Sağlık Azerbaycanda ne yenir

Azerbaycan Mutfağı

Çok çeşitli olan Azerbaycan
yemekleri genellikle etli, sebzeli, sütlü, hamur işli yemekler, pilavlar ve çorbadan oluşur Zeytinyağlı yoktur.

Azerbaycan Mutfağında dikkat çeken bir özellik de şudur: Aynı türe ait yiyeceklerin pek çok çeşidinin olması. Söz gelişi dolma ve sarmanın 30'dan çok, pilavın 100'den fazla çeşidinin olduğu bilinmektedir.

Şah Pilavı

Azerbaycan mutfağı denilince akla ilk gelen yemeklerden biri pilavların şahı Şah pilavdır.

Kuzu eti, kayısı kurusu, erik kurusu, kuru üzüm, kestane ve pirinçten yapılan Azerbaycan pilavı pilavların şahı Şah pilavdır yemesi zor olduğu gibi bir o kadar da lezzetlidir.

Piti Şeki şehrinin mutfağından

Piti, içinde kuzu eti, domates, erik kurusu, patates, nohut ve baharat olan, özel güveçte en az 7-8 saat pişirilen
Azerbaycanın en özel yemeklerinden biri

Dolma

Çok fazla söze gerek yok Türk mutfağındaki sarmayla aynı, yalnız ölçüsü ve şekli farklıdır. Yoğurtla yenmesi lezzet katar.

Düşbere

Soğuk kış ayının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok ufak kesilen yufkaların içine kuzu veya dana eti koyularak yapılan bu yemek sirke ve sarımsak karışımlı sosla yenir.

Şekerbura ve paxlava

Azerbaycan'ın en en en ünlü tatlılarındandır. Özellikle Nevruz bayramında her evde mutlaka bulunur. Şekerbura ve paxlava

Azerbaycanda Öğütülmüş fındık ve cevizden yapılan bu tatlıları hayatınızda bir kere olsun tadın derim. Şekerbura ve paxlava

Qoğal

Yine Nevruz bayramına özel bir hamur işi. Tatlı ve tuzlu olarak ayrılır.

İnanışa göre Nevruzun son salı gecesi gelinlik yaşındaki kızlar yatmadan önce tuzlu qoğal yerler ve rüyasında gördüğü ona su veren kişiyle gelecekte evlenicekleri tabir edilir.

Dovğa

Hem soğuk hem de sıcak tüketilebilen dovğa yoğurt ve yeşilliklerle yapılan çorbadır.

Levengi Lenkeran şehrinin meşhur yemeklerinden

levengi yemeğini hem balık hem de tavukla yapmak mümkün. Balık veya tavuğun içi öğütülmüş ceviz, salça ve soğanlı karışımla doldurulur ve tandırda pişirilir.

Qutab Azerbaycan yemeğidir
bir çok çeşidi vardır. Yeşillik
etle, balkabağıyla hatta deve etiyle olan çeşidi bile mevcut

Badambura Azerbaycan
tatlısıdır Görünüşü şekerburayı andırır aynı hamurula yapılıyor. Çok tercih edilen tatlılardandır.

Şeki Helvası Hiç bir yerde bulamayacağınız eşsiz bir tatlıdır

Şeki Helvası eşsiz bir tatlıdır
evde yapmak mümkün değil.
seki helvasi muhtesem oluyor en iyi tatli diye bilirim bi de su deve etiyle yapilan qutab ayni dana etiyle yapilan qutaba benziyor cok farki yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şeki halvasi | Еда, Рецепты
seki halvasi bu
 
Son düzenleme:

_Zaur_

Dekan
seki helvasi muhtesem oluyor en iyi tatli diye bilirim bi de su deve etiyle yapilan qutab ayni dana etiyle yapilan qutaba benziyor cok farki yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şeki halvasi | Еда, Рецепты
seki halvasi bu
Bakıda orijinal bulmak mümkün değil sanırım. Anca Şekiye gutmek lazım.

Burda Bakıda olanlar 90% içi küngütlü. Yiyince sanırsın taşları üyütüp üyütüp içine doldurmuşlar.
Helvayı Sevmek yerine aksine nefret ederler.
 

Murataltug

Doçent
Azerbaycan mutfağı şah pilavı

Mesaj otomatik birleştirildi:

Azerbaycan mutfağı piti

Mesaj otomatik birleştirildi:


Mesaj otomatik birleştirildi:

 
Son düzenleme:

Murataltug

Doçent
Azerbaycan mutfağı levengi

Mesaj otomatik birleştirildi:

Azerbaycan mutfağı levengi

Mesaj otomatik birleştirildi:

Azerbaycan mutfağı levengi

Mesaj otomatik birleştirildi:

Azerbaycan böreği Qoğal

Mesaj otomatik birleştirildi:

Azerbaycan tatlısı Şekerbura ve paxlava
 
Son düzenleme:

Murataltug

Doçent
Azerbaycan mutfağı dolma

Mesaj otomatik birleştirildi:

Azerbaycan mutfağı dolma

Mesaj otomatik birleştirildi:

Azerbaycanda güveç piti
 
Son düzenleme:
Üst