Yardım Duş Almaktan Korkuyorum

trefsane2021

Asistan
Reaksiyon puanı
58
peki bununla alakalı hiç kabus görüyor musun?
Kabus görmüyorum çok fazla rüya gölmüyorum yılda bir rüya görüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hemen ilk başta kendini birden zorlama, önce sabah veya ikindi namazlarına odaklan, cuma namazını eda etmeye çalış... Böyle böyle yavaştan yavaştan farzları en azından kılmaya çalış ama çok da zorlama kendini, sırf Allah için bu ibadetleri yaptığını unutma ve namaz sonunda şifa için dua etmeyi de unutma. Duayı içinden geldiği gibi Türkçe yapman senin için çok daha iyi olur, illa ezbere dua arama yani...

Namaz harici dürüst, ahlaklı, edepli, çalışkan ve yardımseverlik özelliklerini geliştirmeye çalış; kısaca kendini ne kadar güzelleştirebilirsen Allah seni o denli ve hatta çok daha fazlasıyla koruyacaktır. Asla ümidini kaybetme ve asla hiçbir şeyden de korkma. O seslerden veya seslerin geldiği yerlerden korkma, asla temizliğikten ve derslerinden geleceğe yönelik çalışmalarından planlarından vazgeçme, azimle çalışmaya devam. :)
Tamam

Apple Lover

Profesör
Reaksiyon puanı
707
Kabus görmüyorum çok fazla rüya gölmüyorum yılda bir rüya görüyorum
Bence sen şizofreni değilsin senin sorunun şu; geçmişte olan ve bilinç altına yerleşen olaylar bu olaya etki ediyor. Mesela 3 yıl önce banyoda elektrikler kesildi diyelim sen bu olaydan çok korktun sonra bu olay senin bilinçaltına yerleşiyor ve bunun için sürekli banyoda duş alırken veya başka birşey yaparken sürekli ışıklar gidip gelecekmiş gibi olur o korkuyla olmayan sesler duyarsın

trefsane2021

Asistan
Reaksiyon puanı
58
kardeşim kusura bakma ama götürmüyorlar ne demek ya, eğer bu senin için gerçekten bir sorunsa çekinmeden kendi basına da hastaneye gidebilirsin
16 yaşındayım onlara söylüyorum ama tek başıma hastaneye gitmeme izin vermiyorlar diyorlar sen küçüksün bir şey bilmiyorsun tek başına hastaneye gitme diyorlar bana ne yapacam ben

rtrdgkn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Bu durum benim başımda olsa ben aile üyelerine "anne" , "baba" , "abla" demeye çekinirdim. Bir insan niye çocuğunun sağlıklı olmasını istemez ki? Sebebini söylüyorlar mı sana?

trefsane2021

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Bu durum benim başımda olsa ben aile üyelerine "anne" , "baba" , "abla" demeye çekinirdim. Bir insan niye çocuğunun sağlıklı olmasını istemez ki? Sebebini söylüyorlar mı Sana?
Sebebini söylemiyorlar bana bende bilmiyorum neden böyle yapıyorlar

Sebebini söylemiyorlar bana bende bilmiyorum neden böyle yapıyorlar
Sence neden böyle yapıyorlar?

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
16 yaş çok küçük bir yaş değil bin minibüse ya da otobüse hastaneye git doktora görün bunun için izin almana gerek bile yok.

trefsane2021

Asistan
Reaksiyon puanı
58
16 yaş çok küçük bir yaş değil bin minibüse ya da otobüse hastaneye git doktora görün bunun için izin almana gerek bile yok.
Dolmuşa binecek param yok bide bizim burdaki hastaneler özel çok pahallı tek
seferlik muayene 100 tl hiç paramda yok ne yapacam?

trefsane2021

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Bana para vermiyorlar

Deden varsa ondan borç al
Dedem var ama ankarada yaşıyor bizden uzak

Bana para vermiyorlar

Dedem var ama ankarada yaşıyor bizden uzak
Ne yapacam?

