Dünyanın En Pahalı Savaş Uçakları

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
F117A'lar eskidi ama zaten 6.burhanında dediği gibi amerika normal bir durumda hayalet uçak satmaz dışarıya araştırırsan f22nin satışı söz konusu değildir bazı kişiler f22ye Türkiye'de ortak demiş F-35 demek istediler sanırım F-22 RAPTOR Amerika'nın yeni nesil hayalet uçağıdır F117A'ların yerine kullanılıcaktır.Arkadaşın dediği gibi F-35 ve PAK-50 de hayalet özelliğine sahipler ama tam olarak hayalet değil PAK-FA zaten bir proje o projeye hatırladığım kadarıyla F-35 gibi başka ülkelerde ortaktı.B-2 Spirit'te(türkçe b2 ruh)bombardıman amaçlı hayalet uçağıdır 20 tane var zaten Amerika'nın elinde masrafları çok fazla olduğu için Amerika başta 135 uçak üretilmesi planlanırken zamanla 75e daha sonrada 20 ye indirilmiştir.1 i test amaçlıdır.Yüksek teknolojisine rağmen 2008 yılında bir eğitim uçuşu sırasında bir B-2 Spirit uçuş kontrol sistemini besleyen 24 basınç sensöründen 3'ünün ıslanması sonucunda yanlış ölçüm yaptığı için pilotlara müdahale izni vermeyerek kendiliğinden kalktı ve düştü. Böylece Amerikan Hava Kuvvetleri'nde mevcut olan B-2 sayısı 20 ye inmiştir. B-2 uçağı yüklenen yazılım sayesinde kuyruğu varmış gibi hareket eder. Aslında bu uçağı aldatmak için kullanılır. Bu ise Uçak teknolojisinin ne kadar geliştiğini gösterir.F-35te vikipedi de kullanıma girecek hayalet uçaklar listesinde hem hayalet uçak yapmak o kadar zor değil artık Shenyang J-XX adlı bir hayalet uçak projesinde şuan Çin.Ayrıca F-16'nın da radar kesiti C ve block 30 sürümünden sonraydı galiba hatırladığım kadarıyla 1 metrekareye indirilmiştir.

Evet evet F35 olacaktı. Türkiye F35'e ortak:D F22'yi nasıl yazdım anlamış değilim:bored: Düzelttiğin için teşekkür ederim:flowers:

PAK için Hindistan'ın ortak olma durumu söz konusuydu ancak olmadılar diye hatırlıyorum. Putin 17 Haziran'da fabrikayı ziyaret etmişti...

Ayrıca Çinlilerin Shenyang uçağı sadece bir söylenti diye biliyorum. İnternette bir Çinli'nin çizdiği resimler dolaşıyordu o kadar. Bu konuda biraz daha bilgi verebilir misiniz?