Dünyanın en lezzetli kahvaltıları...

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
785020120129040438968.jpg


Kahvaltı, uzmanlar tarafından günün en önemli öğünü kabul ediliyor. Peki özellikle Pazar sabahı bu 50 kahvaltı menüsünden birine kim hayır diyebilir?

Bütün dünyada sabah kalkınca iyi bir kahvaltı yapmak, güne en keyifli başlangıç olarak kabul ediliyor.
Peki dünyanın farklı yerlerinde insanlar kahvaltıda neler yiyor?

Hostelbookers.com adlı internet sitesinde yayımlanan liste, ağız sulandırdığı kadar, diğer toplumların kültürleri hakkında ipuçları veriyor.

Yalnız küçük bir uyarımız var: Dünyanın en lezzetli kahvaltıları galerisine çok açken bakarsanız; kendinizi buzdolabının önünde bulabilir, diyetinizi bozabilirsiniz.

250720120129041704369.jpg

İngiltere: Kuru fasulye, jambon, sosis, sahanda yumurta, kızarmış patates, sote edilmiş mantar ve ekmek.

363420120129041652533.jpg

İran: Lavaş ekmeğine eşlik eden reçel ve tereyağı. Bazı sabahlar geleneksel İran yemeği Halim (buğday, kimyon, yağ ve şekerin kıyma ya da ince kıyılmış etle pişirilmesiyle yapılan yemek).

816020120129041643101.jpg

Küba: Bir fincan tatlandırılmış, içine süt ya da bir tutam tuz atılmış kahve. Kızarmış özel Küba ekmeği üzerine sürülmüş tereyağı. Ekmeği kahveye batırarak yiyorlar.

986420120129041634663.jpg

Polonya: Çırpılıp pişirilmiş yumurta üzerine Polonya sosisi. Yanında patates krep. Bu geleneksel kahvaltının adı "Jajecznica".

438620120129041624322.jpg

İspanya: Üzerine rendelenmiş domates sosu sürülen ekmekler. Sosun adı "Pan a la Catalana" ya da "Pan con Tomate". Basit ve sağlıklı bir kahvaltı.

824620120129041611540.jpg

Fas: Baharatlı Hint salçası, reçel, tereyağı, peynir ve çeşitli ekmekler. Türkiye'deki "pişi"ye benzeyen ekmek hamurlarını kızartarak birbirinden lezzetli kahvaltı ekmekleri hazırlıyorlar. Ekmeklerin içinde irmik de var.

598320120129041602665.jpg

Hawaii: Meyveler! Tropikal onlarca meyve. Yanında ABD'ye özgü "bagel" adlı çörekler.

960020120129041549288.jpg

İsveç: "Pannkakor" adlı İsveç gözlemesi. Yanında mutlaka meyveler ve reçeller.

599520120129041536427.jpg

İzlanda: "Hafragrautur" adlı yulaf ezmesi. Üzerine kahverengi şeker ve fındık.

894120120129041526998.jpg

Portekiz: İçine peynir, domates ve yeşillikler konarak hazırlanmış kruvasan sandviç. Kahve.

789920120129041514732.jpg

Avustralya: Konsantre mayadan yapılan kahverengi şekerli ezme. Adı "Vegemite"; Avustralya ve Yeni Zelandalılar'a özgü. Kızarmış ekmeğin üzerine sürülerek yeniyor.

407020120129041503612.jpg

Brezilya: Jambonlar, sosisler, peynir ve ekmeklerden bir seçki.

902620120129041454928.jpg

İtalya: Dolu dolu bir fincan cappucino ve pudra şekerli kruvasan. Hafif ve seçkin bir kahvaltı. İtalyan usulü.

977720120129041437634.jpg

Galler: Üzerine peynir sürülerek kızartılmış ekmek. Bu kadar.