Son düzenleme:

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Dolmuşa verecek 5 10 liran bile yoksa yapacak hiçbişi yok sözün bittiği yer resmen benim param ne zaman 300ün altına düşse param kalmadı diyorum.

trefsane2021

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Dolmuşa verecek 5 10 liran bile yoksa yapacak hiçbişi yok sözün bittiği yer resmen benim param ne zaman 300ün altına düşse param kalmadı diyorum.
Benim param yok hastanede bize uzak otobüsle 40 dk ya gidiliyor otobüsle 3 tl gidiş 3 tl geliş toplam 6 tl oluyor yanımda 1 tl bile yok bana para vermiyorlar

trefsane2021

Asistan
Reaksiyon puanı
58

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
istiyorum vermiyorlar maalesef ne yapmalıyım?
10 lira fazla para mı oluyor yani de sen de sanmıyorum hiçbir anne baba 10 lirayı çocuğuna fazla görür ama milyonda bir ihtimal eğer haklı bile olsan söyle ki ya verirsiniz ya da eşyalarımdan birini satarım o zaman vermek zorunda kalırlar öyle saçmalık mı olur.

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,288
bu konuyu ailene anlattın mı? anlatmadıysan anlatmanı öneririm eminim yardımcı olacaklardır
çok küçükken ben de aynı şeyi yaşıyordum benim çözümüm duşa müzik eşliğiyle girmekti :D hoparlörümden sen sevdiğim müzikleri açıp müziğe eşlik ediyordum kafam dağılıyordu o tarz şeyleri düşünmeyince yaşamıyordum. dene bence xD
Bu yontemi annemde yapiyordu ve gayet ise yariyordu

Sana ben yardımcı olamam sana burada kimse yardımcı olamaz senin gidip tedavi görmen lazım ama sana bir önerim var banyoya girerken al kulaklığını en sevdiğin müziği aç ve bu müzik eşliğinde duşunu al mesela al bilgisayarı Netflix aç kulaklığını bilgisayara bağla hem film seyret hem duş al böylelikle kafan dağılır ama bu geçici bir çözüm olur senin tedavi görmen lazım
Kulaklik F

trefsane2021

Asistan
Reaksiyon puanı
58
10 lira fazla para mı oluyor yani de sen de sanmıyorum hiçbir anne baba 10 lirayı çocuğuna fazla görür ama milyonda bir ihtimal eğer haklı bile olsan söyle ki ya verirsiniz ya da eşyalarımdan birini satarım o zaman vermek zorunda kalırlar öyle saçmalık mı olur.
Hiç satacak eşyam yok sadece bilgisayarım var

Hiç satacak eşyam yok sadece bilgisayarım var
10 lirayı çok görüyorlar hatta hep şükrediyorlar diyorlar iyiki hiç para yemiyorsun

trefsane2021

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Peki tahmini kaç tl kazandırır bana?
Ben hazır yemekleri çok seviyorum bazen yiyorum bizimkiler yediğim her seferde bana diyor sen niye hazır yemek yiyorsun diyorlar senin çok kötü huyun var sen hep para yiyorsun diyorlar halbuki yalan ayda bir 10 tl yiyorum sadece oda yemek parası

Yaptığın işin profesyonelliğine göre değişir ilk başta aylık tahmini 100-150 kazanırsın

Çoğu kişi şuradan para kazanıyor;
Sadece ayda bir 10 tl yiyorum oda yemek parası sence çokmu?

Realhas the Great

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,986
Ben hazır yemekleri çok seviyorum bazen yiyorum bizimkiler yediğim her seferde bana diyor sen niye hazır yemek yiyorsun diyorlar senin çok kötü huyun var sen hep para yiyorsun diyorlar halbuki yalan ayda bir 10 tl yiyorum sadece oda yemek parası

Sadece ayda bir 10 tl yiyorum oda yemek parası sence çokmu?
Hayır çok değil hatta az.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Peki neden bana 10 tl yi çok görüyorlar
Ayda bir bir yemek yiyorum onuda bana kızıyorlar diyorlar bir daha hazır yemek yeme hazır yemek zararlıdır hazır yemekleri temiz yapmıyorlar falan diyorlar hep
Geleceğin ölücüsü yapacaklar seni resmen uygulamalı eğitim veriyorlar işte

trefsane2021

Asistan
Reaksiyon puanı
58