Eray'cım bana şu anda savaş uçaklarımızda hangi yazılımın kullanıldığını söylermisin (biz kulaktan dolma bilgilerle konuşuyoruz ya)şu an hala aynı yazılımların kullanıldığından nasıl bukadar eminsin
ben şuan o yazılımların kullanılmadığından adım gibi eminim
kendi askeri teknolojimizi üretemediğimizi hakkında nasıl emin olabiliyorsun..
kulaktan duyduğunuz şeyleri kendiniz görmüşünüz gibi anlatmayın millete
katıldığım tek nokta artık savaşlarda saldırılar askerlerden önce ekonomiyle yapılıyor..
Eray'cım bana şu anda savaş uçaklarımızda hangi yazılımın kullanıldığını söylermisin (biz kulaktan dolma bilgilerle konuşuyoruz ya)
Bana kendi üretimimiz, kendi teknolojimiz savaş uçaklarından, helikopterlerimizden bahsedermisin..biliyorsun el silahını istediği zaman verir istemediği zaman vermez.. örnek; İsrail heron uçakları parasıyla bize satmak için bile bin türlü naz yapıyor,yarın savaşa girdiğimizi farzet bize verirlermi.. Aynı durum skorsky, apache, F10 ve diğer tüm techizatımız içinde geçerli..(biz kulaktan dolma bilgilerle konuşuyoruz ya)
Bana kendi üretimimiz ve faal savaş silahlarımızı söylermisin..Altıpatlar kırıkkale mi(biz kulaktan dolma bilgilerle konuşuyoruz ya)
bize yapılacak bir nükler silaha karşı neyle cevap vereceğimizi söylermisin(biz kulaktan dolma bilgilerle konuşuyoruz ya)
İsrail orduları robot casus sinekler, yılanlar üzerinde çalışıyor artık bizde durum ne söylermisin(biz kulaktan dolma bilgilerle konuşuyoruz ya)
Bende bu ülkede yaşıyorum ve güven içinde yaşayabilmek için gerçektende güçlü bir ordumuzun olmasını istiyorum.Ama kendimizi kandırmayalım, eksiklerimizi görelim..Elalem düşmanı uydudan tesbit ediyor güdümlü füzzelerle vuruyor, biz ise onların artık kullanmadığı 2. sınıf silahlarla savaşıyoruz..lütfen gerçekçi olalım..
iyi bayramlar bu arada..Sevdiklerin ve ailenle beraber nice sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bayramlara..
deiğim gibi keşke yapsalar bizimde güçlü bir ordumuz olsa ama dediğin gibi hepsi şu anda ya plan aşamasında, ya o aşamaya bile gelmemiş.Yapılsalar bile şu anda İsrail ve amerikanın yaptıklarının yanında kumandalı yarış arabası gibi kalır..Ha ilerde gün gelir biz aradaki bu farkı kapatırız belki (a bizim daha kendimize ait bir arabamız bile yok, a unutmuşum telefonumuz da, hatta ampülümüz bile yok) ama şu anda çok gerideyiz..bu arada insansız uçak şuan Türkiyede tamamen Türk mühendisler tarafından sivil bir yerde üretiliyor
sivil kısımda vestelinde insansız uçak projesi hazırlıkları hızla sürüyor
diğer konularda da ayrıntı veremem ama sana kısa sürede olsa aselsan ve roketsanda bulunduğumu söylesem yeterli olur heralde
sanada iyi bayramlar...
Malesef gerçekleri yazmışsın. Bazı arkadaşalar hala bizim bordo berelimiz deyip duruyor... Adamlar insanların beyinlerini kontrol ederek işgal etme çalışmaları yapıyor. Bizi daha neyi konuşuyoruz arkadaşlar... Ama Aselsanın son derece başarılı çalışmaları var bence bordo bereliden çok bu konuşulmalı. Aselsanı desteklemek lazım.:thumbup:saçmalıgın bu kadarı millet robotla insan avlar konuma geldi bizimkilerde otursun sırtlarını kaşısın koçlar o dönem geride kaldı elinoglu toz kan üretiyo, antibakteriyel kumaş üretiyo onu üretiyo bunu üretiyo bizde vay kocum vay anam diye kendimizi kandırıyoruz.Biraz gerçekleri görme zamanı degil mi?????????????? Helal olsun sana STAJER kardeşim
bence yanılıyorsun kardeşim öncelikle dogu ya gidecegin zaman(komando isen) acemi birligin 75 gündür.eline silahı ilk defa almış demişsin. öyle silahı eline tutuşturup kullan demezler egitimini de verirler.zaten askere gittiginde günlerin okadar yogun geçerki bir süre sonra sanki dogdugundan beri oradaymışsın gibi olursun.insan yapısı herkoşula çok kolay alışır kaloriferli eve de -15 derece soguga da.her koşula alışmış ve silahıyla bir bütün olmuş teröristte insan o ne kadar alışmışsa kısa zamanda sende alışırsın.hatta sen ondan daha iyi şartlarda olacaksın.sana her durumda destek gelir (cephane- yemek- asker-helikopter gibi)kendini okadar da aciz görme...deiğim gibi keşke yapsalar bizimde güçlü bir ordumuz olsa ama dediğin gibi hepsi şu anda ya plan aşamasında, ya o aşamaya bile gelmemiş.Yapılsalar bile şu anda İsrail ve amerikanın yaptıklarının yanında kumandalı yarış arabası gibi kalır..Ha ilerde gün gelir biz aradaki bu farkı kapatırız belki (a bizim daha kendimize ait bir arabamız bile yok, a unutmuşum telefonumuz da, hatta ampülümüz bile yok) ama şu anda çok gerideyiz..
Ve şu anda ikinci sınıf silahları olan bir orduyuz
Eklemek istediğim 2. bir husus
güçlü ordu demişken;
Dünya artık daha az sayıda ama Profesyonel ordulara geçiyor, biz hala 20lik şehirli ana kuzularını 45 günlük eğitimle dağbaşına yolluyoruz..
Her şehit haberinde içim kan ağlıyor.O ölen senin veya benim kardeşimiz olabilirdi..
Ama 20 yaşındaki hayatında ilk defa eline silah almış,
evinde kaloriferli odalarda oturmuş o çocukcağızları, ömrünü dağa adamış, en zor koşullara alışmış teröristlerin önüne atmakta bana hiç mantıklı gelmiyor..
Düşünsene akşama kadar sıcacık odada oturan, bilgisayar başında saatler harcayan ben tecilim bittikten sonra askere gidicem 30 gün eğitim görücem ve; dağdaki gözünü kan bürümüş her koşula alışmış ve silahıyla bir bütün olmuş teröristle çatışacağım.Sence bu savaşta hangimiz kazanırız?