Düzenli Spor Programı ? [ Yağ Yakmak İçin ]

LoLLyPoPeD

Öğrenci
Katılım
7 Ekim 2012
Mesajlar
66
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar bende şuan 5 - 6 kilo fazlalık var bunlar normal olarak bacak göbek ve göğüs çevresine yerleşti . Bunları kısa süre içerisinde nasıl bir programla yakabilirim ? Örn aşırıya kaçmamak şartıyla bir diyet listesi ve tecrübelerinize dayanarak günlük spor programı olarak yardımcı olabilirseniz mutlu olurum .

- Amacım kas yapmak değil sadece yağ yakmak.
 

erenberk

Rektör
Katılım
10 Mayıs 2010
Mesajlar
10,637
Reaksiyon puanı
101
Puanları
48
Sabah kalk 20 dakika boyunca her türden ısınma ve esneme hareketlerini yaptıktan sonra 40 dakika hızlı yürüyüş ya da hafif tempoda koşu yap.

Yağ yakımında önemli faktörlerden biri sudur bunu unutma, fırsat buldukça bol bol su iç. Mesela sabah kalkınca aç karnına 1 bardak iç ve 40 dakikalık tempolu yürüyüş/hafif tempo koşu sırasında yanında 1.5Litre taşı ve eve dönene kadar bunu bitir.

Öğleden sonra 5 dakikalık ısınmanın ardından 3 tur şeklinde 15 squat + 10 şınav + 20 mekik yap. Her turu hiç ara vermeden, dinlenmeden squat şınav mekik üçlüsünü tamamlaman gerekiyor. Tur bittikten sonra dinlenme işi 2-3 dakika ev içinde dolaşarak yapmanda fayda var çünkü soğumaman lazım. Bu şekilde 3 turu tamamla mutlaka, tur sonlarındaki dinlenmeler sırasında da yarım litre su içebilirsin.

Squat şu:
x_3fbd7971.jpg


Akşam ise 10 dakika esneme ve ısınmadan sonra 50 mekik ama mekikler sırasında bacakların aşağıdaki resimdeki gibi olacak, yere yatay uzatma.

ginastica.JPG


Isınma ve esneme hareketlerini olabildiğince çeşitli tutmaya çalış en azından 15-20 farklı hareket olsun. Şınavı çekemezsen ilk başlarda şu şekilde yapabilirsin ama aynen resimdeki gibi vücudun yere paralel olacak, kambur durmadan ip gibi durman lazım :

%C5%9F%C4%B1nav.jpg
 

mehmet0321

Doçent
Katılım
23 Ağustos 2012
Mesajlar
744
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Yaş
30
Benim tavsiyem daha basit ve kendim deneyip sonucunu gördüğüm için daha garantili.

Sabah kalk 1 bardak şekersiz ve sütsüz kahve iç.Türk kahvesi de olabilir ama biraz serttir.
Hafif bir kahvaltı yap.Ben yapım gereği pek fazla yemek yemem sabah 1 dilim ekmek biraz peynir kan şekerim düşmesin diye biraz (ama çok az) reçel yerim.Çay konusunda sıkıntım yok az şekerli sınırsız çay içebilirsin(bence).
Gün içerisinde bolca meyve tüket.Ben sürekli elma yerdim.Acıktığın zaman meyve ye bu seni tok tutar.Özellikle lifli meyve ve sebzeler.

Öğle yemeği olarak herkesin sabah yaptığı günlük kahvaltıyı yap.İmkanın varsa bu saatler içinde 20-30 dakika yürü.

Akşam yemeğini 20:00den sonra yememeye çalış.Çok fazla yeme.İnsan ne zaman doyacağını bilir sofradan doymadan kalk.
İstediğin yemeği ye "yağlı yemek yemeyeyim yağ yapar" diye düşünüyorsan bence bu yanlış çünkü çok fazla karbonhidratlı besin tüketirsen de karaciğer bu karbonhidratları yağ olarak depolar.

Yatmadan önce mekik gibi kolay egzersizleri yapabiliyorsan yap.Ben ilk başladığımda 20 mekik zor çekiyordum şimdi tek seferde 250 mekik çekebiliyorum.Yaptıkça alışırsın.

Ben bunları günlük yaşantımın içine kolayca sığdırdım ve uyguladım.Sanırım 85 kilogram falandım şuan 70 kilogramın altındayım.Hemen etkisini görmezsin 1 ay kadar uygula.

@LoLLyPoPeD
 

LoLLyPoPeD

Öğrenci
Katılım
7 Ekim 2012
Mesajlar
66
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İkinizede çok teşekkürler arkadaşlar kendimdende birkaçşey katarak uygulıycam bunları ...
[MENTION=286063]mehmet0321[/MENTION]
[MENTION=105290]erenberk[/MENTION]

Ayrıca göğüsteki yağları daha hızlı bir şekilde yakmak için bir yol varmı asıl sıkıntım orada
 

mehmet0321

Doçent
Katılım
23 Ağustos 2012
Mesajlar
744
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Yaş
30
[MENTION=298275]LoLLyPoPeD[/MENTION] Bence bir spor salonuna yazılılmalısın.Oradaki hocalar senin için beslenme ve spor programları oluştururlar.
Düzenli spor iyidir.

Gögüs bölgesindeki yağlanma içinde setler halinde şınav çekmeni öneririm.
 

LoLLyPoPeD

Öğrenci
Katılım
7 Ekim 2012
Mesajlar
66
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
@LoLLyPoPeD Bence bir spor salonuna yazılılmalısın.Oradaki hocalar senin için beslenme ve spor programları oluştururlar.
Düzenli spor iyidir.

Gögüs bölgesindeki yağlanma içinde setler halinde şınav çekmeni öneririm.

Asıl sorunum gerçekten göğüs bölgesinde . O bölge ile ilgili başka çözüm önerileriniz varmı ? Sabah akşam kendime bir program ve diyet listesi hazırladım onlarıda eklemek istiyorum
 
Üst