DVD-RW a DVD takıyorum CD olarak görüyo

_Saytun_

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Evet başlıktan da anlaşılacağı üzere durum bu bi de ekran görüntüsü koydum.

Sizce neden böyle bişey olabilir çözümü varmıdır?

cdsurucu.jpg

0mrdr5

Profesör
Reaksiyon puanı
11
enteresan anakartın eskiyse olabilir bios ayarları bozuk olabilir

_Saytun_

Profesör
Reaksiyon puanı
9

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
markası LG ise onlar bir süre sonra sapıtıyorlar, çok görmemk lazım

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
eski bilgisayarımda da bu hatayı veriyordu yeni pc aldım bu dvd yi taktım yine aynı hata

DVD de yazamıyorum.

Sadece Orjinal dvd ve sıradan cd leri okuyo ve cd yazıyo

Windowsun kendi aracını kullanarak dvd yazmak istiyorsanız bu windows xp için mümkün değil. Sadece cd yazmayı destekliyor. Ben Xp kullanırken bende de dvdler böyle gözüküyordu ama hiç sorun olarak görmedim ben bunu.Nero veya benzeri programlarla çok rahat dvd yazdırabiliyordum çünkü. Windows Vista veya 7 kullanırsanız düzgün görüntülenecektir dvdleriniz.

_Saytun_

Profesör
Reaksiyon puanı
9
markası LG ise onlar bir süre sonra sapıtıyorlar, çok görmemk lazım
Benim DVD-RW Sony marka ama böyle :)

Windowsun kendi aracını kullanarak dvd yazmak istiyorsanız bu windows xp için mümkün değil. Sadece cd yazmayı destekliyor. Ben Xp kullanırken bende de dvdler böyle gözüküyordu ama hiç sorun olarak görmedim ben bunu.Nero veya benzeri programlarla çok rahat dvd yazdırabiliyordum çünkü. Windows Vista veya 7 kullanırsanız düzgün görüntülenecektir dvdleriniz.
XP de sadece CD yazma sihirbazının olduğunu ve dvd yazmanın xp'de nero vb. araçlarla olacağını da biliyorum ama yazmıyo işte napalım. Ayrıca daha önce Xp den vistaya geçmiştim yine aynı sorun vardı sonra tekrar xp ye döndüm ama yine yine yine aynı sorun. :(

nubahar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence senin aldığın dvd rw değil dvd combo optik sürücüsüdür.yani dvd okur cd oku ve yazar wesselam.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
İlk öncelik tanıdığınla sonrakinin öncelik sırasını değiştir birde öyle dene.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
DVD takmışsın ve DVD olarak görünüyor işte? "CD Sürücüsü" demesi sadece optik sürücü anlamına geliyor. Dikkat et ikonun alt kısmında "DVD-R" yazıyor.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Eski model veya ilk çıkan DVD okuyucular VE DVD-RW'lar böyle.Benim diğer bilgisayarımdada NEC marka DVD-RW var.Eskiden her türlü DVD yazıp okurdu.Ama artık okumuyor.Bence lazerinde bir problem var yada yeni çıkan DVD formatlarına veya yazılmış dvd lere ayak uyduramıyor.