Dünyanın En Acı Biberi Belli Oldu

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
52683.jpg

Dünyanın en acı biberinin "Trinidad Moruga Akrebi" adlı biber türü olduğu belirlendi.

New Mexico Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan Acı Biber Enstitüsü araştırmacıları, dünyanın en acı biberini bulabilmek için aylar süren bir araştırma yaptı.

Golf topu büyüklüğündeki Trinidad Moruga Akrebi biberleri, Scoville acılık ölçeğinde 2 milyon birime ulaşarak dünyanın en acı biberi oldu.

Enstitü'nün müdürü Paul Bosland, "biberden alınan ilk ısırığın çok kötü olmadığını, ancak biberin acısının sonradan çıkmaya başladığını ve insana acı verdiğini" söyledi.
Acı sos firmaları, tohum üreticileri ve baharat sektörü temsilcileriyle işbirliği yapan araştırmacılar, en acı 125 tür biberi belirledi.

Araştırmacılar, yetiştirdikleri Trinidad Moruga Akrebi biberlerini toplarken biberin acısı derilerine nüfuz ettiği için sürekli eldiven değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Kurutulan ve toz haline getirilen biberlere acılığını veren "capsaicin" adlı kimyasalı inceleyen araştırmacılar, bu kimyasalın çevre koşullarına göre değişiklik gösterdiğini belirledi.

Araştırmacılar, hava sıcaklığındaki artış ve kuraklığın kimyasalı artırarak biberi daha acı yaptığını ortaya çıkardı.
Hindistan'da yetişen "Bhut Jolokia" türü biber, Scoville acılık ölçeğinde 1,2 milyon birimle dünyanın en acı biberi olarak 2007 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.
TrtHaber

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Biberiye ve isot güzel de o acayip yakar adamı:)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
acıyı çok severim misal isotu felan kaşıklar yerim o derece ama geçen yemeğin yanında közlenmiş biber vardı benimde huyum değildir direk atarın ağzıma öyle ısıra ısıra yemem :D neyse bir attım ağzıma tak beyin mavi ekran verdi kilitlendim resmen nasıl bir acıysa artık 2 saat kendime gelemedim yemek tabiri caize burnumdan geldi 1 gün boyunca tad alamadım yediğim şeylerden :D yani kısacası o yediğim öyleyse bu biberi tahmin edemiyorum :D hani çizgi filmlerde olurya kulaklardan ateş çıkar bu da öyle olur galiba :D

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İyi denek falan kullanmamışlar bu sefer:)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Bu biberi yiyen adam sağ çıkamaz ya.:D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Dil ucuyla bile tadabileceğimizi zannetmiyorum :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Toplarken deriye nüfuz eden acı, tadınca ciğeri deler herhalde :D

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Ben urfa biberi diye biliyordum :P

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Biber gazı yemeye alışık bu neslin eylemcilerine bu biber birşey yapmaz :mrgreen: Zaten biber gazı daha fazla kapsaisin içeriyormuş :blink:

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Adamlar bizler için denemişler buyrun bundan sonra denemek isteyen varsa :D

[video=youtube;aLMpaklVslI]http://www.youtube.com/watch?v=aLMpaklVslI[/video]

[video=youtube;tGPlpyr_BCM]http://www.youtube.com/watch?v=tGPlpyr_BCM&feature=related[/video]

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Manyak herifler bide onun çıkışı var uleyn :D

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Geçenler de demişlerdi ki; eğer yediğin acı ağızda acı vermezse o acı..... dan çıkarmış :)

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
ALLAH'ım akıl fikir ver Yarabbim...

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Avarel gibi kulaklarından kan gelmez ki bunların:D

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Şu hıçkırıklar da niye başlıyor onu anlamadım, bi ara biberiye yerken beni de felaket hıçkırık tutmuştu:)