388920120129041419318.jpg

Danimarka: Çavdar ekmeği, salam, peynir, bal, yulaf, ince kıyılmış etten yapılan "pate" ve bir kase "çikolata"!

887620120129041409558.jpg

Filipinler: Meyveler. Favori meyve mango. "Longganisa" adlı sosisler. Yumurta, et ve kuru fasulye.

943220120129041351833.jpg

Alaska: Kızarmış sucuk, salam, sosis, yumurta ve gözleme.

239220120129041338820.jpg

Almanya: Sucuk, salam, ve jambon. Bazen peynir. Taze ekmek ve muhakkak kahve.

126220120129041312377.jpg

ABD: Ev yapımı "pancake"ler. Üzerine şurup ve yaban mersini. Yanında sosisler. Tercihe göre yulaf ezmesi.

562720120129041257556.jpg

Fransa: Elbette kruvasan! Kruvasanın her çeşidi. Yanında tereyağı, reçel ve çikolata.

717320120129041246330.jpg

Hindistan: Hint usulü tofu, patates, "vegan" adlı etsiz sosisler, mercimek çorbası ve biberli tost. Elbette hepsi bol baharatlı. Hint usulü.

541920120129041229691.jpg

İskoçya: Koyun etiyle yapılan "Haggis". İşkembe zarının içine yulaf, soğan, bulgur, ince doğranmış sakatat ve bol baharatla hazırlanıyor.

139520120129041216718.jpg

Tayland: Baharatlı balık ve tatlı-baharatlı domuz eti.

325420120129041205925.jpg

Arjantin: "Mate" adlı karışık bitki çayı ve kruvasan. Basit ama etkili bir menü.

691620120129041152122.jpg

İrlanda: Kuru fasulye, sosis, jambon, yumurta, mantar. Ek olarak vanilyalı puding be İrlanda'ya özgü ekmekler.

911920120129041138772.jpg

Kanada: Ülkeye özgü bir çeşit börek olan "perogie"ler. İçine patates, et, peynir ya da meyve. Yanında ekmek ve bazen de kızarmış sosis.

310020120129041129580.jpg

Meksika: Kahvaltıda biftek. Yanında kaymaklı ve peynirli acı sosunda kurutulmuş tortilla şeritlerinden yapılan "Chilequile" adlı geleneksel yemek.

934220120129041114231.jpg

Rusya: Reçel, yaze böğürtlen, bal ve krema ile yenen pancake'ler.

705020120129041101138.jpg

Vietnam: :eşitli et parçalarıyla pişirilmiş pirinç lapası. İçine mısır ya da farklı sebzeler koyulabiliyor.

923720120129041038209.jpg

Peru: Sabah, öğlen ve akşam, sürekli balık. Karis, kalamar ve çeşitli balıklardan oluşan zengin bir tabak. Yanında meyve suyu.

803920120129041029709.jpg

Bolivya: "Empanada" adlı geleneksel yemek. Çiğ böreğe benzeyen yağda kızarmış böreklerin içine et ya da sebze koyuluyor.

951120120129041014156.jpg

Mısır: Bakla, nohut, sarımsak ve limonla yapılan "Foul Madamas". Üzerine zeytinyağı, Arnavut biberi, tahin, yumurta ve yeşil sebze.

555420120129041005976.jpg

Japonya: Tofu, balık ve pilav.

321220120129040950270.jpg

Çin: Sabah, öğle ve akşam, sürekli noodle. Tavuk, sebze ve pirinçle birlikte servis ediliyor.

813320120129040940620.jpg

Malezya: Noodle'ın içine haşlanmış yumurta, sebze ve baharatlar katarak hazırlanan "Mee" yemeği.

280920120129040926838.jpg

Moğolistan: Et! Haşlanmış koyun eti ya da at eti.

154020120129040911296.jpg

Belize: Taze ekmek, kuru fasulye, haşlanmış yumurta, reçel ya da bal.

