşmak Samsung Smart TV'ye bağladım. Ekran kartında HDMI çıkışı olmadığı için from DVI to HDMI adaptörle görüntüyü televizyona aktardım ve sorunsuz 1080p Full HD görüntü alabiliyorum ancak aynı arabirim üzerinden ses alamıyorum. DVI, HDMI'a göre sadece dijital ve analog görüntü aktarımı yapabiliyor olsa da ekran kartlarında bu durumun farklı olduğunu biliyorum. Yani çoğu ekran kartı PCI Express üzerinden gelen sesi DVI üzerinden de aktarabiliyor ya da anakartın üzerindeki S/PDIF arabirimini ekran kartına bağlayarak DVI ve HDMI üzerinden görüntünün yanında ses de alabiliyorsunuz. Ancak bu ekran kartında S/PDIF ve HDMI yok. Yabancı sitelerde aynı ekran kartıyla DVI üzerinden görüntünün yanında ses de aktarabilmişler ama nasıl yaptıklarını anlamadım. Sanırım bir sürücüyle sorunu çözebilirim. Yüklü işletim sistemi Windows 8.1 Pro x64, ses kartı da Realtek değil VIA.