Düşük Gpu kullanımı ? Darboğaz ?PSU ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tahaatac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tahaatac

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar
Bir kaç oyun denememden çıkan sonuca göre cpu kullanımım %99-100 iken Gpu kullanımım %60-70 arası gidip geliyor aşağıda yazdığım sistem ile Battlefield 1 Düşük ayarlarda bile 40-60 Fps arası görebiliyorum. Amd fx 8320 kullanırken sıkıntının darboğaz olduğunu düşündüğümden i5 7500 aldım ama sonuç değişmedi 3 sene önce aldığım thermaltake lite power 500w bir PSU'm var sıkıntı bundan kaynaklanıyor olabilir mi ? Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

İşlemci : İ5 7500
Ekran Kartı : Gtx 1060 3 Gb
Bellek: 8 gb ddr4 2400 Mhz

Reaksiyon puanı
31
Nolmalde bu sistem için kaliteli gold sertifikalı 500w psu hayli hayli yeter diye düşünüyorum işlemci ve ekran kartı darboğaz sorunu yok youtube'de aynı sistemin test videolarına baktım 1080p ultra ayarlarda 75 fps üstü gözüküyor sizdeki sorun yazılım kaynaklı olabilirmi ekran kartınızın en güncel sürümü vs. oyundayken msi afterburner ile ekran kartının çalışma frekansına bir göz atın en kötü ihtimal psu'da olabilir sanırım sizdekinde sertifika felan yok 500w yüzde 70 verimlikle çalışsa 350w yapar.

tahaatac

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Evet sertifikasız ucuz bir Psu'ydu aldığımda yazılımsal olarak herşey güncel yani merak ettiğim Psu yetersizliği düşük gpu kullanımına sebep midir ? Boş yere gidip Psu almamak için soruyorum eğer sebepse güzel bir öneri rica edebilirim 300-500 bandında .

Reaksiyon puanı
31
Evet sertifikasız ucuz bir Psu'ydu aldığımda yazılımsal olarak herşey güncel yani merak ettiğim Psu yetersizliği düşük gpu kullanımına sebep midir ? Boş yere gidip Psu almamak için soruyorum eğer sebepse güzel bir öneri rica edebilirim 300-500 bandında .
Sizi yanıltmak istemiyorum sorun psu'dandır veya yetersiz psu düşük gpu kullanımına sebep olur da diyemeyiz bu konu hakkında net bir bilgim yok bunun bir çok nedeni olabilir oyundayken sıcaklık değerleriniz ne durumda yeterli olmayan bir güç kaynağı yük altında gerektiği miktarda gücü sağlayamazsa sistem kararlı çalışmaz sizin yapacağınız ilk iş yakın çevrenizde arkadaşlarınızda vs kaliteli bir psu bulup deneyip sonuçlara göre hareket etmeniz olacaktır durduk yere masraf yapmaya gerek yok :)

tahaatac

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben yazdığınız önerilerden bir sonuç çıkararak kaliteli bir psu aldim şu an takıp denediğimde sorun çözüldü cpu kullanimi %70 lerde gpu ise %99 seviyelerinde değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Benzer şikayeti olan arkadaşlara ışık olur inşallah tekrar teşekkürler.

Reaksiyon puanı
16,128
psu gpuyu besleyemezse verimi düşer...