768720120129040903403.jpg

Macaristan: Kahvaltının vazgeçilmesi poğaça ya da Macarca'daki adıyla "Pogacsa".

903520120129040845189.jpg

Kore: Sabah, öğle ve akşam, sürekli "Kimchee". Haşlanmış sebze, yumurta ve pirinçle yapılan bir yemek.

799920120129040833870.jpg

Pakistan: "Aloo Paratha" adlı bir gözleme. İçine sebze koyuluyor. Bazen patates ve yeşillik de ekleniyor. Yanında çay.

291420120129040819751.jpg

Estonya: Kızarmış ekmeğin üzerine lor peyniri koyup, fırına veriliyor. Pişen ekmekleri Estonyalılar çok seviyor. Bazen ricotta peyniri ya da kaşar da tercih ediliyor.

962720120129040801394.jpg

Ürdün: Labne peyniri, humus ve "falafelin". Yanında sosis, reçel, tereyağı ve hindi salamı.

558620120129040745126.jpg

Venezuela: Bolivyalılar gibi "Empanada" adlı içi doldurulmuş börek yiyorlar.

890020120129040735534.jpg

Kolombiya: "Changua" aslı bir karışım. İçinde süt, yeşil soğan ve peynirle pişiriliyor. Ardından suda kaynatılmış yumurta koyuluyor.

911820120129040724926.jpg

Gana: Fasulye ve pirinçle yapılan "Waakye" adlı yemek. İçine domates, biber ve baharat ekleniyor.

643120120129040713187.jpg

Uganda: Muz, dana eti ve sebzeli bir sosla hazırlanan "Katogo" adlı yemek.

243320120129040703680.jpg

Bahamalar: Muhakkak yulaf ezmesi. Yanında mısır ve deniz ürünleri yeniyor.

169320120129040651474.jpg

Kosta Rika: "Gallo Pinto" adlı siyah fasulye, krema, pirinç, salsa sosu ve tortillayla hazırlanan yemek. Yanında et ve avakado ile servis ediliyor.

172520120129040638821.jpg

Dominik: Yerel bir ot, yağda peynir, yumurta ya da salamla hazırlanan "Mangu" adlı geleneksel yemek.

668020120129040555261.jpg

Türkiye: Ve işte dünyanın en lezzetli kahvaltısı. Yani bizim için. Çeşit çeşit peynirler, yumurta, menemen, zeytinler, tereyağı, sucuk, reçeller, bal ve ekmekler. Gerçek bir Pazar sabahı ziyafeti.

Haber7
 

re13el

Dekan
Katılım
28 Şubat 2011
Mesajlar
9,153
Reaksiyon puanı
114
Puanları
243
Türkiye kahvaltısının çeşitliliği :)
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Bir başkadır benim memleketim. Şu güzelliğe, şu çeşitliliğe bak arkadaş. :)
 

halil413

Profesör
Katılım
21 Aralık 2008
Mesajlar
1,312
Reaksiyon puanı
0
Puanları
216
şu isveç kahvaltısının ustunde bulunan reçel ne reçeli acaba?
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Yaban mersini reçeli kullanırmış onlar.
 

halil413

Profesör
Katılım
21 Aralık 2008
Mesajlar
1,312
Reaksiyon puanı
0
Puanları
216
en guzelı Türkiyemiş gerçekten,çayı eklememişler,İtalyanlar ve İsveçliler hosuma gıttı
Danimarkalıların neden eş cinsel oldukları sımdı daha ıyı anlıyorum :)
 

şowalye

Profesör
Katılım
10 Eylül 2011
Mesajlar
2,271
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Walaha karnım dok bunu görünce karnım açıktı :biggrin:
 

221BSHERLOCK

Dekan
Katılım
23 Kasım 2010
Mesajlar
6,781
Reaksiyon puanı
23
Puanları
218
En sağlam kahvaltı bizde. Ağzının tadını bilen milletiz. Kral gibi bakarız kendimize :D
 
Üst