Düşük FPS ve FPS dalgalanması

Sarp3448

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Lenovo Legion Y520 model laptop kullanıyorum.

Özellikleri:
i7 7770 HQ.
2 TB HDD + 256 GB SSD.
1050 Ti + IHD 630.
16 GB RAM DDR4.

Sorunu anlatayım arkadaşlar, almam gereken FPS değerinin altında aldığımı düşünüyorum ve aldığım FPS ise çok dalgalanmalı şöyle anlatayım.
CS GO'da her şey en düşük ayarlarda NVIDIA denetim masasından da ayarlarım Max performans ama oyunda her şey en düşükte olmasına rağmen maç içinde FPS 90'de oluyor 250'de bu da inanılmaz bir kasılma yapıyor sadece çatışmada değil normal de oluyor ortada bir şey yokken 250'den bir anda 100 FPS'yi görüp sonra yavaş yavaş yükseliyor (bu arada tüm söylediğim değerler Low ayarlarda) sıkıntı nerede anlayamadım bu arada oyuna girerken Turbo fan açıyorum ve sanal belleğim kapalı benim bu bilgisayarda en azından en düşük ayarlarda 250-300 civarı stabil FPS almam gerekmez mi neden böyle oluyor?
Not: Ekran kartı Driverım güncel, orjinal Windows 10 kullanıyorum.

MOBİL KRALI

Asistan
Reaksiyon puanı
65
FPS ve sistem performansını artıracak çeşitli yollar vardır:
  • BIOS'u güncelleştirin.
    Masaüstü bilgisayarlarda, HP Masaüstü Bilgisayarlar - BIOS'u Güncelleştirme bağlantısına gidin.
    Dizüstü bilgisayarlarda, HP Dizüstü Bilgisayarlar - BIOS'u Güncelleştirme bağlantısına gidin
  • Grafik sürücüsünü güncelleştirin.
    HP Müşteri Desteği - Yazılım ve Sürücü Yüklemeleri sayfasına gidin, bilgisayarınızın modelini girin ve grafik kartı için sürücüyü seçin.
  • Çoğu oyunda grafik ayarlarını değiştirmenize izin verir. Düşük grafik kalitesi genellikle FPS'yi iyileştirir.
  • Kullanılmayan tüm uygulama veya programları kapatın.
  • Oyun Modunu kapatın. Oyun Modu, Windows 10 Creators Update'de, bir oyun çalışırken sistem kaynaklarında kullanılan arka plan işlemleri ve programlarını sınırlayarak oyun performansını artıran yeni bir özelliktir.
    1. Oyun çubuğunu açmak için Windows tuşu ve G tuşuna basın.
    2. Oyun çubuğunda, Ayarlar'a tıklayın.
    3. Oyun adının yanındaki onay kutusuna tıklayarak bu oyunun Oyun Modunu etkinleştirin.
      Grafik kartına daha fazla güç vermek için dizüstü bilgisayarları bir AC adaptörüne takın.
  • Grafik kartına daha fazla güç vermek için dizüstü bilgisayarları bir AC adaptörüne takın.

Sarp3448

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
FPS ve sistem performansını artıracak çeşitli yollar vardır:
  • BIOS'u güncelleştirin.
    Masaüstü bilgisayarlarda, HP Masaüstü Bilgisayarlar - BIOS'u Güncelleştirme bağlantısına gidin.
    Dizüstü bilgisayarlarda, HP Dizüstü Bilgisayarlar - BIOS'u Güncelleştirme bağlantısına gidin
  • Grafik sürücüsünü güncelleştirin.
    HP Müşteri Desteği - Yazılım ve Sürücü Yüklemeleri sayfasına gidin, bilgisayarınızın modelini girin ve grafik kartı için sürücüyü seçin.
  • Çoğu oyunda grafik ayarlarını değiştirmenize izin verir. Düşük grafik kalitesi genellikle FPS'yi iyileştirir.
  • Kullanılmayan tüm uygulama veya programları kapatın.
  • Oyun Modunu kapatın. Oyun Modu, Windows 10 Creators Update'de, bir oyun çalışırken sistem kaynaklarında kullanılan arka plan işlemleri ve programlarını sınırlayarak oyun performansını artıran yeni bir özelliktir.
    1. Oyun çubuğunu açmak için Windows tuşu ve G tuşuna basın.
    2. Oyun çubuğunda, Ayarlar'a tıklayın.
    3. Oyun adının yanındaki onay kutusuna tıklayarak bu oyunun Oyun Modunu etkinleştirin.
      Grafik kartına daha fazla güç vermek için dizüstü bilgisayarları bir AC adaptörüne takın.
  • Grafik kartına daha fazla güç vermek için dizüstü bilgisayarları bir AC adaptörüne takın.
Kulanndığım laptop yazımda da bellirtiğim gibi Lenovo bir yanlışlık oldu galiba ekran kartım ve windowsum günceldir

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
sıcaklıklar yükseldikçe pc kendini korumak için hız düşümü yapıyor olabilir , sıcaklık değerlerini anlık kontrol eden yazılımlardan biriyle kontrol edin .